Miromat Napisano 6 Maja 2010 Zgłoś Napisano 6 Maja 2010 mam pytanie...czy ten wniosek ds 156 ma być wypełniony po angielsku czy po polsku na obecną chwilę. Bo jak patrzyłam na wzór to był w naszym ojczystym języku wypełniony. A znowu na stronie ambasady pisze zeby wypełniac po angielsku. Formularz DS-156 w momencie wypełniania ma pytania napisane po polsku. Natomiast po naciśnięciu "Kontynuuj" dane z tego formularza są automatycznie przenoszone do formularza angielskiego i drukowany może być formularz tylko w wersji angielskiej.
sly6 Napisano 6 Maja 2010 Zgłoś Napisano 6 Maja 2010 Miromat ale czy mozna wypelniac wniosek ds 156 po polsku bez uzywania polskich znakow czy tez nie?bo to duza czesc osob interesuje a nie co bedzie po wydrukowaniu
sly6 Napisano 15 Maja 2010 Zgłoś Napisano 15 Maja 2010 za tydzien ten watek pozostanie historia jak bylo jak wiele innych o ds 156-157 i 158 bo od 24 maja bedzie w uzyciu tylko ds 160
NatLind Napisano 18 Maja 2010 Zgłoś Napisano 18 Maja 2010 Hej, wkrótce mam spotkanie z konsulem w sprawie wizy i walczę z wnioskiem. W związku z tym mam kilka pytań. Do punktu 25 w ds-156 Będę zatrzymywał się w hotelu. Mam wpisać nazwę hotel tam gdzie chcą imie i nazwisko? Czy tylko wpisać numer hotelu w miejscu telefonu służbowego?? Drugie pytanko mam do ds-157 punkt 8 Imię, nazwisko i adres osoby lub pełna nazwa i adres organizacji, poprzez którą można skontaktować się z Panią/Panem w USA (należy podać również numer telefonu Mam Wpisać nazwę hotelu czy nie??
sly6 Napisano 18 Maja 2010 Zgłoś Napisano 18 Maja 2010 jesli tam bedziesz caly czas lub tez pewien czas to wpisz te dane hotelu w ds 157
NatLind Napisano 18 Maja 2010 Zgłoś Napisano 18 Maja 2010 sly6 tak to będzie mój punkt wypadowy na miasto a jak myślisz co wpisać w ds-156 25. Imonia, nazwiska oraz numery telefonów osób, u których zatrzyma się lub które odwiedzi Pan/Pani w Stanach Zjednoczonych podczas swojej podróży turystycznej lub służbowej Nazwę hotelu? Numer telefonu służbowego i numer hotelu?
sly6 Napisano 18 Maja 2010 Zgłoś Napisano 18 Maja 2010 wpisz sobie tak jak piszesz potem wygeneru juz druk do drukowania i sam zobaczysz jak ladnie bedzie napisane
NatLind Napisano 19 Maja 2010 Zgłoś Napisano 19 Maja 2010 Napisałem tak jak mówisz 25. Imonia, nazwiska oraz numery telefonów osób, u których zatrzyma się lub które odwiedzi Pan/Pani w Stanach Zjednoczonych podczas swojej podróży turystycznej lub służbowej NAZWĘ HOTELU Numer telefonu domowego NIE DTOYCZY Numer telefonu komórkowego NIE DOTYCZY Numer telefonu służbowego TELEFON DO HOTELU Mam nadzieje że bedzie dobrze, bo głupio byłoby być odesłanym z pod konsulatu przez źle wypełniony formularz
sly6 Napisano 19 Maja 2010 Zgłoś Napisano 19 Maja 2010 jak wpisales tak to nie powinno byc problemu ja z tego wzoru z forum korzystalem i osoba miala dobrze wypelniony wniosek bez zadnych poprawek a inni podobno musieli cos tam dopisywac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.