grodek Napisano 13 Marca 2009 Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 A jak uwazacie, jesli ktos oddal biala kartke, przesiedzial...powyzej roku, to ma szanse dostac wize tak jak ten szczesciarz co zalozyl ten watek?Moze ktos zna takie przypadki, a moze ty Szczesciarzu znasz? Jak widać na przykłądzie Łukasza nie ma na to reguły. System nie jest aż tak szczelny jak się opowiada. Możesz dostać lub nie. Jedyna metoda by się dowiedzieć to spróbować po tą wizę pójść. Musisz mieć jedynie świadomość czego możesz oczekiwać i na spokojnie zastanowić się czy mówić prawdę, czy też nie i z jakimi konsekwencjami wiąże się ewentualne wykrycie kłamstwa przez konsula. Oraz pamiętać, że wlepka w paszporcie to jeszcze nie wiza i nie daje gwarancji wjazdu na teren USA.
gal Napisano 13 Marca 2009 Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 Ale spoko staryJa taki tylko bylem cwany na forum a normalnie we mnie sie gotowało przed pojsciem do ambasady. Człowieku co ja przezyłem ja czułem kazdy krok idąc tam, jeszcze w zyciu nie czułem czegos takiego. Kiedys jeszcze przed samym wylotem z usa obiecalem znajomym ze wroce mimo wszystko i mam nadzieje ze tego dokonam. Połowe sukcesu mam za sobą dostałem wize do usa. Nie wiem a przynajmniej tak mi sie wydaje ze skoro ambasada usa nie wie kiedy wróciłem 9 poniewaz dała mi wize) z usa to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo ze na lotnisku tez sie przemknę bez wiekszego problemu. To jeszcze nie jest koniec tej "przemadrzalej zagrywki". Konsul mogl dac wize zeby w statystykach lepiej wygladalo ze daja Ale jeszcze jest odprawa na lotnisku i tu mozesz d**e zmoczyc Wtedy chcialbym slyszec cie na tym forum
Joanna30 Napisano 13 Marca 2009 Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 W innym wątku Łukasz przyznał się, że dostał promesę jedynie na trzy tygodnie, czyli na taki termin, jaki określił we wniosku ds156. Więc nie było aż tak różowo, jak się spodziewał i jak podsumował to w tym wątku.
gal Napisano 13 Marca 2009 Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 Wlasnie, a skoro klamie to smiem domyslac sie ze ma ku temu sklonnosci wiec nie za bardzo powaznie traktuje jego wypowiedzi bo kto wie czy nie mota
lukasz555 Napisano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 15 Marca 2009 Nic nie motam Dostalem wize na 3 tygodnie od momentu wjazdu do usa Zabieram tam swoje manatki w maju Otworzylem nowy wątek dotyczacy wizy studenckiej po to zeby sprawdzic czy mam wieksze szanse na wlot do usa
neith Napisano 15 Marca 2009 Zgłoś Napisano 15 Marca 2009 Nie rozumiem, jak mogłeś dostać wizę na trzy tygodnie od momentu wlotu do USA. Teraz masz przecież tylko promesę. To ona jest ważna 3 tygodnie? Faktyczną wizę dostaniesz przecież w USA i nawet, jeśli masz na promesie adnotację "intended stay 3 weeks" (masz taką adnotację?), to urzędnik na lotnisku wcale nie musi się tą wytyczną kierować. Może wbić ci pobyt na 3 tygodnie, a może też na standardowe pół roku.
andyopole Napisano 15 Marca 2009 Zgłoś Napisano 15 Marca 2009 Tak mialem. Na wlepce konsul madrala wpisal ze jade na i miesiac, kupilem bilet na 5 tygodni a na lotnisku standart - pol roku.
krawwwcu Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 ....................................................
Bambucha Napisano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2009 Witam tak sobie czytam ten wątek, bo moja znajoma przedłużyła pobyt w USA, a teraz chciałaby jechać na work and travel. I tak przez przypadek przypomniałam sobie o mojej sytuacji. Byłam w USA legalnie, wróciłam nawet przed czasem. Ale zostawiłam sobie konto bankowe w USA. Czy to może być jakiś problem? Jak narazie z iego nie korzystałam. Zostawiłam go sobie na zakupy przez ebay czy coś takiego. Zamierzam wrócić do USA na program work nad travel w przyszłym roku. Czy te zostawione konto może być jakimś problemem? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
Rademedes Napisano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2009 zadnym problemem no chyba ze urzednik Cie o to zapyta sklamiesz a potem np zrobia Ci przeszukanie bagazu i znajda karte debetowa z Bank of America
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.