Skocz do zawartości

Proszę O Ocenę I Rady - Moja Przyszłość...

Paulina_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

makdonald: imponujące znalezisko, ale póki jakoś z mężem do "pierwszego" dociągamy nie będąc głodni, to chyba się jeszcze nie skuszę ;)

gal: Dziękuję. Staram się naj najwięcej potraw przygotowywać sama w domu. Btw. chlebek się udał i już połowy nie ma, bo jak zwykle mąż się opanować nie może :D

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

paulina : spodziewalem sie , ze nie skorzystasz z moich rad

btw my z zona tez z latwoscia "dociagamy do pierwszego" i nawet sporo jeszcze zostaje

ale tu akurat nie chodzi o pieniadze tylko o podejscie do zycia

jeszcze 5 lat temu amerykanie wysmiewali kogos kto odkladal pieniadze i nic nie pozyczal

dzis nieudolnie nasladuja takie postawy

Napisano

Makdonald to co pisałeś o dumpster diving zaciekawiło mnie i poszukałem trochę w sieci. Z zaskoczeniem odkryłem, że w Stanach jest to dość popularne, można wręcz powiedzieć, że to jest ruch o nazwie freegans.

Niestety (albo stety :) ) w Polsce nie ma on szans na popularność, u nas nie wyrzuca się jadalnej żywności, jak coś nie śmierdzi, to przebije się metkę i wraca na półkę (poszukaj sobie o aferze z wędlinami Cornstar - jest na wikipedii).

Napisano

z doswiadczen mojej rodziny, ktora mieszka w polsce wynika, ze nawet jesli cos smierdzi to tez "przebija sie metke" i ciemny narod kupuje...hehehe

jesli mam byc szczery to stanowczo nie polecam zeby osoba o zdrowych zmyslach nawet zblizala sie do sklepowego smietnika w polsce celem "dumpster diving" bowiem grozi to powaznymi powiklaniami natury zdrowotnej

jak to mawiaja w hameryce : " don't try it AT HOME " :)

Napisano

sugerujecie, że w Polsce taki łosoś byłby wyrzucony do śmieci dopiero gdyby zmienił barwę na zieloną i zaczął chodzić? :D

chyba raczej plywac....

sugerujecie, że w Polsce taki łosoś byłby wyrzucony do śmieci dopiero gdyby zmienił barwę na zieloną i zaczął chodzić? :D

chyba raczej plywac :ph34r:

oczywiscie w sosie wlasnym

• 1 miesiąc później...
Napisano

Mam takie pytanie odnośnie mojego pierwszego lotu do USA. Otóż w skład mojej wizy wchodzi: wiza w paszporcie, CD, i koperta z dokumentami (wiza CR1) i chciałabym zapytać, czy jak już pojawię się na lotnisku w Bostonie, to muszę iść z tą wizą w konkretne miejsce na lotnisku, czy zajmą się tym przy okazji odprawy paszportowej?

Napisano

bedziesz skierowana do odpowiedniego stanowiska-pokoju ...ta sprawa bedzie formalnoscia.

pamietaj aby nie wypelniac juz I-94 ;)

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź, jak zawsze :) W sumie sama się nad tym nie zastanawiałam, ale mój mąż zadał mi wczoraj to pytanie i nie wiedziałam co mu na ten temat powiedzieć heh ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...