Skocz do zawartości

Wnioski Wizowe - Wzory

Rekomendowane odpowiedzi

Gość arnold1412
Napisano

Witam, mam 16 lat tzn skoncze w pazdzierniku. 27 czerwca musze wyleciec do stanow. jaki wniosek musze wypelnic na rozmowe z konsulem.

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

wypelniasz ds 156 i druk dhl,,wyzej masz napisane co i jak masz wypelnic

co do ds 157 to Ci powiedza na infolinii czy masz wypelnic.

• 1 miesiąc później...
Napisano

WITAM. MAM PYTANIE ODNIOSNIE POZOSTAWIANIA PUSTYCH MIEJSC W FORMULARZU, A RACZEJ ICH NIE ZOSTAWIANIA. CZYTAM INFORMACJE NA FORUM, ALE MAM JUZ METLIK W GLOWIE. CZY JESLI W PYT 29 -33, 36, 37,40 ZAZNACZYLAM "NIE" TO MAM W TYCH PKT W LUKACH WPISACH "BRAK"? PROSZE O POMOC.

Napisano

prosze wylacz caps lock nastepnym razem jak bedziesz pisac,dziekuje

jak masz pytania TAK,NIE to jak zaznaczysz NIE to nic dalej nie musisz wpisywac no chyba ze zaznaczysz TAK to wtedy w danym miejscu piszesz jak cos Cie dotyczy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

hej, ja mam problem z tym 158 a mianowicie z historią zatrudnienia. teraz pracuję na umowę zlecenie i nie mam pojęcia jak to ująć! czy mam podać datę rozpoczęcia w sensie datę pierwszej umowy zlecenie? a datę zakończenia datę ostatniej umowy? Ale generalnie ja cały czas dostaję od tej firmy zlecenia więc współpraca trwa. pomocy!

Napisano
to nie jest az tak istotne, poprostu napisz od kiedy z ta firma pracujesz i w polu "do" mozesz wpisac "obecnie"

hm... bo to jest tak ze ja z ta firma pracowalam na caly etat do czerwca 2008 potem 3 miesiace w innej, ale juz w międzyczasie robilam zlecenia dla tej pierwszej firmy... czy mogą mnie poprosic o świadectwa pracy?

Napisano

Mam pytanie dotyczące pola nr. 8 w DS157 - co mam tam wpisać skoro jadę w celach turystycznych - będę w kilku hotelach i nie wiem kiedy w którym ? Czy mogę wpisac " NIe dotyczy" ?

Napisano

wiesz przynajmniej do ktorego miasta lecisz wiec podaj to miasto jesli nie znasz adresu hotelu,

jesli ktos zamierza byc w kazdym tygodniu w innym miescie, hotelu itp. to w tym punkcie powinien wpisac adres pierwszego miejsca gdzie bedzie, a przynajmniej nazwe miejscowosci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...