sly6 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 Kamlecia widze ze czytalas forum i tego tematu a szkoda,,, a teraz tak,,nie ma tak ze maja byc odpowiedzi w jezyku angielskim,,moga byc po angielsku lub tez po polsku to raz,,masz po prostu wybor i nie ma z tym zadnego problemu na rozmowie nie maja byc uzywane polskie znaki jak ł,ć..... co do telefonu to wpisujesz ten co teraz jestes w szkole nawet jak w lipcu bedziesz leciec,,wazne jest to co teraz jest a nie to co bedzie za 2 miesiace jesli jest tak napisane w pkt 9 to masz zrobic i tyle... izula nie musisz wymieniac paszportu a ze wprowadzili biometryczne to takie czasy wiec zostawiasz ten sam a co do zdjecia to kiedys byl taki przypadek ze kogos odeslali po nowy paszport poniewaz ta osoba tak sie zmienila ze musiala wymienic paszport,,zobaczysz jak bedzie teraz
izulaa91 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 w sesie, ze nie dostala wizy i musiala kolejny raz skladac wniosek? bo jesli taka ma byc przyczyna, ze nie otrzymam wizy to ja juz wole ten paszport zmienic:P w ogole smutny jest fakt,ze nigdzie po za forami internetowymi nie ma mozliwosci uzyskania pozadnych informacji..;/ no przepraszam mozesz zadzwonic do ambasady i sobie porozmawiac.. jesli Cie stac na rozmowe za 4.88/min.. zalosne.. a ja calkiem zielona wiem tyle co wyczytalam,a ze zawsze mam pecha co do dokumentow ( dowod za drugim razem, bo zmienili mi imie matki, prawo jazdy za drugim razem,bo mnie oblali choc przyznali racje, a w miedzy czasie paszport, ktory sie zgubil i znalazl jak juz nie byl potrzebny) to juz sie boje co to bedzie.. help;/
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 izula ta osoba dostala wize ale musiala przyniesc nowy paszport ... no przepraszam mozesz zadzwonic do ambasady i sobie porozmawiac.. jesli Cie stac na rozmowe za 4.88/min.. jak dzwonisz pod ten numer to nie masz doczynienia z nikim z Ambasady,,te osoby aby Cie zapisuja i moga powiedziec jakie masz miec dokumenty i tyle-czasami cos tam moga doradzic ,a jesli chcesz zadzwonic do Ambasady to wpisz w google centrala Ambasady USA i Ci wyjdzie numer z Warszawy 0-22...pisze to na przyszlosc abys wiedziala ...
izulaa91 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 Aha.ok, spokojnie;) wiec powiem dokladnie jaka jest moja sytuacja, moze udzielisz mi jeszcze kilku cennych rad. W poprzednie wakacje goscilam Amerykanke w hotelu rodziny, w ktorym pracowalam. Jako ze jedyna rozmawialam z nia po angielsku i dobrze sie dogadywalysmy zaproponowala mi zebym ja odwiedzila. Mysle bomba:) po czym czytam obecnie o tych wizach i coraz bardziej sie zastanawiam,bo sie po prostu boje! Ze wydam pieniadze,a wizy nie dostane, ze mnie odesla z lotniska juz tam,albo nie wiem co jeszcze.. W kazdym razie nie mam zadnych zlych zamiarow- mam 19 lat, za miesiac matura i sprecyzowane plany na przyszlosc- probuje na prawo. Ona oplaci moj lot, jedzenie i wszystko co bedziemy razem zwiedzac,a ja w zamian bede jej pomagac w domu,ale nie mozna tego nazwac praca.. Wolalabym nie zmieniac paszportu,bo to wiaze sie z czasem,a tego mi brakuje, chce we wniosku wpisac,ze sie ucze,a nie,ze nie robie nic.. Dodatkowo bede miala zaproszenie i tu kolejne pytanie- nie bedzie to z wniosku I-134 (czy cos kolo tego:P) tylko zwykle napisane przez nia- jakie maja byc tam informacje? pewnie bylo tu gdzies to poruszane jakbys mogl linka przeslac;)
