Martusia Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam chcialabym sie dowiedziec czy istnieje mozliwsc mieszkania w Polsce majac 1 zielona karte?Moja sytuacja wyglada nastepujaco otoz wyszlam za maz za obywatela wkrotce mamy interviu lecz musze dokonczyc swoja edukacje a maz musi zostac oczywiscie w Stanach czy przyjezdazjac do Stanow tylko czasami nie zostanie mi odebrana zielona karta?? Z gor dziekuje za odpowiedz!!
neith Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Jeśli poza USA przebywać będziesz dłużej (rok lub więcej), wyrób sobie reentry permit (tzw. "biały paszport"), żeby nie odebrano ci GC.
KW Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 musisz tez pamietac ze jesli dostaniesz 2-letnia warunkowa Zielona karte to za dwa lata bedziesz musiala udowodnic ze jestescie nadal malzenstwem wiec wszystko zalezy ile czasu zamierzasz spedzic w Polsce ile nauki ci jeszcze zostalo?
Kamildzianka Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 A ja mam glupie pytanie, ale do tej pory naprawde nie wiem, jak wyglada przekraczanie granicy z zielona karta? Wtedy wystarczy tylko paszport i zielona karta? Czy cos jeszcze? I czy urzednik znowu zadaje pytania, czy raczej zielona karta jest takim "zielonym swiatlem" na granicy? Wtedy wiza juz jest zupelnie nie wazna i nigdy nie bede musiala sie o nia ubiegac? Do czego w ogole uprawnia mnie GC?
sly6 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Teraz przy przekraczaniu granicy masz takie cos z GC: http://www.usa.info.pl/board/Us-visit-Zacz...tow-t12104.html I teraz jesli Twoje wyjazdy beda zbyt dlugie a urzednik zobaczy ze Cie nic nie trzyma w USA to moze skierowac sprawe do sadu .. Bo nie musisz miec zadnej wizy aby wleciec na teren USA ,ta Twoja K-1 juz jest nie wazna
KW Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Przy wlocie do USA z Zielona Karta jest duzo lepiej niz na wizie, inna kolejka (ta krotka), zazwyczaj pokazujesz tylko zielona karte, w paszport zadko ktos zaglada, i ogolem jest duzo przyjemniej, jesli bylas za granica pare tygodni to zazwyczaj zadnych pytan, ogolem szybciutko, jeszcze sobie zazwyczaj na bagaz poczekasz dodatkowo od niedawna trzeba oddawac odciski ale jesli bylas za granica prawie rok to moga byc pytania i problemy przy powrocie przy wylocie z USA i wlocie do Polski pokazujesz dla odmiany paszport przy wylocie z Polski pokazujesz paszport i machasz karta zeby sie panie nie wysilaly szukajac wizy w paszporcie
Martusia Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam dziekuje Wam za odpwiedz a wiec zamierzam do Polski pojechac na jakies 3 m-ce czy nie bede miala wtedy problemow z powrotem do Stanow? I czy majac zielona karte bedec juz w USA na lotnisku moge skorzystac z kolejki dla rezydentow i obywateli usa???
Jim Beam Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam dziekuje Wam za odpwiedz a wiec zamierzam do Polski pojechac na jakies 3 m-ce czy nie bede miala wtedy poroblemow z powrotem do Stanow? I nie czy majac zielona karte bedec juz w USA na lotnisku moge skorzystac z kolejki dla rezydentow i obywateli usa??? nie tylko mozesz ale nawet powinnas, w koncu jestes rezydentem.
david7211 Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 Przy wlocie do USA z Zielona Karta jest duzo lepiej niz na wizie, inna kolejka (ta krotka), zazwyczaj pokazujesz tylko zielona karte, w paszport zadko ktos zaglada, i ogolem jest duzo przyjemniej, jesli Przy wlocie do USA zawsze pokazujesz paszport, jest on tez skanowany w czytniku (paszport jest jedynym dokumentem uprawniającym do przekroczenia granicy, tylko na GC bez paszportu na pewno nie wlecisz). Reszta, przeważnie tak jak napisałaś.
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 takie cos jest wczasie wlotu dla rezydentow: http://www.usa.info.pl/board/Us-visit-Zacz...tow-t12104.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.