Jackie Napisano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2009 Czlowiek to jest Czlowiek....gatunki sa tylko odnosnie Zwierzat!!! Nie ma gatunkow Ludzi!!...sa natomiast Gatunki Zwierzat!.............! A tak na marginesie..wiesz co? ..czasami Ludzie wcale nie mysla./czyli ida za grupa..jak wszyscy mowia np.. ze czarny kolor skory to zle....itd .../.wtedy posluguja sie wlasnie instynktem ..jak zwierzeta!!/czyli ida bezmyslnie za grupa/i w tym wypadku Ludzie, ktorzy tak sie zachowuja sa wtedy podobni do Zwierzat!!!................. ale ciagle to sa LUdzie a nie Gatunek... Homo sapiens to GATUNEK.
gabrielangel Napisano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2009 Czlowiek to jest Czlowiek....gatunki sa tylko odnosnie Zwierzat!!! Nie ma gatunkow Ludzi!!...sa natomiast Gatunki Zwierzat!.............! A tak na marginesie..wiesz co? ..czasami Ludzie wcale nie mysla./czyli ida za grupa..jak wszyscy mowia np.. ze czarny kolor skory to zle....itd .../.wtedy posluguja sie wlasnie instynktem ..jak zwierzeta!!/czyli ida bezmyslnie za grupa/i w tym wypadku Ludzie, ktorzy tak sie zachowuja sa wtedy podobni do Zwierzat!!!................. ale ciagle to sa LUdzie a nie Gatunek... Ktos nie uwazal na biologii Dzieki Jackie.
danio94klin Napisano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2009 No ale nie wiem w czym rzecz... gabrielangel nie wyraził się rasistowsko a tylko stwierdził fakt którego uczą się dzieci w szkole, a ty szukasz we wszystkim jakiś podtekstów -.- Jak dla mnie rasistami są osoby które są przewrażliwione na punkcie rasizmu bo przecież kolor skóry nie powinien grać roli a takie osoby co zwracają na kogoś uwagę ze względu na jego "inność" (czy to w pozytywny sposób czy negatywny) jest właśnie rasistą, tyle ode mnie PS. Człowiek jest zwierzęciem
Keyser Soze Napisano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 Poznalem wielu Czarnoskorych mieszkancow USA, zarowno tu urodzonych jak i emigrantow z Afryki i musze przyznac, ze dogadujemy sie bez zgrzytow, oni sami przynaja, ze fakt iz jestem transplantem z Europy sprawia, ze znika stygmata niewolnictwa, ktore automatycznie wlacza im sie gdy maja do czynienia po raz pierwszy z WASPem. Mialem okazje poznac osoby z roznych warstw spolecznych, i da sie wyczuc, ze ludzie z Afryki maja wyzsze morale wyniesione z domu; nie twierdze ze Czarni Amerykanie sa niemoralni. Skoro autor tematu wrzucil tu filmik, ja rowniez pokusze sie o wrzut jednych z moich ulubionych Czarnoskorych komikow: Katt Williams http://www.youtube.com/watch?v=_h1euQKJsr4&feature=fvw Dave Chapelle http://www.youtube.com/watch?v=759SCBcUxto...feature=related
VeNoN Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam all po dłuższej przerwie A więc tak , moim zdaniem Afroamerykanie kojarzą mi się z najlepszymi koszykarzami i najlepszym hip hop'em. Na polskiej scenie hip hop'owej pewnie znany raper mówi o sobie biały murzyn czyli gdyby Oni byli gorsi na pewno by tak siebie nie określił Moim zdaniem człowiek to człowiek, nie ważne w jakim języku mówi i skąd pochodzi ale co sobą reprezentuje ! PEACE !!!
FUGAZI Napisano 7 Września 2009 Zgłoś Napisano 7 Września 2009 Na polskiej scenie hip hop'owej pewnie znany raper mówi o sobie biały murzyn czyli gdyby Oni byli gorsi na pewno by tak siebie nie określił Tutaj taki ziomal nazywa się "wigger". Ja osobiście wolę "RIC".
cornelai123 Napisano 7 Września 2009 Zgłoś Napisano 7 Września 2009 hahaah odezwał sie białas z malym f... ,jestescie zazdrosni faceci i tyle .babki nie mowilby takich rzeczy .Tak sie sklada ze znam wiele rodzi rasy afrykanskiej i czesto sa wiele lepszymi ludzmi od bialasow ! a odpowiedzcie mi na pytanie dlaczego pedofile i psychokryminalisci to bialasy? hmmm? czani czesto siedza za handel bronia czy narkotykami jakies przestepstwa ,a za gwalcenie dzieci i kobiet -biali .co jest gorsze ? zastanowie sie sami .I skoro jestescie takimi rasistami i uwazacie o czarnych ze sa gorsi to pamietajcie ze macie czarna krew ---> to sa wasi przodkowie I WSZYSCY WYWODZIMY SIE Z CZARNEGO LADU I BYLISMY KIEDYS CZARNI.MOZE OMINELISCIE LEKCJE GEOGRAFI???? porazka..
FUGAZI Napisano 7 Września 2009 Zgłoś Napisano 7 Września 2009 Moja żona jest mulatką. Wielkość f... jest dla Ciebie najważniejszym faktorem udanego związku? Życzę powodzenia. Nie ma rasy afrykańskiej. Jeżeli o pochodzeniu człowieka uczyłaś się na geografii to pewnie lekcje polskiego miałaś na wuefie.
cornelai123 Napisano 8 Września 2009 Zgłoś Napisano 8 Września 2009 a czy ja tak powiedzialam? nic nie mowilam co jest dla mnie najwazniejsze w zwiazku wiec... ,to byla przenosnia dla polskich zawistych ludzi i rasistow.a jesli chodzi o rase afrykanska to owszem istnieje ona ,sprawdz sobie ,nawet mam tak w podreczniku do geografi napisane potoczna nazwa razy negroidalnej, moze pierw poczytaj potem sie wypowiadaj. nie mam czasu gadac o bzdurach ,to co mialam powiedziec to powiedzialam...
FUGAZI Napisano 8 Września 2009 Zgłoś Napisano 8 Września 2009 wiec spier... (...) pierw Kulturą panienko też nie grzeszysz. "Pierw"? Polskiego chyba faktycznie uczyłaś się na lekcjach przysposobienia zawodowego .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.