Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem Usa

akma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moze zle sie wyrazilam piszac z wyprawka... Tak ogolnie i szczerze mowiac to przylecialam na zakupy i odwiedzic swoja przyjaciolke, nie planowalam zyc w USA..bilet powrotny mialam na 2 miesiace...no ale serce nie sluga , tylko problem jest taki ze to chyba nic nie pomaga urzednikowi hehe

Juz sama nie wiem co robic z ta moja sytuacja... :)

• Odpowiedzi 752
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W Polsce ,mozna miec nazwisko swoje,polaczyc swoje plus nazwisko meza oraz po mezu..

I teraz maz moze wziasc nazwisko zony ..to sa tez zmiany ktore powoli wchodza w zycie jesli nawet wiekszosc kiedys miala jak miala..chcesz to mozesz miec tak.A tym bardziej jest w USA takie cos mozliwe ze zostajesz przy swoim jak chcesz.

Najblizsza rodzina jak rodzenstwo,rodzice nie maja problemu z odebraniem aktow skroconych lub tez pelnych osobiscie,aby nalezy zaplacic odpowiednie kwoty..

a co do obcych osob to jak napisalem,moge pujsc do USC umnie,podac swoje dane plus dane osoby ktorej chce dostac akt urodzenia i wysla to w dane miejsce listem poleconym :) za swoja juz kase :)

co do western union to mozesz takie cos wziasc na rozmowe,no i ze przylecialas na zakupy -do tej znajomej i ze jak mowisz serce na sluga i wyszlo jak wyszlo..

Napisano

ok, stanelo na tym, ze tata pojedzie osobiscie. Z tego co tez mama wspominala mozna wziasc akt ur wielojezyczny...w sumie na reke by mi to bylo, nie musialabym juz przetlumaczac :)

I dzis zajrzalam w swoja karte szczepien...i nic nie rozczytam. Cool.

Napisano

nie roczytasz bo tak sie cos zle popisane,zamazane czy tez nie poznasz sie na pewnych wyrazach i slowach a lekarz to odczyta juz :)

Napisano

Witam,

Otrzymalam odpowiedz z USCIS

Notice type: Approval Notice

Do tej pory wysylalam im :

I-130

Kopie moja i meza Aktu uordzenia

G-325A

zdjecia moje i meza

ksero paszportu

ksero aktu zawarcia zwiazku malzenskiego

Teraz w odpowiedzi pisze, ze mam wyslac I-485

Pytanie 1 - czy mam ponownie wyslac zdjecia i kopie paszportu, akt urodzenia, zaw. zawiazku malzenskiego?

Pytanie 2 - Jakie dodatkowe dokumenty mam im wyslac?

Pytanie 3 - Czy jest mozliwosc sprawdzenia jakie dokumenty do tej pory im wyslalam (czy jest jakis rekord). Wysylala i wypelniala je za mnie inna osoba i nie mam pewnosci, ktore zostaly wyslane - i niestety nie moge sie z ta osoba skontaktowac.

dziekuje

Jeszcze jedno pytanie.

Co sie stanie jesli maz nie uzyskuje odpowiednich przychodow?

Czy ja musze szukac drugiego sponsora?

Czy on moze byc tylko jednym sponsorem?

dziekuje

Napisano

basia a dlaczego ta osoba za Ciebie wysylala i wypelniala,ze co znala sie?

teraz widac nie zbyt dobrze sie znala ,placilas tej osobie cos?ja jak znalazlas?

tutaj masz wykaz dokumentow ktore powinno sie wyslac do urzedu imigracji i teraz widzisz jaki blad popelnila ta osoba

http://www.usa.info.pl/board/Formalnosci-P...lem-t14622.html

Teraz widzisz ze nie wysylala I-485 ktore nalezalo wyslac z tymi innymi dokumentami razem dlatego masz zapytanie o ten formularz..

Co do sposnora to jak maz nie bedzie miec odpowiednich dochodow to musisz znalesc wspolsponsora ktory podpisze papiery odpowiednie .

co do wspolsponosrow to jak poczytasz o tym w odpowiednim formularzu to Ci wyjdzie ile mozesz miec takich wspolsponsorow.

pamietasz co Ci pisal Saka jakis czas temu abys zobaczyla dany temat o legalizacji-papierach i jakbys poprosila to bys dostala linka do niego jak nie moglas znalesc a tak

http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=15260&hl=

Napisano

Dziekuje SLY, za szybka odpowiedz ;D

Niestety zostala mi polecona osoba, ktora juz sie w przeszlosci zajmowala tymi papierami. Jak widac po twojej odpowiedzi, nie zna sie na rzeczy ;/

I niestety ja jej za to placilam.

Teraz musze doslac pozostale papiery.

1.Czy musze jeszcze raz wyslac zdjecia?

2.Czy ten drugi sponsor bedzie gdzies sie musial stawic na jakies (nazwijmy to) przesluchania?

3.Odnosnie sponsora - to ile musi wynosic dochod roczny (szukam na forum i jeszcze sie nie doszukalam).

4.Sponsorem dodatkowym(jesli bedzie taki potrzebny) bedzie siostra lub matka meza. Czy ona musi wypelniac dodatkowe dokumenty? Czy my tylko wpisujemy ja w I-864 , dodajemy jej dowod zatrudnienia oraz poswiadczenie jej zarobkow i rozliczenie IRS?

5.Czy musze wysylac I-131 nawet jesli nie wiem czy i kiedy bede jechac do Polski?

dziekuje Sly za linki - bardzo mi sie przydadza - teraz juz sama zalatwie wszystkie papiery :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...