lukasz555 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 Panowie wiem i rozumiem wasze obiekcje dotyczace mojego powrotu do usa, oraz bardzo cenie wasze wypowiedzi jakie by one nie były po to załozyłem ten temat zeby wszyscy i kazdy z osobna mógł sie wypowiedziec na temat mojego problemu. Jedna rzecz która mnie w tej chwili zastanawia to jest osoba ktora bardzo czesto wypowiada sie na tym forum sly6 i to wlasnie do niego kieruje swoje pytanie w tej chwili a moje pytanie brzmi: KIM TY DO CHOLERY JESTES MEN? Miałem okazje zauwazyc ze twoje wypowiedzi na tym forum naleza do wiekszosci osob wypowiadajacych sie. I nie oceniam w zaden negatywny sposób twoich wypowiedzi sa one jak najbardziej kompetentne ale drogi kolego sam napewno slyszales o sytuacjach kiedy ludzie ktorzy przebywali po 5 czy 6 lat nielegalnie w usa dostawali promese i zostali wpuszczani na lotnisku juz na terenie usa i napewno slyszales tez o takich ktorzy pozostli 1 dzien dluzej niz to ustawa przewiduje i zostali zakuci w kajdanki i deportowani do kraju (o ile oczywiscie kiedykolwiek byłes w usa). Ja w tej chwili powolalem sie jedynie na pewne fakty osob ktore poznalem w usa.
sly6 Napisano 22 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 Oczywiscie ze sa takie osoby ktorym sie udalo i ja o tym nie pisze ,pisze o tym ze Tobie to sie moze nie udac a wtedy zegnaj USA za klamstwo ,,bo chyba jak sam widzisz Ambasada nie napisala tego aby sobie to napisac i aby ludzi denerwowac-straszyc a po to aby kazdy sie zastanowil nad podroza w takiej sytuacji i aby potem nie bylo artykulow i lamentow jak kto urzednik zakul kogos w kajdanki-zawrocil i nie wpuscil..Jesli tego jestes swiadomy to rob jak chcesz,Twoja sprawa-Twoje zycie...
lukasz555 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 panowie a jak wyglada sprawa z I-94 ta biala kartka która zagubilem przed wylotem z usa na ktorej bylo wyznaczone ile dokladnie moge przebywac legalnie w usa. Tej kartki poprostu nie oddalem na lotnisku pomimo tego ze byla wymagana Z gory dziekuje za wypowiedzi
mpbc Napisano 22 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 Panowie wiem i rozumiem wasze obiekcje dotyczace mojego powrotu do usa, oraz bardzo cenie wasze wypowiedzi jakie by one nie były po to załozyłem ten temat zeby wszyscy i kazdy z osobna mógł sie wypowiedziec na temat mojego problemu.Jedna rzecz która mnie w tej chwili zastanawia to jest osoba ktora bardzo czesto wypowiada sie na tym forum sly6 i to wlasnie do niego kieruje swoje pytanie w tej chwili a moje pytanie brzmi: KIM TY DO CHOLERY JESTES MEN? Miałem okazje zauwazyc ze twoje wypowiedzi na tym forum naleza do wiekszosci osob wypowiadajacych sie. I nie oceniam w zaden negatywny sposób twoich wypowiedzi sa one jak najbardziej kompetentne ale drogi kolego sam napewno slyszales o sytuacjach kiedy ludzie ktorzy przebywali po 5 czy 6 lat nielegalnie w usa dostawali promese i zostali wpuszczani na lotnisku juz na terenie usa i napewno slyszales tez o takich ktorzy pozostli 1 dzien dluzej niz to ustawa przewiduje i zostali zakuci w kajdanki i deportowani do kraju (o ile oczywiscie kiedykolwiek byłes w usa). Ja w tej chwili powolalem sie jedynie na pewne fakty osob ktore poznalem w usa. Nie, ja nie mam żadnych obiekcji dotyczących twojego "wyjazdu" do USA, mnie to "ni ziębi ni grzeje". To jest twój wybór i twoje życie, co najwyżej zaszkodzisz tylko sprawie ruchu bezwizowego z Polską i możliwe iż samemu sobie. Dla większości osób na forum nie ma to znaczenia bo albo mają obywatelstwo albo GC albo od dawna wizy, a twoje potencjalne "kajdanki" i deportacja nie ma dla nich znaczenia. Co do twoich potencjalnych "kajdanek" tego nikt nie wie, bo nikt nie wie co tak naprawdę jest o tobie w komputerach. A także jak zachowasz się na granicy i czy zrobisz jakąś głupotę o której często słychać - ostatnio panna podała na granicy paszport w którym był fałszywy SSN
grodek Napisano 22 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 panowie a jak wyglada sprawa z I-94 ta biala kartka która zagubilem przed wylotem z usa na ktorej bylo wyznaczone ile dokladnie moge przebywac legalnie w usa.Tej kartki poprostu nie oddalem na lotnisku pomimo tego ze byla wymagana Z gory dziekuje za wypowiedzi Tu masz link do informacji na ten temat na stronie ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...e-do-kraju.html Formalnie rzecz ujmując dla władz amerykańskich nie opuściłeś USA.