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 No tak,,,znajoma masz super i lepiej niz super ...pamietaj o tym . a teraz co do tych pytan,,jesli pujdziesz teraz po wize to co masz wpisac w ds156?a no ze sie uczysz bo nadal jestes uczennica..jak narazie z osotanich 3 miesiecy 8% bylo odmow wiec nie jest az tak zle ale nie jest tez dobrze,,w latach ubieglych kiedy bylo wiecej odmow osoby takie jak Ty wizy otrzymywaly ,,wiec masz szanse na wize ..jesli faktycznie masz sprecyzowane plany to tak powiesz na rozmowie,co chcesz studiowac,gdzie itp...to samo co bedziesz tam robic,nie zalecam mowic ze bedziesz jej tam pomagac czy to bedzie rozmowa w sprawie wizy czy tez na lotnisku...masz zwiedzac i odwiedzic znajoma i tutaj sie nastaw na pytania skad ja znasz,co Ona tam robi ,co robia np rodzice.. co do zaproszenia to ono nie jest potrzebne ale jesli masz je miec to moze byc napisane na zwyklej kartce,maja byc tam zawarte twoje i jej dane,ze Cie zaprasza np na 3 tyg,ze zapewnia Ci nocleg,posilki i oplaca podroz ,podpisze sie pod tym i juz a co do granicy to jesli fakytcznie lecisz jako turystka to czym sie przejmujesz?cos masz na sumieni lub bedziesz miec?jesli nie to nie ma co teraz o tym myslec
izulaa91 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 a no nie mam i nie zamiezam miec nic na sumieniu;) o pomocy nie zamierzalam nic mowic,ale tu chcialam szczerze. Czyli zaproszenie przyslane poczta, meilem nie da sie tego zalatwic? Jeszcze o rozmowy z konsulem tzn chcialam sie tylko dowiedziec ile sie na nia czeka, bo na stronie jest napisane,ze w ciagu dwoch dni. Ale to w ciagu dwoch dni sie dowiaduje kiedy,czy w ciagu dwoch dni juz sie bede miala na nia stawic? Bo jesli o sama rozmowe z konsulem to poszperam jeszcze w necie o miejscach ktore moge zwiedzac na Florydzie, bo tam wlasnie mieszka i zastanowie sie co moge powiedziec o swojej rodzinie i jak dokladnie okreslic swoje plany, choc wiem,ze rozmowa trwa kilka minut i moge tego nie wykorzystac,ale dla wlasnej pewnosci wewnetrznej;) a jeszcze jezyk? polski czy angielski? czy to zalezy od konsula?
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 izula te 2 dni to masz sie stawic na rozmowe jesli bedziesz chciala wiec sama widzisz ze nie ma teraz duzych kolejek.. co do zaproszenia to poczta niech przyjdzie,zawsze to lepsze niz przez poczte elektroniczna co do jezyka to zalezy jak sie czujesz pewnie bo to jednak jest troche stresu,bo jak masz byc nie pewna to rozmawiaj po polsku,czasami sama zaczynasz po angielsku ale Konsul odpowiada po polsku wiec mowisz po polsku ...tak wiec z tym jest roznie... przygotuj sie dobrze na rozmowe i powinno byc ok
izulaa91 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 Dziekuje. jest mi duzo lepiej na serduszku i utwierdzam sie w przekonaniu,ze nie moge nieskorzystac z takiej okazji..! jak nasuna mi sie jeszcze jakies pytania to bede od razu pisac! fajnie,ze sa ludzie, ktorzy chca pomagac, jak juz bede wprawiona w bojach to pomoge;)
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2010 izula jesli bedziesz miec jakies pytanie to sprobuj znalesc odpowiedz na forum,,lub tez znajdz podobny temat i tam zadaj pytanie,,napisz...
Evii Napisano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2010 Na własne oczy widziałam jak gośc zabrał wniosek 3 kartkowy w KRK i machał nim , co mu trzeba dać.. Wniosek ten KTOŚ miał wydrukowany na 3 stronach!! Każda osobno Zdziwiłam się mocno, sam machał nim co należy włożyć do paszportu, w dłoni miał 3 kartki. Witam. Wypełniłam wniosek wizowy DS156, natomiast nie chce otworzyć mi się strona z instrukcją w jaki sposób (i czy jest to konieczne) wydrukować ten wniosek obustronnie. Czy ktoś posiada może informacje na ten temat? Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję. evii483@tlen.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.