EwaWarszawa Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Notariusz potwierdza jedynie autentycznosc podpisu twojego meza na wnioskuno chyba ze nie bedziesz przedstawiac oryginalow listu od pracodawcy i wyciagu z banku tylko kopie to mozesz z sobie zafundowac potwiedzone notarialnie kopie tych dokumentow Ale czy to jest konieczne w przypadku kopii???????????????? To nie moj maz tylko narzeczony.
EwaWarszawa Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Słuchajcie a co jeszcze tłumaczycie tak dla siebie, wyjezdzajac do Stanow??? (np. dyplom ukonczenia studiow itd...)
EwaWarszawa Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Pocztówki, liściki ?? Dlaczego miałyby być potrzebne? Czy w trakcie rozmowy w Ambasadzie oni wymagają kolejnych dowodów na potwierdzenie, że to związek prawdziwy? I czy faktycznie wymagany jest oryginał certyfikatu urodzenia mojego narzeczonego? Chodzi o to, ze chca dowody na to, jak pielegnujecie swoj zwiazek, czy sie kochacie...ja mam np. duzo e-maili, wiec sobie wydrukuje kilka.
EwaWarszawa Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Ale czy to jest konieczne w przypadku kopii???????????????? To nie moj maz tylko narzeczony. A jak nie bedzie poswiadczen notarialnych to przerwa interview??? Hmmm???
EwaWarszawa Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Notariusz potwierdza jedynie autentycznosc podpisu twojego meza na wnioskuno chyba ze nie bedziesz przedstawiac oryginalow listu od pracodawcy i wyciagu z banku tylko kopie to mozesz z sobie zafundowac potwiedzone notarialnie kopie tych dokumentow Nie ma o tym informacji na IV-F04.
EwaWarszawa Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Witam, ja mam rozmowę we wtorek w ambasadzie, czy ktos ma jakieś wskazówki, ogólnie wszystkie informacje i wymagane dokumenty zebrałam i teraz tylko czekam na ten dzien, wyczytałam na forum ze ambasada ma swoj kurs dolara, czy naprawde jest on taki wysoki, bo nie wiem czy brac złotówki czy kupic wczesniej dolary, dziekuje bardzo za informacje ) trzymam kciuki za pozostałych. Czytalam gdzies, ze to cale interview to juz tylko "czysta formlanosc', ze podchodzisz do jakiegos okienka i dajesz dokumenty hi hi
Saka Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Ok, a wiec I-134 nie musi byc potwierdzone notarialnie i tylko o tym ambasada pisze. Stare druki trzeba bylo potwierdzac, w noych juz nie ma miejsca, a takze USCIS podaje, ze nie musza byc potwierdzone notarialnie. Co do dowodow, to ja biore zdjecia, listy, emaile, bilety i oczywiscie ponowny list intencyjny. Na visa journey pisali, aby nie brac za duzo, ze wystarcza po max 3 z kazdego typu, bo nie o to chodzi, aby zawalic caly blat papierami Ja mniej wiecej trzymam sie tych wytycznych.
EwaWarszawa Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 tak I-134 jest potrzebny jak najbardziej. do I-134 dolaczasz co sie da, wyciagi z konta, zaswiadczenie z pracy narzeczonego ile zarabia, rozliczenia podatkowe, co tylko sie da, aby pokazac ze jest w stanie cie utrzymac, twoje konto ich nie interesuje nic za visa journey www.visajourney.com: "I-134 Affidavit of Support form. Ensure it is signed, with all required supporting evidence. Begin collecting the required information ahead of time, as it can often take several weeks to collect it all. You will likely need at a minimum (for the above form) two to three of your most recent pay stubs and a signed letter from your employer listing you job title, start date, your salary, and the status (full-time) of your position. Begin collecting these ASAP after your NOA2 arrives. You will also probably want to include other evidence such as your banking information and other assets as required by the I-134. Specifically you will need at least 2 of the 4 options mentioned in Section II-Supporting Evidence of the I-134. See this FAQ for more tips and ueful information on the Affidavit of Support Form. " przy pakiecie trzeba bylo dolaczyc certyfikat urodzenia narzeczonego, badz jakikolwiek papier poswiadczajacy jego obywatelstwo, a tutaj powinno sie miec cala paczke wczesniej wyslana, wraz z oryginalami, ale jak jest w praktyce nie mam pojecia. ja mam wszystkie oryginaly i zamierzam zabrac je ze soba do ambasady. jak to Karina napisala w ktoryms watku "lepiej miec za duzo papierow, niz o jeden za malo" Ja mam skany: paszportu narzeczonego i certfikatu urodzenia- wydrukuje to i zabiore na interview, gdy przyjdzie pora
EwaWarszawa Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Ok, a wiec I-134 nie musi byc potwierdzone notarialnie i tylko o tym ambasada pisze. Stare druki trzeba bylo potwierdzac, w noych juz nie ma miejsca, a takze USCIS podaje, ze nie musza byc potwierdzone notarialnie.Co do dowodow, to ja biore zdjecia, listy, emaile, bilety i oczywiscie ponowny list intencyjny. Na visa journey pisali, aby nie brac za duzo, ze wystarcza po max 3 z kazdego typu, bo nie o to chodzi, aby zawalic caly blat papierami Ja mniej wiecej trzymam sie tych wytycznych. Ok I-134 (nowe) nie musi byc potwierdzone notarialnie ale nadal nie kumam co z drukami odnosnie taxu, zatrudnienia? Wystarcza skany oryginalow?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.