Skocz do zawartości

Przyjaciele Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Swoja droga to ile wpiszesz na formularzu ma oczywiscie znaczenie, ale np. ja bylem 3 tyg. a dostalem tam vise na 6 miesiecy pomimo ze deklarowalem te 3 tyg. - rozumiesz? Przeciez jak napiszesz 4 miesiace - to sie spyta konsul u kogo bedziesz prawie pol roku żerowal bo pracowac nie mozesz, prawda?

Podchodz do tego z rozsadkiem.

Na domiar tego jeśli chcesz jechać na 4 miesiące to czy cię stać ?

Jeśli pracujesz, to jaki pracodawca da ci 4 miechy urlopu. Jeśli da to znaczy, że jesteś w pracy zbędny.

Jeśli masz działalność gospodarczą to nikt nie uwierzy że dobrze prosperujesz jak chcesz zrobić wakacje 4 miesięczne. Biznes ważniejszy od odpoczynku.

Jak masz dalej się uczyć to masz 3 miesiące przerwy.

Potraktuj sprawę rozsądnie. Konsulowie orientują się u nas w przepisach.

Napisano
to nie od Ciebie zalezy na ile da Ci konsul pozwolenie na wyjazd (banajmniej tak mi sie wydaje) daja maximum jesli jestes100% przy czym niepelnoletni maja 5 lat max a pelno chyba 10lat.

nie ma reguły, ja jestem niepelnoletnia i dostałam na 10. ale poprzednio mialam 3letnią, bylam co roku na miesiąc tylko, powiedzialam ze teraz tez na miesiąc i bez problemow i z szerokim amerykanskim usmiechem ;] prędko do bezwizowego nie wejdziemy, odmów nadal sporo, jak ja byłam to byl stosunek 3:4 (4 odmowy, w czym jedna dla całej grupy ok.10os ;/)

i nie radzę być tak hop do przodu z tym co wbijają w usa, bo babce przede mną konsul wygrzebał ze poprzednio napisała na wniosku ze chce do stanów na miesiąc, a została 6miesięcy - 'nie kwalifikuje się pani, dziękuje'

Napisano

i nie radzę być tak hop do przodu z tym co wbijają w usa, bo babce przede mną konsul wygrzebał ze poprzednio napisała na wniosku ze chce do stanów na miesiąc, a została 6miesięcy - 'nie kwalifikuje się pani, dziękuje'

co raz czesciej sie o tym czyta na forum bo jesli ktos pracuje i pisze ze leci na 1-2 miesiace a jest dluzej to jak potem takiej osobie uwierzyc?fakt bywaja przypadki ze komus sie udaje ale trzeba na to uwazac.

Napisano

tego sie własnie boję. że pojadę, okaże sie że jest fajnie i np. przeciągnie mi sie o 1 lub 2 miesiące,a w karcie napiszę że jadę na 2 mies.będę 3 lub 4 i po powrocie już mi nie przyznają znowu

Napisano

ale bedzie miał problemy z uzyskaniem kolejnej promesy czy wizy? MOj przypadek: promese mam na 10 lat. WE wniosku wpisalam,ze jade na 2 m-ce. Mam zamiar zostac 6 m-cy (jesli mi wbija tak dluga wize). Sadzisz, ze jak bede chciala leciec drugi raz np. w przyszlym roku to beda robic mi problemy w USA?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...