Skocz do zawartości

Sponsorowanie Rodziny

mrowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczow.Przeszukalem cale forum ale nie znalazlem sytuacji podobnej do mojej. Juz za 2 miesiace bede mogl zdawac na obywatelstwo i w zwiazku z tym chcialbym sie dowiedziec jak wygladala by sytuacja gdybym chcial sponsorowac moich rodzicow i mojego 10-letniego brata na zielona karte(dodam ze oni przylecieli tu do mnie w zeszlym roku i juz przesiedzieli swoje wizy turystyczne). Z tego co sie juz zorientowalem to z rodzicami nie bedzie problemu ale co z moim bratem??? Czy jest jakas mozliwosc zeby podpiac go wraz z rodzicami gdyz jest niepelnoletni i zeby dostal GC wraz z nimi???

Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje!!!!!

Napisano

On nie dostanie GC, ale jest druga strona medalu:

rodzice po otrzymaniu GC i odczekaniu 5 lat moga zdawac egzamin na obywatelstwo i wtedy moga zlozyc na niego petycje. Jemu przez te kilka lat i tak GC nie bedzie potrzebna, bo i tak nie pojdzie do pracy, a do pojscia na studia jeszcze mu brakuje, wiec moze smialo chodzic do szkoly i bez GC przez te lata.

Napisano

Tez tak myslalem.Zastanawia mnie jeszcze jedno, czy w takim razie powinienem zlozyc tez na niego aplikacje czy nie???Wiem ze przy wypelnianu aplikacji dla rodzicow bede musial wpisac wszystkie imiona ich dzieci wraz z datami urodzin czyli rowniez jego.Nie wiem jak to wszystko zalatwic!

Prosze bardzo o porade, z gory dziekuje i pozdrawiam

Napisano

mrowa na niego petycji nie zlozysz teraz ,moze to chyba zrobic rodzic ale tutaj byl taki przypadek ze dziewczyna pelnoletnia byla nielegalnie-rodzic mial obywatelstwo i nic sie nie udalo z tym zrobic ,co innego zlozenie papierow na rodzicow.

I dlatego tez musisz sie dowiedziec jak kto bedzie z dzieckiem niepelnoletnim oraz jak jest z czasem oczekiwania..

Napisano
mrowa na niego petycji nie zlozysz teraz ,moze to chyba zrobic rodzic ale tutaj byl taki przypadek ze dziewczyna pelnoletnia byla nielegalnie-rodzic mial obywatelstwo i nic sie nie udalo z tym zrobic ,co innego zlozenie papierow na rodzicow.

I dlatego tez musisz sie dowiedziec jak kto bedzie z dzieckiem niepelnoletnim oraz jak jest z czasem oczekiwania..

W czasie gdy rodzice jego dostana obywatelstwo powinien miec mniej niz 21 lat (oby kawaler) i dostanie GC szybko po rodzicach.

Napisano
W czasie gdy rodzice jego dostana obywatelstwo powinien miec mniej niz 21 lat (oby kawaler) i dostanie GC szybko po rodzicach.

A na jakiej podstawie , jej rodzice otrzymaja obywatelstwo jak sa juz nielegalnie??..To jest chyba dosc dlugi proces..

Napisano
A na jakiej podstawie , jej rodzice otrzymaja obywatelstwo jak sa juz nielegalnie??..

Najpierw będą sponsorowani przez syna obywatela, to jest kategoria w której darowany jest nielegalny pobyt. Jak wszystko pójdzie dobrze, to jest spora szansa na to że wyrobią się z obywatelstwem zanim młodszy syn skończy 21 lat.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy moge jakoś przez www USIC sprawdzic status mojej sprawy na GC składanej przez moją siostre kilka lat temu ? Nie znam numeru. Pisałem już o tym w innym wątku. Jak sądzicie jak zapytać o to telefonicznie urzędnika ? Czy wogóle pytać ? Zależy mi na tym nr albo cos co mnie naprowadzi na mój rekord w USiC ? Ktoś to przerabiał ? Czy emailem można próbować czy raczej zignorują? Przepraszam za dublowanie pyt. w innym wątku.

Napisano

Wiem , sly6 , wiem, ale siostre o cos poprosić... :) ostatnio albo w rozjazdach albo czasu nie ma. Oczywiście w końcu to z nią załatwie, sądzilłem tylko, czy może jest jakas opcja zapytnia przez email, czy innego sprawdzenia, ale we własnym imieniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...