Skocz do zawartości

"zielona Karta"

rafal723

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam. Może ktoś ma brakujące odcinki "Zielonej Karty"? Może podzielę los głównych bohaterów serialu tak więc chętnie bym zobaczył jak to jest.

pozdr

Napisano
No i w przeciwieństwie do TYN czy TVP p. Elżbieta Wysocka odpowiedziała.

Witaj Pawel!

Dziekuje za pozdrowienia i mile slowa. Pytasz jak nam sie wiedzie i czy warto tu przyjechac. Otoz na poczatku naszego pobytu w USA bylo ciezko - brak znajomosci jezyka (w Polsce nie uczylam sie angielskiego) ciezka fizyczna praca a w zwiazku z tym niskie zarobki. Cieszylismy sie, ze mieszkamy w miejscowosci, w ktorej jest duzo Polakow, ktorzy nam pomogli. Lecz po wyemitowaniu pierwszych odcinkow "Zielonej karty" stosunki z Polakami (oczywiscie nie wszystkimi) zaczely sie psuc. Nawet Ci, ktorym pomoglismy my, zaczeli odwracac sie od nas i nie tylko zreszta. Przenieslismy sie wiec z Lakewood do sasiedniego miasteczka Brick. Ale i tu spotkalismy sie z zazdroscia, zawiscia itp. Po 4 latach mieszkania w stanie New Jersey bank udzielil nam pozyczki i kupilismy domek z dzialka w stanie Nowy Jork i od 3 lat mieszkamy w miejscowosci Newfield (90 km od slawnego od wczoraj miasta Binghempton). O zyciu tutaj napisze w nastepnym liscie jak napiszesz konkretnie co Cie tutaj interesuje np sport, nauka, praca, kultura, polityka itp. Teraz koncze, poniewaz przygotowuje sie do jutrzejszego powitania mojej corki i wnuczek, ktore na trzy tygodnie przylatuja do nas w odwiedziny. Pozdrawiam Ciebie, Twoich bliskich i forumowiczow. Do milego!

No i czemu przerwaliscie ten temat. Szkoda ze dopiero teraz to wyczailem. Tez bym z ciekawosci chcial wiedziec co dalej u tych ludzi z zielonej karty... .

Napisano
No i czemu przerwaliscie ten temat. Szkoda ze dopiero teraz to wyczailem. Tez bym z ciekawosci chcial wiedziec co dalej u tych ludzi z zielonej karty... .

Jak znalesc tych ludzi na NK . Cos mi nie wychodzi. Chodzi mi o Elzbiete i Staszka. Pozdrawiam

Napisano
Jako że p. Elżbieta zaprosiła mnie do dalszej konwersacji :) Czy ma ktoś jeszcze może jakieś pytanie które chciał by jej zadać, bo za jakiś czas chce jej odpisać i zadać parę pytań od siebie :rolleyes:

Witam.

Możesz spytać jak przystąpili do procesu losowania zielonej karty, tzn. czy sami wypełniali te wszystkie papierki czy korzystali z jakiejś firmy, która odpłatnie za nich to wypełniała i wysłała.

ps.

Może podadzą nazwę tej firmy w przyszłości się przyda bo sprawdzona :)

Pozdrawiam

Napisano

michal teraz masz tak latwo z puszczeniem zgloszenie ze nie trzeba nikogo do tego\\

dawniej to co innego ,nawet poczta takie cos pomagala robic..

Napisano
michal teraz masz tak latwo z puszczeniem zgloszenie ze nie trzeba nikogo do tego\\

dawniej to co innego ,nawet poczta takie cos pomagala robic..

sly6 niby łatwo teraz się wypełnia wniosek o zieloną, parę lat temu kiedy mogliśmy brać udział w losowaniu GC próbowałem wysyłać zgłoszenie bez sukcesu i zawsze mnie zastanawiało czy nie popełniłem błędu przy wypełnianiu, czy zdjęcie było odpowiednie itd.

Jeżeli ktoś podałby sprawdzoną firmę, która wypełnia wnioski o GC to chętnie bym w przyszłości skorzystał z takich usług, przecież taka firma ma doświadczenie i szanse pomyłki są mniejsze niż w przypadku samodzielnego wypełniania, a wiadomo, że choćby mała pomyłka przy wypełnianiu formularza skreśla szanse na losowanie.

Pozdrawiam

Napisano

jak sadzisz ze ktos ci wysle za pol darmo to sie mozesz pomylic i to bardzo ....

ktos juz pisal po tych firmach co sie kiedys tym zajmowaly i prawie zadna juz tym sie nie zajmuje wiec nie wiem czy takie cos znajdziesz

ja znajomym wysylalem jak i sobie i wszystko bylo ok oprucz samego losowania...

• 5 miesięcy później...
Napisano

Witam.

Ostatnio oglądając odcinki dostępne na necie natknąłem się na artykuł z wywiadem ze Sławomirem Grunbergiem (producentem "zielonej karty")

i pod artykułem znalazłem link do jego strony >>>>>>> http://www.logtv.com/tv/ <<<<<<<

Jest tam możliwość zamówienia tego serialu za $125 :) bo na necie niestety nie ma wszystkich odcinków, więc może ktoś zamożny zdecydowałby się na kupno i podzielenie się z reszta :)

Pozdrawiam

Napisano

Nie chce byc wredna. Nie sadzisz ze to niezbyt mile dla tego faceta, obdzierac Go z pieniedzy?

Wiesz ile on musial sie nachodzic i najezdzic, zeby ten dokument powstal?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...