Joanna30 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Fobia? Ja nie mam fobii Po prostu wydaje mi się to dziwne, że ktoś może sobie pozwolić na zwiedzanie przez 10 miesięcy. I tyle Ale cieszę się, że są tacy, którzy mogą to robić. Powodzenia na lotnisku A tak zupełnie na marginesie... Jakie stany zwiedziłeś? Poleciłbyś coś?
sly6 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 George7 chyba za malo czytasz Forum bo jak dobrze poczytasz to znajdziesz posty ze takie dlugie pobyty nie sa mile widziane czy to na granicy w USA czy tez w Ambasadzie i kazda osoba powinna o tym wiedziec decydujac sie na pobyt dlugi ..To ze nie ktorym sie udaje nie oznacza ze komus innemu sie uda .
George7 Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Lądowałem w Newark'u, zwiedziłem - może za wiele powiedziane ale tak czy inaczej byłem w nastepujących stanach: New York, New Jersey, Pensylwania, Ohio oraz Connecticut. Osobiście poleciłbym Pensylwanie z racji na ogromną przestrzeń gór i lasów.
madzia77 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 "To ze NIEKTÓRYM sie udaje nie oznacza ze komus innemu sie uda . " I na odwrót : To,że komuś sie nie udało, nie znaczy, że nie uda sie innym
prolo Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 A ile pracowales nielegalnie w ciagu tych 10 miesiecy ? To nie ambasada tu na forum nie musisz sciemy walic ze niepracowales a zwiedzales tylko , no chyba ze masz rodzicow tutaj ktorzy cie utrzymywali, albo 2 polowe bo nie mysle ze ciotka kogos by trzymala i zywila 10 miechow a ten sobie jezdzil - ciekawe za co i czym pociagami autobusami moze samochody za darmo wypozyczaja . Kitow nie wal ze zwiedzales tylko , bo takich juz tu setki pisze a ci co tu mieszkaja idiotami nie sa i wiedza ile kosztuje tu trzymanie i zwiedzanie.
sly6 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 prolo ja znam podobny przypadek i az sie wierzyc nie chce ale to prawda ze tyle mozna byc na czyims utrzymaniu ..A znam taki ze po paru dniach sorry ale musisz opuscic moj dom-lokal ..
hpp Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 ja dodam tyle ze nie koniecznie na czyims ile poprostu mozna miec jakis interes np. w polsce z ktorego sa comiesieczne wplywy i sprawa jest rozwiazana. hulaj dusza piekla nie ma
madzia77 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 "Mam pytanie do osób ktore były już kilka razy w USA. Mianowicie, czy lecąc drugi raz po 2 letniej przerwie powinienem mieć znów zaproszenie, za 1 razem miałem takowe i byłem legalnie 10 msc. Dwoje moich znajomych dostalo pierwsze wizy bez problemu bez zaproszenia. Ale chciałbym poznać Wasze opinie czy starać się o zaproszenie czy nie. " To jest pytanie, które zainteresowany zadał. I na nie oczekuje odpowiedzi. "A ile pracowales nielegalnie w ciagu tych 10 miesiecy ?" Prolo, a to Ciebie już nie powinno obchodzić i myślę,ze nie pomoże w udzieleniu odpowiedzi.
Rademedes Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 George7: jesli dobrze rozumiem to wize nadal masz, wiec ewentualny problem moze pojawic sie dopiero na granicy (lotnisku w USA), na forum jest opisany przyklad jednej dziewczyny, ktora tez legalnie przedluzala pobyt i niestety zostala cofnieta do Polski - malo przyjemna historia
madzia77 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Tak to prawda, leciała z powrotem po 2 miesiącach pobytu w Pl po rocznym pobycie w USA. Jest też historia chłopaka, który przedłużył, wracał, zatrzymali go na "przepytki" i z tego co pamietam wybronił się i go wpuścili ( wprawdzie na 2 miesiące, ale wpuścili ).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.