lukasz555 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 Po waszych wypowiedziach na temat druku I-94 rozumiem ze pracownicy imigracyjni zatrudnieni w ambasadzie i na lotnisku nie sa w stanie udowodnic mi ze przekroczylem termin wyjazdu z usa. Jednoczesnie rozumiem iz mam wiecej szczescia nie dajac druku I-94 niz mialbym go oddac podczas wylotu z usa kiedy to moja sytuacja byłaby bardziej namacalna ze nie wrocilem w terminie.
grodek Napisano 22 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 Po waszych wypowiedziach na temat druku I-94 rozumiem ze pracownicy imigracyjni zatrudnieni w ambasadzie i na lotnisku nie sa w stanie udowodnic mi ze przekroczylem termin wyjazdu z usa.Jednoczesnie rozumiem iz mam wiecej szczescia nie dajac druku I-94 niz mialbym go oddac podczas wylotu z usa kiedy to moja sytuacja byłaby bardziej namacalna ze nie wrocilem w terminie. Ciężko wyczuć czy będą Ci w stanie cokolwiek udowodnić. Problem polega na tym, że nikt z nas nie wie co oni mają w swoich bazach danych w konsulacie i czy w jakikolwiek sposób różni się to od danych na granicy. Amerykanie robią to dość chytrze, pozostawiając dużo niejasności i niedomówień w takich sytuacjach. Przypomnij sobie głośną ostatnio sprawę ze skutą w kajdanki emerytką lecącą do dzieci, która bodajże 20 lat temu przedłużyła sobie pobyt. Większość ludzi kategorycznie twierdzi, że Amerykanie nie mają żadnych danych sprzed tylu lat. A tu jak widać coś mieli... Jeżeli miałbym wyrazić swój prywatny pogląd to uważam, że mają bardzo dużo danych, zarówno świeżych jak i starszych. Tylko nie zawsze z nich robią użytek. Chyba będziesz musiał po prostu to przećwiczyć na własnej skórze.
lukasz555 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 Grodek teraz do Ciebie kieruję moje zapytanie a mianowicie: ...znasz moze kogos kto jest w stanie sprawdzic w systemie osobe ktora przebywala w usa i nie wrocila w terminie? Słyszałem ze sa takie osoby które takie cos moga?
lukasz555 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 Znacie kogos kto jest w stanie sprawdzic Cie w bazie danych ambasady ? Kogos kto ma dostep do takich rzeczy i na jakim statusie dana osoba jest?
mpbc Napisano 22 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 Po waszych wypowiedziach na temat druku I-94 rozumiem ze pracownicy imigracyjni zatrudnieni w ambasadzie i na lotnisku nie sa w stanie udowodnic mi ze przekroczylem termin wyjazdu z usa.Jednoczesnie rozumiem iz mam wiecej szczescia nie dajac druku I-94 niz mialbym go oddac podczas wylotu z usa kiedy to moja sytuacja byłaby bardziej namacalna ze nie wrocilem w terminie. Jest trochę inaczej, w komputerach są dane o wjazdach i wyjazdach, jeżeli jest odnotowany wjazd, a brak wyjazdu to oznacza to iz istnieje prawdopodobieństwo nielegalnego przedłużenia pobytu i na osobie starającej się o wjazd spoczywa udowodnienie iż jest inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.