Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem Usa

akma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chyba nie czytalas na forum o I-131..bo jesli jestes nielegalnie w USA to moga Cie nie wpuscic do USA z Polski a jesli nawet tak sie stanie to nie dostaniesz GC wiec nie wysylaj tego formularza ...jak dostaniesz do reki GC wtedy polecisz .

• Odpowiedzi 752
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam...

Chciałem z forumowiczami podzielic sie radosną nowiną, że dzis bylismy z zona na interview no i wszystko przeszło bez najmniejszych problemów. Dostalem GC, oficer byl bardzo mily, rozmowa przebiegala w bardzo przyjemnej atmosferze, obejzal troszke zdjec i powiedzial ze jakby każda sprawa była taka jak nasz to on miałby o połowe mniej pracy ;) Takze bylo miło i na szczescie wszystko zakonczylo się sukcesem. Oczywiscie na samym wstepie powinienem napisać wielkie podziekowania dla Pani Kariny za wszelką okazaną, bezinteresowną pomoc, bo dzieki niej miałem wszystko sprawdzone i wypełnione poprawnie. Cały proces trwał od 31 marca do 2 czerwca, takze troszke ponad 2 miesiące.

Pozdrawiam forumowiczów, dziękuje wszystkim innym którzy również pomagali, odpowiadali na moje posty itp. Oczywiście bede regularnie odwiedzał forum i jesli bedę mógł komuś w jakiś sposób pomoc to bede to robil.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich forumowiczów!

Na początku wielkie dzięki i szacunek wszystkim pomagającym - dodajecie wiary w ludzi i dzięki wam bezinteresowność jeszcze istnieje.Dziękuje Wam bardzo.

teraz krótki opis sytuacji i pytanie:

B2 overstayed, pracuje nielegalnie, ale się rozliczam (self employed) - niewiele tego jest ale zawsze coś. Od kilku miesięcy po ślubie. Badania już zrobione, dokumenty w fazie wypełniania, jak dobrze pójdzie to wyślemy na początku Lipca.

problem mamy z i-864

żona studiuje i nie pracuje, głównym ( i jedynym?) sponsorem bedzie teściowa. Wymagania zarobkowe spełnia.

1. kto wypelnia i-864? tylko teściowa? żona i teściowa? żona, teściowa i ja także (skoro cos tam zarabiam)??

2. no i co zaznaczyć w pytaniu pierwszym Part I - (a?).

3. Co wpisać żonie jeżeli studiuje i nie ma dochodów? (ma zacząć jakś pracę na kilka godzin w tyg., być może jescze przed wysłaniem dokumentów, ale to chyba nie będzie warte wspominania)

4. Czy potrzebujemy wysłać g-325a na każde z nas (zona, ja i teściowa), czy tylko na mnie i żonę?

Dziękuje Bardzo!

Napisano
problem mamy z i-864

żona studiuje i nie pracuje, głównym ( i jedynym?) sponsorem bedzie teściowa. Wymagania zarobkowe spełnia.

Glownym sponsorem jest i bedzie twoja zona. Tesciowa nie moze cie sponsorowac bo nie istnieje kategoria "ziec obywatela". Tesciowa moze byc i z tego co piszesz bedzie twoim wspolsponsorem.

powodzenia.

ps. przeredagowalem swoj post po wpisie akmy, skoro miala taka sama sytuacje to wie lepiej.

Napisano
1. kto wypelnia i-864? tylko teściowa? żona i teściowa? żona, teściowa i ja także (skoro cos tam zarabiam)??

2. no i co zaznaczyć w pytaniu pierwszym Part I - (a?).

3. Co wpisać żonie jeżeli studiuje i nie ma dochodów? (ma zacząć jakś pracę na kilka godzin w tyg., być może jescze przed wysłaniem dokumentów, ale to chyba nie będzie warte wspominania)

4. Czy potrzebujemy wysłać g-325a na każde z nas (zona, ja i teściowa), czy tylko na mnie i żonę?

Sprawdzilam z moimi dokumentami (moja tesciowa tez byla moim wspolsponsorem):

1. osobne I-864 zona i tesciowa (nie I-864A)

2. zona zaznacza "a", tesciowa "d"

3. ze jest niezatrudniona

4. jedno na ciebie i jedno na zone

• 4 tygodnie później...
Napisano

hej chcialam wam wszystkim tutaj podziekowac za pomoc w wypelnianiu aplikacji i za wiele wiele pomocnych uwag.

Wyslalismy papiery z mezem 13 czerwca i dzis otrzymalam potwierdzenie i apoitment na odciski na 2 sierpnia.mam nadzieje,ze w aplikacjach jest wszytko ok i pozostanie nam tylko cierpliwie czekac na spotkanie z urzednikiem.

jeszcze raz wielkie dzieki,Wszyscy jestescie cudowni

Gratuluje rowniez tym ktorzy otrzymali GC i powodzenia tym,ktorzy beda mieli nie dlugo interview:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...