xqmichal Napisano 30 Września 2009 Zgłoś Napisano 30 Września 2009 Witam. Trochę się rozczarowałem czytając na stronie rządowej, że w tym roku jesteśmy wykluczeni z losowania GC... No cóż miejmy nadzieję, że ten proceder nie potrwa z 10 lat bo na to wygląda, że amerykanie już się przyzwyczaili, że Polska jest na tej liście i być powinna bez względu na powód.
adales Napisano 1 Października 2009 Zgłoś Napisano 1 Października 2009 Jasny gwint. To aż 46584 zielonych kart wydali Polakom w ciągu 4 lat? Aż tak dużo połączono rodzin czy było ślubów, że dalej się nie łapiemy na program?
sly6 Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 adales do tego splywaja stare wnioski do urzedu wiec wydawanych jest wiz o wiele wiecej...kiedys o tym bylo napisane..
wwwojtek Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 wiecie moze gdzie szukac instrukcje do dv 2011 po polsku?
adales Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 nie ma i raczej nie będzie skoro Polska nie bierze udziału
wwwojtek Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 a jak to jest z zapisem ze polak na zasadzie wyjatku moze sie starac o gc jezeli jego ojciec ,matka urodzili sie w kraju ktorego obywatele teraz moga brac udzial w gc ? czy nalezy rozumiec ze ojciec i matka razem czy wystarczy ze jedno z nich urodzilo sie np w niemczech czy ukrainie a drugi w polsce, jak to jest formalnie?
sly6 Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 wwojtek moze byc 1 rodzic urodzony i juz sie lapiesz ale wtedy czytaj instrukcje w danym jezyku ..a jak nie to skontaktuj sie z Ambasada USA (nie z infolinia)i tam powinni Ci pomoc jak nie rozumiesz w danym jezyku... wyslac mozesz zgloszenie jesli sie kwalifikujesz a do tego musisz znac podstawy j.angielskiego.
ppp1 Napisano 5 Października 2009 Zgłoś Napisano 5 Października 2009 jest w tym roku ta loteria dla polaków????
sly6 Napisano 5 Października 2009 Zgłoś Napisano 5 Października 2009 Nie ma w tym roku dla Polakow chyba ze masz rodzicow ktorzy sie urodzily w kraju ktory bierze udzial w loterii
ppp1 Napisano 5 Października 2009 Zgłoś Napisano 5 Października 2009 ja tam patrzyłem na państwa które są wykuczone polski niema popatrz się
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.