BigRed Napisano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 SLY - dzięki CI Wybaczcie, za pewnie banalne i OKLEPANE pytanie... NIE wiem czy zdąży mi nadejść zaproszenie na wyjazd od Taty, czy bez problemu można iść bez? W zasadzie jakby chcieli to sprawdzą, że to mój Tatko. Mam zaproszenie ale z 2007 roku, pewnie już nie aktualnie.. a może jednak aktualne, nic się nie zmieniło prócz pewnie środków finansowych. Czy orientujesz się, czy mogłabym w razie czego zabrać to stare zaproszenie? DZIĘKUJĘ i przepraszam za kłopot
Joanna30 Napisano 27 Maja 2009 Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 Zaproszenie nie jest wymagane do otrzymania wizy.
BigRed Napisano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 Dzięki Joanno za szybką odpowiedź. A czy przypadkiem pani w okienku przed posiedzeniem w poczekalni i rozmową z Konsulem, nie prosi pokazanie/przedstawienie zaproszenia...?
Joanna30 Napisano 27 Maja 2009 Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 Nie. Przynajmniej nie słyszałam o czymś takim. Nie każdy ma kogoś, kto mógłby go zaprosić, a każdy może się starać o wizę
BigRed Napisano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 Owszem, dlatego pewnie nieraz maglują co za wujek lub ciocia, gdzie pracuje, co robi, kiedy był w PL. Dla kogoś kto leci faktycznie do tej osoby nie stanowi to problemu. Więc jak nie dojdzie pójdę bez zapa. a jak teraz jest z opłatą, wystarczy jeden dzień przed spotkaniem przesłac kasiore? Pytam Was bo ja już nie pamiętam jak to było ... jakąś pamięć mam krótką.
Joanna30 Napisano 27 Maja 2009 Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 Można jeden dzień przed A mi chodziło raczej o to, że ludzie nie mają nikogo (ciotek, wujków, itp.) w USA, więc we wniosku nie wpisują nikogo, a wizę dostają
sly6 Napisano 27 Maja 2009 Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 A nawet jak sie ma kogos w USA to mozna isc bez zaproszenia ..a co do tych osob co sprawdzaja dokumenty to sie pytaja o ds-y,oplate za wize i to sa wazne dokumenty na rozmowe..
Rademedes Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Rademedes = czyli wszystko OK, z tymi polami 8 i 9 ?? Cokolwiek bym wpisała, czy nawet"nie dotyczy" to i tak wyłapie... iwpisze nei dotyczy... i całą regułka,DZIĘKUJĘ kilka slow kluczowych jest pomijanych w tym kodzie, rownie dobrze, mozesz te pola pozostawic puste pozdrawiam i powodzenia na rozmowie
BigRed Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 niestety nie udało sie !! Dostałam odmowę, przyczepił sie po raz drugi do tego, że co ja robiłam 5 miesiecy w 2005 roku w USA, wiec opowiadałam, ale no nic nie udało sie. A takie pytanie, bo przylatuje prawdopodobnie mój tato do którego chcę lecieć na dniach do POLSKI, na kilka dni pozałatwia sprawy. Czy można isc z Nim do konsulatu czy to coś da czy nie?Dodam, ze ma zielona kartę i jest rezydentem od 5 lat. Biedzie się tutaj leczył, czy np powiem,ze lece z nim dla opieki. A w ogolę starać sie ponownie w tak krótkim czasie? PORADŹCIE!
sly6 Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 Jak by mial Twoj tata obywatelstwo wtedy moglby pujsc do sekcji wizowej i tam porozmawiac a tak ... Moze niech napisze list do Konsulatu i pisze jak sie maja sprawy i ze gwarantuje ze wrocisz o czasie ktory podajesz w ds 156 tzn np .2-3 tygdoni a nie jak ostatnio 5 miesiecy.I po tej odpowiedzi zobaczysz jak co masz dalej robic.. Moze bylo jechac przez work i travel i moze byla by wiza..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.