Jim Beam Napisano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Natomiast wracając do wątku wiz, obecnie mamy stosunkowo dobre relacje z administracją amerykańską, naciski ze strony ministra Sikorskiego, premiera Tuska czy prezydenta Komorowskiego (wcześniej Kaczyńskiego) powodują, że amerykańskie MSZ nakazuje swoim dyplomatom na łagodniejsze podejście w trakcie udzielania odpowiedzi na wnioski wizowe Skad ta wiedza? "Stosunkowo dobre relacje z administracja amerykanska" ostatnio obserwowac moglismy 17 wrzesnia, gdy Obama poinformowal o zmianie koncepcji tarczy antyrakietowej w Polsce (czytaj - o rezygnacji z jej instalacji). Polska jest dla amerykanow jedynie pionkiem na szachownicy i im szybciej to sobie Polacy uswiadomia tym lepiej dla nich. To nie Ameryka, Rosja czy jakas Unia uczyni Polske silna, bo silna Polska jest sprzeczna z ich interesami. To Polacy sami musza do tej potegi dojsc ciezka praca wielu pokolen. Tylko tyle i az tyle. Natomiast co do "naciskow polskiej administracji" w sprawie wiz to jest to widowisko tyle nieskuteczne co zenujace. Bardzo bym chcial zeby polskie rzady przestaly skomlec w moim imieniu. Jak inni maja nas szanowac skoro sami sie nie szanujemy? Niech panowie Tusk, Komorowski czy Sikorski zajma sie prawdziwymi problemami Polakow, a nie jakimis tam wizami na Floryde. Zwlaszcza ostatnie "wystepy" Komorowskiego, narzekajacego publicznie jakie to pytania o terroryzm i narkotyki zadawano mu przed przyznaniem wizy amerykanskiej, napelnily mnie obrzydzeniem. Trzeba bylo miec honor, nie odpowiadac, o wize sie nie starac i nigdzie nie leciec - jak Obamie bedzie na nas zalezalo to swoj wlasny samolot po Bronka przysle. Tak to widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 co do wiz to racja,jesli bedzie zalezec USA lub tez sami spelnimi warunki to bedzie szybko ruch bez wizowy,, A co do podejscia Konsulow to http://polonia.wp.pl/title,Sikorski-Clinto...,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 http://www.wiadomosci24.pl/artykul/wiza_wi...bre_194927.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikun Napisano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Tajwańczycy bez wiz do USA http://www.rp.pl/artykul/939246.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indor Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jakby np..promesa dawala 100 % wlot do USA to ja jestem za utrzymaniem wiz....przynajmniej czlowiek by mial pewnosc ze wjedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
River Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jestem przeciw-widze tylko jeden plus-mniejsza oplata za wjazd. Bez sensu bo i tak beda brali pod lupe i nie ma pewnosci ze sie wjedzie- dla mnie lepiej gdy moja siostra dostanie odmowe turystycznej w Polsce.Mniejszy stres i dla mnie i dla niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A ja jestem za. Bo jak jest ruch bezwizowy to ci co chcą mogą i tak po wizę iść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Skoro my widzimy same minusy, a przynajmniej spora czesc osob na forum, to dlaczego jest tyle jeczenia o zniesienie tych wiz? Chyba tez bym wolala, zeby moi rodzice dostali odmowe w ambasadzie niz mieliby sie tluc przez ocean i nie zostac wpuszczeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Skoro my widzimy same minusy, a przynajmniej spora czesc osob na forum, to dlaczego jest tyle jeczenia o zniesienie tych wiz? Chyba tez bym wolala, zeby moi rodzice dostali odmowe w ambasadzie niz mieliby sie tluc przez ocean i nie zostac wpuszczeni Przyznam szczerze, że nie spotkałem ani jednej osoby, której by zależało na zniesieniu wiz... Wszystkim moim znajomym w Polsce temat wisi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Wsrod moich znajomych to moge na palcach jednej reki policzyc komu zalezy, ale tym razem licze tych, ktorzy wysylaja do mnie maile pelna nadziei i pytan "Wiesz czasem kiedy wizy zostana zniesione?" ... ostatnio zrobilo sie na ten temat jeszcze wiecej halasu, wiec wiecej maili dostaje (tak z 3 na tydzien) od roznych osob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.