gmurawsk Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 Swoja droga to ile wpiszesz na formularzu ma oczywiscie znaczenie, ale np. ja bylem 3 tyg. a dostalem tam vise na 6 miesiecy pomimo ze deklarowalem te 3 tyg. - rozumiesz? Przeciez jak napiszesz 4 miesiace - to sie spyta konsul u kogo bedziesz prawie pol roku żerowal bo pracowac nie mozesz, prawda?Podchodz do tego z rozsadkiem. Na domiar tego jeśli chcesz jechać na 4 miesiące to czy cię stać ? Jeśli pracujesz, to jaki pracodawca da ci 4 miechy urlopu. Jeśli da to znaczy, że jesteś w pracy zbędny. Jeśli masz działalność gospodarczą to nikt nie uwierzy że dobrze prosperujesz jak chcesz zrobić wakacje 4 miesięczne. Biznes ważniejszy od odpoczynku. Jak masz dalej się uczyć to masz 3 miesiące przerwy. Potraktuj sprawę rozsądnie. Konsulowie orientują się u nas w przepisach.
kashamira Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 to nie od Ciebie zalezy na ile da Ci konsul pozwolenie na wyjazd (banajmniej tak mi sie wydaje) daja maximum jesli jestes100% przy czym niepelnoletni maja 5 lat max a pelno chyba 10lat. nie ma reguły, ja jestem niepelnoletnia i dostałam na 10. ale poprzednio mialam 3letnią, bylam co roku na miesiąc tylko, powiedzialam ze teraz tez na miesiąc i bez problemow i z szerokim amerykanskim usmiechem ;] prędko do bezwizowego nie wejdziemy, odmów nadal sporo, jak ja byłam to byl stosunek 3:4 (4 odmowy, w czym jedna dla całej grupy ok.10os ;/) i nie radzę być tak hop do przodu z tym co wbijają w usa, bo babce przede mną konsul wygrzebał ze poprzednio napisała na wniosku ze chce do stanów na miesiąc, a została 6miesięcy - 'nie kwalifikuje się pani, dziękuje'
sly6 Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 i nie radzę być tak hop do przodu z tym co wbijają w usa, bo babce przede mną konsul wygrzebał ze poprzednio napisała na wniosku ze chce do stanów na miesiąc, a została 6miesięcy - 'nie kwalifikuje się pani, dziękuje' co raz czesciej sie o tym czyta na forum bo jesli ktos pracuje i pisze ze leci na 1-2 miesiace a jest dluzej to jak potem takiej osobie uwierzyc?fakt bywaja przypadki ze komus sie udaje ale trzeba na to uwazac.
muzzy Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 DLACZEGO NIESTETY ?? Bo jak ktos raz tam pojechal to chce wracac.
Arek1 Napisano 8 Maja 2009 Zgłoś Napisano 8 Maja 2009 Bo jak ktos raz tam pojechal to chce wracac. no raczej
imerss Napisano 8 Maja 2009 Zgłoś Napisano 8 Maja 2009 tego sie własnie boję. że pojadę, okaże sie że jest fajnie i np. przeciągnie mi sie o 1 lub 2 miesiące,a w karcie napiszę że jadę na 2 mies.będę 3 lub 4 i po powrocie już mi nie przyznają znowu
sly6 Napisano 8 Maja 2009 Zgłoś Napisano 8 Maja 2009 Problem bedzie jak napiszesz ze lecisz na 2-3 miesiace a bedziesz np 6 miesiecy,bo zazwyczaj takim osobom sie odmawia ..
IMERS Napisano 10 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 czy ma ktoś może jakieś zdjęcia z usa.np zrobione tamtym najzwyczajnieszym miejscowością ,lub życie codzienne w usa?
_GaBi_1980 Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 ale bedzie miał problemy z uzyskaniem kolejnej promesy czy wizy? MOj przypadek: promese mam na 10 lat. WE wniosku wpisalam,ze jade na 2 m-ce. Mam zamiar zostac 6 m-cy (jesli mi wbija tak dluga wize). Sadzisz, ze jak bede chciala leciec drugi raz np. w przyszlym roku to beda robic mi problemy w USA?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.