sly6 Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 a Ciebie co trzyma w Polsce,pracujesz,uczysz sie,,na jak dlugo zamierzasz wyjechac?brat wyjechal na wize nie imigracyjnej i tam zalegalizowal sobie pobyt?
skorpion23923 Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 Chciałam sie pochwalić.....dostałam wize i to na 10 lat Super Bardzo bardzo się cieszę. Dziękuję wszystkim którzy mi pomogli i dali wskazówki Ja również chciałam dać jedna wskazówke osobom które ubiegaja się o wizę Bez stresu i z usmiechem na twarzy!!!! nie ma czego sie obawiać i czym sie denerwować No to teraz bilecik i New York czeka:-) Powodzenia wszystkim Jak by ktoś miał jakieś pytania to z miłą chęcią odpowiem na nie Witam! Jestem nowa na forum. Chcialabym Ci rowniez serdecznie pogratulowac! Naprawde super! mnie niedlugo tez czeka rozmowa z konsulem... tyle, ze ja bede sie ubiegac o wize F-1, a nie turystyczna. Chcialam zapytac czy wiza na 10 lat oznacza, ze mozesz podrozowac do Pl i spowrotem do USA kiedy i ile razy Ci sie podoba? A jak wyglada sytuacje z promessa??- Ty jej chyba wogole nie posiadasz, wiec od czego to zalezy- czy sie ja dostanie czy nie?
skorpion23923 Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 mam jeszcze jedno b.wazne dlamnie pytanie odnosnie wypelnienia DS-156: otoz musze podac adres, nazwe i nr tel osoby gdzie bede mieszkac... I nie wiem za bardzo kogo wpisac, poniewaz hotelu niemam zarezerwowanego - ze wzgledu na brak Credit Card. Mam tam znajomego, ktory nie jest pelnoletni i do tego jest tam nielegalnie - czy moge wpisac jego adres czy to bedzie raczej ryzykowne posuniecie? Prosze poradz mi cos? co/kogo tam wpisac? Prosze Was o pomoc.
sly6 Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 Mozesz wpisac adres hotelu nawet jesli nie masz na niego rezerwacji lub tez mozesz to pozostawic puste i wyjasnic na rozmowie ze na miejscu cos znajdziesz i masz cos na oku .
sly6 Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 tutaj masz temat o ds 156: http://www.usa.info.pl/board/Wnioski-Wizow...ory-t13166.html wpisz lepiej adres hotelu-motelu jak znasz i bedzie po klopocie.
Joanna30 Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 Witam! Jestem nowa na forum. Chcialabym Ci rowniez serdecznie pogratulowac! Naprawde super! mnie niedlugo tez czeka rozmowa z konsulem... tyle, ze ja bede sie ubiegac o wize F-1, a nie turystyczna. Chcialam zapytac czy wiza na 10 lat oznacza, ze mozesz podrozowac do Pl i spowrotem do USA kiedy i ile razy Ci sie podoba? A jak wyglada sytuacje z promessa??- Ty jej chyba wogole nie posiadasz, wiec od czego to zalezy- czy sie ja dostanie czy nie? To co mamy w paszportach, niektórzy na 10 lat, to jest właśnie promesa wizowa. Znaczy, że przez 10 lat możemy latać do Stanów. Dopiero kiedy tam dolecimy i na lotnisku odbędziemy rozmowę z urzędnikiem imigracyjnym, dostajemy wizę właściwą - najdłużej na pół roku. Czyli teoretycznie możemy latać do Stanów na pół roku.
Rademedes Napisano 25 Maja 2009 Zgłoś Napisano 25 Maja 2009 teoretycznie rowniez, moga nas zawrocic z lotniska, co zwykle wiaze sie rowniez z anulowaniem posiadanej wizy, ale to taki czarny scenariusz
skorpion23923 Napisano 25 Maja 2009 Zgłoś Napisano 25 Maja 2009 Wszystkim Wam serdecznie dziekuje za odpowiedzi.
lawia Napisano 25 Maja 2009 Zgłoś Napisano 25 Maja 2009 nie ma czegos takiego jak wiza na 10 lat. to co my mamy w paszportach to prawo do ubiegania sie o wjazd na teren USA, max bodajze 6 miesiecy. prawda ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.