Skocz do zawartości

Do Kariny-czy Mam Szanse Zdobyc Gc?

Gość herm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gdybys nie mial klopotu ze zrozumieniem czytanego tekstu zauwazylbys ze moj post wcale nie byl skierowany do Ciebie, gdybys przeczytal dokladnie zauwazylbys ze akurat Tobie zycze bardzo dobrze. Tobie moge powtorzyc to samo: trzeba bylo najpierw myslec a potem robic. Jestes teraz w naprawde skomplikowanej sytuacji. Skomplikowanej zupelnie niepotrzebnie - na wlasne zyczenie. Zycze powodzenia...

Sorry za tych kilka slow gorzkiej prawdy ale moze ktos inny dzieki nim nie popelni podobnych, niepotrzebnych bledow.

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

andyopole,

ja sie nie gniewam za twoje kilka slow gorzkiej prawdy...a wrecz przeciwnie postrzegam to jako tzw. krytyke konstruktywna...i tak jak mowisz, dobra przestroge dla innych...lecz twoja wypowiedz byla troszke nasycona ironia i po prostu pewne kwestie rzeczywiscie zle odebralem...

wiem ze sam jestem sobie winien obecnej sytuacji, ale jak to mowia - "bladzic rzecza ludzka jest"

dzieki za slowa otuchy i pozdrawiam

Napisano
andyopole,

ja sie nie gniewam za twoje kilka slow gorzkiej prawdy...a wrecz przeciwnie postrzegam to jako tzw. krytyke konstruktywna...i tak jak mowisz, dobra przestroge dla innych...lecz twoja wypowiedz byla troszke nasycona ironia i po prostu pewne kwestie rzeczywiscie zle odebralem...

wiem ze sam jestem sobie winien obecnej sytuacji, ale jak to mowia - "bladzic rzecza ludzka jest"

dzieki za slowa otuchy i pozdrawiam

Gdzies czytalem ze tylko ludzie bardzo inteligentni potrafia byc zlosliwi i ironiczni..... ;-)

Napisano
Wiesz co moze

to twoje zdanie

ale lawirowanie od 2002 roku z prawem imigracyjnym (7 lat )

i zero zaineresowania w tym czasie jak to bede zyl amoze uda sie

przechytrzyc

to dopiero chamstwo

zatrzymaj komentarze dla siebie

pozdrawiam

Nie rozumiem w czym jest tu 'chamstwo'. To kazdy kto przesiedzial wize musialby podlegac pod te kategorie. W zyciu jest roznie i choc sama nie pochwalam ludzi bedacych tutaj nielegalnie, to nie wyzywam ich od 'chamow' badz ich zachowania od 'chamskiego'.

Kazdy ma inna sytuacje co nie znaczy, ze kazdy ma pieniadze na szkole i kazdemu jest latwo. I na pewno on nie jeden raz zadawal sobie pytanie jak bedzie dalej zyl, bo zycie osob nielegalnych nie jest bynajmniej uslane rozami. On nikogo nie zabil, nie nabral dlugow na kartach kredytowych i uciekl do Polski - on przestal chodzic do szkoly. Czy on pierwszy i ostatni przestal chodzic do szkoly? Tyle z wykladow na temat moralnosci.

Teraz jest pytanie co robic dalej w jego sytuacji a nie czas na rozpamietywanie tego co bylo. On dobrze wie co bylo i co zrobil. Teraz trzeba szukac rozwiazania.

Co do "lawirowania" przez 7 lat - otoz mimo tego co wiele osob tu mysli, on nie podlega pod zaden zakaz powrotu do USA. I to by bylo na tyle w jego temacie.

Napisano

gal nie zamierzalam Cie obrazac lub cokolwiek sobie pomyslales o mojej wypowiedzi, ale dlaczego od razu zakladasz ze dziewczyna sie chciala go pozbyc. nie znasz historii to dlaczego zakladasz od razu najgorsze. tylko o to mi chodzilo

Napisano
Gdzies czytalem ze tylko ludzie bardzo inteligentni potrafia byc zlosliwi i ironiczni..... ;-)

w takim badz razie jestem niezmiernie rad ze przedstawiciel inteligencji dobrze mi zyczy :)

Napisano

karina,

mowisz ze pod zakaz nie podlegam....czyli nie potrzebuje zadnego waivera i teoretycznie nie powinienem miec problemow?!?

Napisano

Jak wyjdzie ze pracowales nielegalnie to bedziesz miec dopiero ,nawet jak byles legalnie w USA bo jak sam napisales ta wiza Cie nie uprawniala do pracy .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...