Skocz do zawartości

Prawo Jazdy

jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich.Jestem na tym forum pierwszy raz choc w Stanach przebywam od ośmiu lat.Mam poważny problem ponieważ w maju kończy mi się ważnośc prawa jazdy wydanego w stanie Wisconsin.Niestety nie mam SSN.Czy ktoś nie orientuje się czy można przedłużyc prawo jazdy w jakimś innym stanie bez SSN.Nie muszę dodawac chyba jaki jest mój status.W stanie Wisconsin od ubiegłego roku wymagają GC lub obywatelstwa.Za konkretną pomoc wynagrodzę.

Napisano

Wejdz na strone przedsiebiorstwa komunikacji zbiorowej w Twoim miasteczku i doiwiedz sie o ceny biletow miesiecznych. Obawiam sie ze tylko takie wyjscie pozostalo. Nie wiem czy zostal jeszcze jakis stan gdzie spelnilyby sie Twoje marzenia.

Napisano

Nic nie rob na lewo ,,sa jeszcze stany w ktorych moglbys takie cos zrobic ale wtedy musisz miec adres ze tam zamieszkujesz a po przyjezdzie do swojego stanu musisz to prawko wymienic a jak tego nie zrobisz mozesz miec duze problemy.Tego wielu nie mowi a liczy sie zarobek bo co Ich obchodzi ze potem tego nie wymienisz a no i powoli urzedy przygladaja sie adresom podawanym bo sie okazuje ze pare osob mieszka pod 1 dachem.

Napisano

taka sprawa byla z Michigan - ludzie z NJ tam robili prawa jazdy, potem DMV dochodzilo do tego, ze pod jednym adresem jest 30 osob, prawa jazdy uniewazniali, a ludzie jezdzili samochodami, bo i skad mogli wiedziec, ze prawo jazdy jest niewazne. Potem zaczynal sie problemy kiedy cokolwiek sie stalo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...