akma Napisano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Napisano 11 Listopada 2008 Kamildzianka, Ty masz wizę K1, prawda? Wydaje mi się, że wypełniacie tylko I-485, I-765, I-864 i chyba G-325a. Badania robiłaś już w Polsce, ale jeżeli nie miałaś szczepień, to musisz je zrobić tutaj u jednego z tych lekarzy: https://egov.uscis.gov/crisgwi/go?action=of...office_type=CIV Z tych formularzy, które podałam, placisz tylko za I-485 ($ 1,010).
karina Napisano 11 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2008 Czy ja tez musze wypelnic te same dokumenty, jak Akma? Nie chce Advance Parole, bo mowiliscie, ze nie wpuszczaja spowrotem. No i nadal nie rozumiem, czy sie w koncu placi, czy nie placi za te formularze?Wiecie co, gdyby nie internet i wasza pomoc, to siadlabym i plakala na srodku pokoju. Mysle, ze ta ich cala numeracja piep. dokumentow, I, G, N i ch. wie co jeszcze, do tego numer i jeszcze suplement... CZY NIE MOZNA ZROBIC TEGO W LATWIEJSZY SPOSOB?! Mam dosc i nadal nie wiem, co mam wypelnic, gdzie mam z tym pojsc, co wyslac. Nie podaja zadnych instrukcji CO dokladnie sie wypelnia w celu AOS, czy EAD, czy jeszcze innych ######. Kraj poprawnie politycznych biurokratow! Grrr Hm... tak samo mysle, ja mam cos ugotowac - czy te przepisy kulinarne musza byc tak skomplikowane? PS. Uwierz mi, ze te formy i tak sa proste w porownaniu do innych
KW Napisano 11 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2008 Czy ja tez musze wypelnic te same dokumenty, jak Akma? Nie chce Advance Parole, bo mowiliscie, ze nie wpuszczaja spowrotem. No i nadal nie rozumiem, czy sie w koncu placi, czy nie placi za te formularze?Wiecie co, gdyby nie internet i wasza pomoc, to siadlabym i plakala na srodku pokoju. Mysle, ze ta ich cala numeracja piep. dokumentow, I, G, N i ch. wie co jeszcze, do tego numer i jeszcze suplement... CZY NIE MOZNA ZROBIC TEGO W LATWIEJSZY SPOSOB?! Mam dosc i nadal nie wiem, co mam wypelnic, gdzie mam z tym pojsc, co wyslac. Nie podaja zadnych instrukcji CO dokladnie sie wypelnia w celu AOS, czy EAD, czy jeszcze innych ######. Kraj poprawnie politycznych biurokratow! Grrr na upartego bez uzycia forum idziesz na strone uscis how do I?.. US citizen... bring my finace... czytasz to: http://www.uscis.gov/files/article/A2eng.pdf na stronie: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00045f3d6a1RCRD sciagasz odpowienie wnioski i instrukcje do wnioskow, czytasz po 10 razy wypelniasz i wysylasz No ale na szczescie jest forum:) co nie zwalnia nikogo z czytania wszystkiego co powyzej
Kamildzianka Napisano 11 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2008 Dziekuje, przeczytalam wszystko. Czy ja tez wypelniam I-130, czy to jest dla tych, ktorzy maja zone/meza w innym kraju? Czy wysylac czek na okragly 1010$, czy raczej rozgraniczyc za petycje i za biometrics? Czy wysylam to bezposrednio do Chicago, czy raczej do Nebraski, bo tam podlegam? Aby otrzymac karte szczepien, dzwonie po prostu do lekarza z listy i umawiam sie na spotkanie? Czy robia wszystko na miejscu? Czy bedzie potrzebna moja karta szczepien z Polski? Mam dwie kopie potwierdzone pieczecia od lekarki, ale chyba tylko ona sama moze sie na niej rozeznac, bo tam tylko hieroglify widze, jakies znaczki i daty. Czy lekarzowi tutaj bedzie to potrzebne? O co pytaja? Czy szczepia? Czyli wysylam tylko cztery: I-485 I-765 I-864 G-325A Dziekuje za pomoc. Ja przeszukalam internet, uscis, itd., ale nie moglam znalesc tych instrukcji. Matolek ze mnie. W kazdym badz razie jeszcze slubu nie bylo, chce sie przygotowac na papierkowa robote. Aha, pytanko: mialam SSN na wizie J1, czy teraz mam zadzwonic i powiedziec, ze jestem na innej wizie? Czy wtedy zmienia mi sie status SSN i dostane inny napis, niz 'valid with work authorization only'? A skoro nie mam work permit, to znaczy, ze ten numer jest niewazny na te chwile?
sly6 Napisano 11 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2008 Musisz miec pozwolenie na prace aby cos zmienic w tym numerku,,ten numerek nie uprawnia Ciebie do legalnej pracy .
Kamildzianka Napisano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2008 Wlasnie wrocilam od lekarza imigracyjnego. Ech, zaplacilam w ch. kasy, 500$. Juz mowie dla potomnych: 100$ za wizyte do tego cztery szczepienia, bo zmienily sie przepisy dot. szczepien do AOS: na HPV (chyba z 180$), test tubernakulinowy, do tego (cholera, az mnie szlag trafia) szczepienie przeciwko odrze, ktorego nie mialam, nie wiedziec czemu, no i dowalono mi rozyczka-swinka-odra (MMR), bo nie mialam szczepienia przeciwko swince. Zaproponowano mi albo zrobic test krwi, ktory jest o polowe tanszy niz szczepienie i zobaczyc, czy mam przeciwciala, albo od razu szczepienie. Pomyslalam, ze szczepienia beda mi potrzebne tak, czy inaczej... I jesli test nie wyjdzie, to pozniej trzeba sie szczepic, wiec znowu wydatek. Zrobilam wszystko na raz, kupa kasy, cholera. A wiec teraz mowie to, o czym pisala K.W. - zrobcie sobie w Polsce brakujace szczepienia, wyjda o niebo taniej, pozniej tylko lekarz wam tutaj wypisze I-693A i po sprawie. 500$ to jedzenia na caly miesiac... Ech ;(
akma Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2008 Kamildzianka, Ty też mieszkasz w LA? Trzeba dzwonić do różnych lekarzy imigracyjnych, bo ceny są naprawdę bardzo różne. Ja za wszystko zapłaciłam 200 (podali mi taką cenę już przy umawianiu się na wizytę) - krew, próba tuberkulinowa i szczepienia. Po tym wszystkim im zemdlałam i dostałam czekoladki na pocieszenie
Kamildzianka Napisano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2008 Nie, ja w Chicago. No i wybralam lekarza kolo siebie, mam 3 minuty spacerkiem do szpitala. Samochodu nie mamy, nie orientuje sie w miescie jeszcze, a boy w pracy... No i nie mialam wyjscia. No coz, przynajmniej to mam z glowy. Teraz siedzmy nad Affidavit of Support.
anabell Napisano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2008 czuje sie ogolnie oszukana .W polsce przeciez robilam badania i lekarka stwierdzila to samo co w ambasadzie ,ze na wize K 1 szczepien nie trzeba.Co to znaczy, ze jednak musze sie szczepic?
Kamildzianka Napisano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2008 Tak, zaszczepic sie musisz, aby odpowiadac tutejszym wymogom. Nie daj sie oskubac, jak ja, tylko podzwon najpierw i popytaj o ceny. Az strach pomyslec, ile mnie to jeszcze wyniesie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.