mayo Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Witam, w wakacje jadę do chicago, w celach turystycznych a tak że odwiedzenia rodziny, będę tam 3 miesiące mieszkac u nich... i problem w tym jest że nie mam pojecia co przywieśc ze soba z polski w ramach prezentu, gdy zapytałam wujka, on powiedział że nic nie chce, ale przeciez nie wypada przyjezdzac z pustymi rękami... wiec macie jakies propozycje ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 wujek ma racje, tam wszystko jest i tak naprawde niewiele jest rzeczy, ktore mozna z Polski przywiezc ;-) ja bym polskim zwyczajem wzial wodke ;-) i czekoladki dla cioci - to tak bardziej zeby z pustymi rekami na mieszkanie nie wchodzic reszte "prezentow" zakupisz juz na miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Rada z autopsji za Rademedes tylko jako symbol Butelka lub czekoladki i to niemieckie bo polskie od czasu jak sie sprzedaly sa niezjadiwe tak jak amerykanskie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmurawsk Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Żubrówkę lub Śliwowicę. Niemcy takich trunków napewno nie mają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Chyba lekka pomylka,ten ktos kto pyta leci do Chicago ale Zobrowka jest OK choc w monopolu w USA kupisz kazda polska ale zawsze to z Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Jest tyle ladnych rzeczy w Polsce - ja bym nie przywozlila wodki lub czekolady do Chicago, gdzie i tak maja takie rzeczy. Ja bym proponowala robote reczna - jakis oprawiony obrazek oryginalny (ja czasami znajduje swietne prace w galeriach przy uczelniach artystycznych albo na allegro i innych stronach internetowych w Polsce.) Niedawno tez zrobilam furore kupujac zestaw przepieknych kieliszkow do wina ze srebrem i bursztynem dla amerykanskiej mlodej pary. Byli zachwyceni, i mowia, ze wszyscy ich znajomi pytaja gdzie zdobyli takie slicznosci. Ty nie musisz taskac caly zestaw kieliszkow, ale dwa symboliczne bylyby dobrym prezentem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Warto wziasc cos co jest wyrabiane recznie ,moze jakis obraz maly ja kiedys wyslalem znajomej w paczce 2 krysztaly,,1 wazon i 1 aniolek zrobiony recznie .Doszly cale Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Tak tak tak to wszystko pieknie tylko po pierwsze kazdy ma juz jakos dom urzadzony i ni z gruszki ni z pietruszki cos zupelnie odbiegajace od reszty (choc piekne)po drugie nie kazdy lubi naprawde potem te pieknosci poniewieraja sie po domu (zalegaja polki w garazu) a szkoda bo wyrzucone pieniadze dobra rada prezenty to taka bardzo intymna sprawa szczegolnie jesli chodzi o dekoracje/ urzadzanie domu... to ode mnie z zycia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesio007 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Warto wziasc cos co jest wyrabiane recznie ,moze jakis obraz maly ja kiedys wyslalem znajomej w paczce 2 krysztaly,,1 wazon i 1 aniolek zrobiony recznie .Doszly cale Moja kolezanka przywiozla dwa pudla takich wielkich bombek na choinke. Nie wiem jak ona to zrobila, ale ani jedna sie nie stlukla. Jej mama pracowala w fabryce bombek i byly recznie malowane ze specjalna dedykacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayo Posted May 5, 2009 Author Report Share Posted May 5, 2009 Myślę, że kieliszki to dobry pomysł... poszukam na allegro może się coś znajdzie... a jak macie jeszcze jakieś pomysły to daj Cie znac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.