Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem Usa

akma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja takie pytanie mam do biographic information meza.

Jest tam pytanie o rodzicow ale jesli ojciec biologiczny jest nieznany, i mama wyszla za maz i teraz jej maz jest step-dad dla mojego meza to czy powinnismy wpisac dane step-taty czy wspisac unknown czy zostawic puste.

Czy ktos sie orientuje??

Ja bym wpisala tak jak na jego akcie urodzenia, czyli pewnie unkown

• Odpowiedzi 752
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Ja mam pytanie dotyczace formy g-325a. Czy ktos z Was zmagal sie z brakiem wystarczajacej ilosci miejsca wypalniajac te forme? mnie brakuje miejsca przy miejscu urodzenia mojej mamy, nazwie i adresie pracodawcow z ostatnich pieciu lat, gdzie zwyczajnie wymagana odpowiedz mi sie nie miesci:/ i brakuje mi jednej linijki przy miejscach zamieszkania z ostatnich 5 lat. powinnam zamiescic te informacje na osobnej kartce?? czy moze dopisac recznie po wydrukowaniu?

poprzednia wersja tego formularza byla idealan pod wzgledem miejsca w rubrykach, ale niestety jest niewazna od maja:/

Jeśli się nie mieści parę literek to wpisz ręcznie po wydrukowaniu

jeśli potrzebujesz cala nowa linijkę to na osobnej kartce, podajesz numer pytania i dopisujesz,

Napisano

Wiem ze na biometrics musze miec ze soba paszport albo ID ze zdjeciem. Moje wszystkie dokumenty AOS byly wypelnione na moje nowe nazwisko po mezu a moj paszport, prawo jazdy itp maja jeszcze moje panienskie nazwisko... Czy powinnam obawiac sie problemow z tego tytulu? Czy ktos zetknal sie z podobnym dylematem?

Napisano

Wiekszosc dziewczyn ktore robia AOS przez slub sa w takiej samej sytuacji. Nie bedzie problemu, ale pamietaj by zabrac ze soba akt slubu (nie bedziesz go tam zostawiac, oni chca tylko zobaczyc ze Ty to Ty i tyle).

Napisano

A ja mam jeszcze takie szybkie pytanko na temat oplaty.

Czy to musi byc Money order czy personal check wystarczy??

Jutro, najpozniej w czwartek wysylamy dokumenty :( Yuppi ;)

Napisano

Witam wiem ze być może nie pisze w tym watku co trzeba ale mam pytanie, a mianowicie mój mąż złozył petycje imigracyjną na mnie i nasza córkę odesłałam juz dokumenty dotyczące wyboru agenta nastepnie mój mąż wpłacił 480 $ na mnie i córkę (było to we wrześniu) ile to jeszcze potrwa czy to normalne że trwa to tak długo?? proszę o odpowiedz! Pozdrawiam!

• 1 miesiąc później...
Napisano

hejka chcialam sie podpytac jak dalej bedzie wygladal moj proces starania sie o zielona karte.....przed swietami dokladnie 19 grudnia wyslalam wszystkie papiery (tu dziekuje wszystkim na forum za pomoc za rady - przetrzasnelam cale forum aby znalezc odpowiedzi) wiem ze 21grudnia byly na miejscu w uscis. 28 grudnia dostalam 3 listy a moj maz jeden o tym ze trwa postepowanie i ze wzieli kase (kazdy list do kazdej formy), dzis dostalam list z zaproszeniem na odciski palcow na konkretna date i dzien....i teraz moje pytanie...czy dostanie listu na odciski palcow i oznacza ze juz nie dostane RFE? czy to oznacza ze wszystkie papiery zostaly dobrze wypelnione?co dalej po odciskach palcow?

dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich oczekujacych i wypelniajacych papiery a takze tych juz majacych zielona karte;)

Napisano

Niestety po odciskach takze mozesz dostac RFE :) Po zlozeniu odciskow pozostanie ci czekac na termin interview, badz poprostu juz na GC.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...