marta1986 Napisano 27 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2009 hej! mam pytanie !dostalam pakiet informacyjny z ambasady z dalszymi instrukcjami do wizy k1. Jeżeli chodzi o zaswiadczenie o niekaralnosci to czy ono musi byc z warszawy???ja mam z mojego miasta na warszawskim druku. wszystko takie samo tylko podbite przez punkt krajowego rejestru karnego w miescie x. czy ono moze byc??czy musze na nowo wysylac druk do warszawy??jezeli tak to ile to trwa??jak dlugo bede czekac?? czy moze lepiej jechac osobiscie do wawy i zalatwic to na miejscu???i jeszcze jedno odnosnie aktu urodzenia slyszalam ze ma to byc ZUPELNY ODPIS AKTU URODZENIA??ja mam SKROCONY ODPIS?? co to za roznica i gdzie ja moge dostac ten zupelny??prosze o pomoc pozdrawiam !
sly6 Napisano 27 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2009 Ostatnio byla dziewczyna z forum po wize k-1 z takim wlasnie zaswiadczeniem i nie bylo problemu
Kamildzianka Napisano 28 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2009 Zupelny odpis dostaniesz w USC odpowiednim do miejsca urodzenia. Ja musialam po to jechac 2 godziny... Ja tez mialam zasw. o niekaralnosci z innego miasta, ale nie zycze nikomu takiej nerwowki, przez jaka ja przechodzilam na miejscu, czy moja petycja nie zostanie odrzucona. Mozesz sprobowac, moze akurat sie uda.
KW Napisano 28 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2009 potrzebny jest zupelny odpis aktu urodzenia, skroconego ci nie przyjma zobacz tu: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...ist_fiance.html w USC jest zawsze do wyboru, na zupelnym jest wiecej info i zrob ksero na wizyte w konsulacie, w USA przyda ci sie oryginal A robilas juz badania lekarskie? jesli nie to zrob w polsce szczepienia, ale na osobnym swistku, nie do koperty
pat Napisano 28 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2009 ja wyslalam zapytanie do Wawy, bo balam sie ze jak bedzie z mojego miasta to sie moga przyczepic i sie wydluzy wszystko! a jak dlugo bedzie trwalo? hmm pani mi powedziala ze maja 3 tyg aby odeslac
marta1986 Napisano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2009 hej! dzis dostałam maila z ambasady dotyczacego zaswiadczenia o niekaralnosci i napisali mi ze uznaja z takie zaswiadczenia wystawione przez punkty krajowego rejestru karnego! na wszelki wypadek wydrukowalam tego maila i wezme ze soba na rozmowe.
Rademedes Napisano 13 Marca 2009 Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 podpisal sie ktos pod tym mail'em (z imienia i nazwiska) ?
marta1986 Napisano 13 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 tak i odpisał po polsku i po angielsku, dodatkowo wszystkie dane ambasady dolaczył.
karina Napisano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2009 trzymaj to jak relikwie, bo urzednicy lubia zmieniac zdanie....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.