Skocz do zawartości

Wnioski Wizowe - Wzory

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam pytanie...czy ten wniosek ds 156 ma być wypełniony po angielsku czy po polsku na obecną chwilę. Bo jak patrzyłam na wzór to był w naszym ojczystym języku wypełniony. A znowu na stronie ambasady pisze zeby wypełniac po angielsku.

Formularz DS-156 w momencie wypełniania ma pytania napisane po polsku. Natomiast po naciśnięciu "Kontynuuj" dane z tego formularza są automatycznie przenoszone do formularza angielskiego i drukowany może być formularz tylko w wersji angielskiej.

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Miromat ale czy mozna wypelniac wniosek ds 156 po polsku bez uzywania polskich znakow czy tez nie?bo to duza czesc osob interesuje a nie co bedzie po wydrukowaniu

• 2 tygodnie później...
Napisano

za tydzien ten watek pozostanie historia jak bylo ;)

jak wiele innych o ds 156-157 i 158 :)

bo od 24 maja bedzie w uzyciu tylko ds 160 ;)

Napisano

Hej, wkrótce mam spotkanie z konsulem w sprawie wizy i walczę z wnioskiem. W związku z tym mam kilka pytań.

Do punktu 25 w ds-156

Będę zatrzymywał się w hotelu. Mam wpisać nazwę hotel tam gdzie chcą imie i nazwisko? Czy tylko wpisać numer hotelu w miejscu telefonu służbowego??

Drugie pytanko mam do ds-157 punkt 8

Imię, nazwisko i adres osoby lub pełna nazwa i adres organizacji, poprzez którą można skontaktować się z Panią/Panem w USA (należy podać również numer telefonu

Mam Wpisać nazwę hotelu czy nie??

Napisano

sly6

tak to będzie mój punkt wypadowy na miasto

a jak myślisz co wpisać w ds-156

25. Imonia, nazwiska oraz numery telefonów osób, u których zatrzyma się lub które odwiedzi Pan/Pani w Stanach Zjednoczonych podczas swojej podróży turystycznej lub służbowej

Nazwę hotelu?

Numer telefonu służbowego

i numer hotelu?

Napisano

Napisałem tak jak mówisz

25. Imonia, nazwiska oraz numery telefonów osób, u których zatrzyma się lub które odwiedzi Pan/Pani w Stanach Zjednoczonych podczas swojej podróży turystycznej lub służbowej

NAZWĘ HOTELU

Numer telefonu domowego

NIE DTOYCZY

Numer telefonu komórkowego

NIE DOTYCZY

Numer telefonu służbowego

TELEFON DO HOTELU

Mam nadzieje że bedzie dobrze, bo głupio byłoby być odesłanym z pod konsulatu przez źle wypełniony formularz

Napisano

jak wpisales tak to nie powinno byc problemu :)

ja z tego wzoru z forum korzystalem i osoba miala dobrze wypelniony wniosek bez zadnych poprawek a inni podobno musieli cos tam dopisywac :lol:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...