bobot48 Napisano 5 Maja 2009 Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 Ja miałem wizyte w marcu rozmawa trwala chwile dostalem pytania: do kogo jade , co robia te osoby, i gdzie jeszcze bylem za granica i co znaczy skrót w wyrazeniu technik BHP szybkie odpowiedzi i dziekuje wiza bedzie wazna 10 lat w ciagu 5 dni roboczych dostanie pan paszport. Rozmowa szybka i bezbolesna i tyle:)
bobot48 Napisano 5 Maja 2009 Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 ale czego akurat technik bhp?? No kurs sobie akurat robiłem na technika bhp mialem wpisane to we wniosku i konsul nie wiedział co znaczy skrót BHP wiec go oswieciłem:)
imerss Napisano 5 Maja 2009 Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 a co do tych zaświadczeń ???np z uczelni czy że jestem wog. żonaty. no bo skąd on to może wiedzieć ,teoretycznie to ja mogę powiedzieć coś co wogole mija sie z prawdą.jak on to sprawdzi bez takich zaświadczeń???
gmurawsk Napisano 5 Maja 2009 Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 konsul ma możliwość poprosić ciebie o dostarczenie zaświadczeń, aczkolwiek rzadko korzysta z tego przy wizach turystycznych.
imerss Napisano 5 Maja 2009 Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 aha czyli to nie jest zasadą że on zapyta o te papiery.... dobrze wiedzieć
sly6 Napisano 5 Maja 2009 Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 imerss jesli masz zone to bedziesz miec obraczke ,wrazie pytan o zone-dziecko bedziesz mogl na spokojnie mowic o tym,tak samo o swoim zyciu..O tym co chcesz zobaczyc . ,teoretycznie to ja mogę powiedzieć coś co wogole mija sie z prawdą.jak on to sprawdzi bez takich zaświadczeń??? Teoretycznie wszystko mozna powiedziec,gorzej jest jak Nam nie uwierza a po drugie wpisza w papiery ze chcielismy Ich oklamac ,,sa osob ktorym sie takie cos udaje ale tak jak w zyciu codziennym .
gal Napisano 5 Maja 2009 Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 Sly ma racje Jak zlapia cie ze klamiesz to marna sprawa
Casey Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 jedz jako tzw wolny strzelec ze tam poszukasz sobie pracy. Jest takie cuś możliwe Wiem że Kanada i Australia dopuszcza taką możliwość,ale że USA? Możesz coś więcej na ten temat napisać?
Arek1 Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 sluchaj jedz teraz to dostaniesz przed obrona. Moja rada jest taka - jesli twoja rodzina pojechala tam kiedys nielegalnie lub ktos z nich przebywa nielegalnie oni to wiedza i nie dostaniesz wizy. staralem sie 4 razy i dopiero za ostatnim dostalem. Dostalem wkoncu, bo bylem na studiach miedzy 2 a 3 rokiem, mailem tu prace i bylem spokojny na rozmowie. Jesli bedzie cos krecic konsul jest na to wyczulony i sa oni szkoleni pod tym wzgledem takze.. nie buj sie. Mow prawde, najlepiej byloby starac sie o dostanie wizy na wyjazd przed obrona pracy - wtedy masz praktycznie 100% na dostanie wizy bo oni maja duza pewnosc ze wrocisz. No ale podobno studentom i tak wzykle przynaja.. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.