lazy_moose Napisano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2008 Hej Będę leciał po raz pierwszy w życiu do USA (San Diego) w lutym przyszłego roku. Szukałem wstępnie połączeń i znalazłem cos takiego: LOT do USA: Wrocław LH3325 09:05 Monachium 10:25 Monachium 11:30 Waszyngton, Dulles International 15:03 LH9280 Waszyngton, Dulles International 17:40 San Diego 20:21 LH9366 Czas całkowitej podróży ok 20 godzin. Powrót z USA: San Diego 08:05 Waszyngton, Dulles International 15:42 LH9367 Waszyngton, Dulles International 17:34 Monachium 06:35+1 LH9281 Monachium 09:35 Wrocław 11:20 Czas całkowitej podróży ok 20 godzin Koszt takiego połączenia (w obie strony) obecnie Lufthansa szacuje na 2185 zł. Proszę WAS o radę czy to dobry wybór ? W tej klasie połączeń - Zmiana rezerwacji i zwrot niemożliwe. Czy to oznacza, że jak nie zdąże na jakiś pośredni samolot - bedę musiał kupić nowy bilet ? Jak wygląda czasowo odprawa celna w USA ? NA podstawie trasy przelotu w USA będę ok 15:00 - Waszyngton. Następny lot mam 17:40 do San Diego. W tym czasie zdąże przejść kontrolę urzędników Amerykańskich ? Dodam, że lecę pierwszy raz i będe miał ze sobą "promesę wizową" - wizę otrzymam (lub nie ) na miejscu na lotnisku w USA. Pozdrawiam
FUGAZI Napisano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2008 1. Dobra cena, moglbys znalez cos tanszego gdybys poszukal dluzej, ale i tak raczej nie zejdziesz ponizej 2000PLN. 2. Gdzie znalazles ten bilet? Zmiana powinna byc dostepna za doplata (nie przekraczajaca na ogol 100E), czasem 1sza zmiana jest za free. Powinienes sie upewnic bezposrednio u przewoznika. 3. Różnie bywa, dowiedz sie jak to rozwiazuje przewoznik. Najczesniej mozesz dokupic ubezpieczenie na wypadek podobnych sytuacji. 4-6. Zależy od wielu czynników, ale ok. 3pm na Dulles jest dosc dlugo, bo kupa samolotow z Europy laduje wlasnie w tym czasie, generalnie jest duzy ruch o tej porze. 7. Dobrze, ze masz przesiadke na Dulles, jak Cie nie wpuszcza to nie bedziesz mial daleko z powrotem.
Joanna30 Napisano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2008 Ja leciałam do Seattle z Wrocka przez Monachium i Denver. Lufthansą. W Denver miałam 1 godzinę i 45 minut na przesiadkę. Zdążyłam dostać wizę, przenieść swój bagaż i przejść odprawę paszportową. Myślę więc, że nie musisz się stresować. Co do ceny, to wydaje się być rozsądna.
lazy_moose Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2008 1. Dobra cena, moglbys znalez cos tanszego gdybys poszukal dluzej, ale i tak raczej nie zejdziesz ponizej 2000PLN.2. Gdzie znalazles ten bilet? Zmiana powinna byc dostepna za doplata (nie przekraczajaca na ogol 100E), czasem 1sza zmiana jest za free. Powinienes sie upewnic bezposrednio u przewoznika. 3. Różnie bywa, dowiedz sie jak to rozwiazuje przewoznik. Najczesniej mozesz dokupic ubezpieczenie na wypadek podobnych sytuacji. 4-6. Zależy od wielu czynników, ale ok. 3pm na Dulles jest dosc dlugo, bo kupa samolotow z Europy laduje wlasnie w tym czasie, generalnie jest duzy ruch o tej porze. 7. Dobrze, ze masz przesiadke na Dulles, jak Cie nie wpuszcza to nie bedziesz mial daleko z powrotem. Hej Bilet sprawdzałem poprostu na stronie Lufthansy : http://www.lufthansa.com/online/portal/...ibemode=special W tej cenie, kiedy wybieram najtańsze połączanie - łapie się w "Economy Saver" i zdaje się, tutaj nie ma mowy o zmianie nawet za opłatą Zadzwonie do Lufthansy i popytam. DZIĘKI za porady !
ravenek Napisano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2008 Noo stary zazdroszczę Ci ! Bylem tam w ostatnie wakacje i z pewnością bym tam znowu wrócił, za te bileciki to dobra cena ja w lufie za przebookwanie powrotu do polski placilem 100 Ojro !
sly6 Napisano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2008 łapie się w "Economy Saver" i zdaje się, tutaj nie ma mowy o zmianie nawet za opłatą I dlatego tez dobrze zrobisz jak sie znimi skontaktujesz bo sa takie bilety ze faktycznie nie da sie nic zrobic.. Co do reszty pytan to Ci Lufthansie wyjasnia co bedzie jak nie zdarzysz na samolot i gdzie ma sie udac aby np przebukowac bilet lotniczy na nastepny lot bo pewnie bedzie lecial United
Jackie Napisano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2008 Nie dalej jak 10 dni temu moja mama nie zdążyła na samolot, przez pomyłkę poszła do złej bramki. Bez problemów poleciała 3 godziny później, następnym samolotem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.