puma01 Napisano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam!wiem ze wiele postow juz bylo na ten temat,ale moze ktos by chcial cos dorzucic,albo poprostu podzielic sie swoimi doswiadczeniami. Ja i moj kochany dopiero wyslalismy dokumanty.Jestem zmartwiona ile to wszystko potrwa, a chcemy wiadomo jak najszybciej. Jak myslicie jaki jest minimalny czas oczekiwania? Jezeli macie podobne problemy lub poprostu chcecie cos dodac to prosze piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 tutaj mozesz zobaczyc ile dziewczyny czekaly na k-1: http://www.usa.info.pl/board/Czas-Oczekiwa...ons-t11969.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unique76 Napisano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Wlasnie odebralam wize K-1. Czekalam dokladnie rok, od momentu zlozenia petycji do otrzymania wizy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anabell Napisano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 My czekalismy od wrzesnia do lipca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puma01 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 o jejku to strasznie dlugo:( jak to jest ze niektorzy czekaj po 5,6 miesiecy a inni rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freya Napisano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Wlasnie odebralam wize K-1. Czekalam dokladnie rok, od momentu zlozenia petycji do otrzymania wizy. My czekalismy od wrzesnia do lipca A miałyście w tym czasie jakieś RFE, lub inne problemy? I czy wysyłałyście kolejne dokumenty w miarę szybko czy zajęło Wam trochę czasu uzbieranie całej potrzebnej dokumentacji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamildzianka Napisano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ja czekalam od kwietnia do pazdziernika. Bez RFE. Wysylalam wszystko od razu, bo wtedy sprawa chyba szybciej idzie, jak jest kompletna. Kompletowanie dokumentow tylko pare dni, wszystko jest latwe do zdobycia - tylko zasw. o niekaralnosci, a reszte wypelniasz w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anabell Napisano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 ja mialam w polsce jeszcze jeden klopot.Otoz czekalam za zaproszenie na spotkanie z konsulem i czekalam, w koncu zadzwonilam do ambasady i okazalo sie ze wyslali papiery miesiac wczesniej i mysleli pewno ze sie wycofalam skoro nie odpowiadam.Oczywiscie nie wiadomo na jaki adres wyslali bo napewno do mnie nic nie doszlo. Wiec dobrze jest sie kontaktowac z ambasada i pytac o swoja sprawe.Ja przez to wszystko stracilam 2 miesiace. aha i jeszcze jedna sprawa - placac za wize w ambasadzie nie przyjmuja karty kredytowej - trzeba gotowka - kurs dolara maja zawyzony wiec najlepiej przyjsc z wyliczonymi dolarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marta1986 Napisano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ja czekam juz 4 miesiace i cisza....też jestem ciekawa ile to trwa.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mon_24 Napisano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mam takie pytanie. czy jest mozliwosc rozpoczecia procedury ubiegania sie o wize K1 jesli bylabym w tym samym czasie w usa na J1 ? wtedy wrocilabym po zakonczeniu programu wat do polski i nie musialabym z narzeczonym dluzej w rozlace czekac na wize K1. dodam ze zalezy mi aby po programie wrocic do Polski na obrone. Myslicie ze ma to sens ?dzieki za wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.