kzielu Napisano 24 Marca 2013 Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 tak wiem , ze slub mozna wziąć zawsze i wszedzie i w kazdych okolicznościach , a pozniej ubieganie sie o GC to jest inna para kaloszy, w takim wypadku co byłoby nabezpieczniejszym i jdnoczesnie najszybszym wyjsciem ? Ślub w Polsce i pozniej staranie sie o zieloną karte z Polski albo moze ślub przez wize narzeczenska ? Jedno i drugie jest bezpieczne jeżeli związek jest prawdziwy i masz na to dowody. Reszta jak pisze Joanna. Kosztowo K-1 jest droższe.
mmaarreekk Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 Witam. Czekał ktoś z was i aplikował na wizę małżeńską w Polsce? Ponieważ mam problem. Nikt mi nie potrafi powiedzieć jakim kurierem wysłać i-130 i w jaki sposób wnieść opłatę za rozpatrzenie tego wniosku.
kzielu Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 A gdzie te I-130 chcesz wyslac ? Do Chicago Lockbox ? Wyslij jakikolwiek kurierem chcesz, byleby doreczal w US, mozesz tez wyslac poczta. Oplate musisz oplacic czekiem z banku US, tak zeby DHS mogl te pieniadze wyciagnac - jak to zrobisz to Twoj problem - moze byc money order. Jezeli myslisz o DCFie to juz go w Polsce dawno nie ma. Kazde I-130 idzie do Chicago.
Cerise nomade Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 I 130 wysyla obywatel w usa Nie skladalismy i 130, tylko I 129 ale moge powiedziec ze wszystkie papiery do USCIC maz wysylal poczta rejestrowana, z tracking number a kwota i sposob platnosci byly wypisane na instrukcjach do formularza, my dolaczylismy czek, Co do reszty to moze wypowie sie ktos kto faktycznie robil CR1. ,
mmaarreekk Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 Dokładnie, wszystko teraz nalezy do Chicago słać. Z wszystkich niewiadomych została mi właśnie ta forma płatności ponieważ oboje chcemy poczekac na wszystko w Polsce i razem wylecieć. Myślę nad UPSem albo DHLem. A co do platności wydaje mi sie, że to nie będzie takie łatwe.
kzielu Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 Jak obywatel ma ze soba czeki, to moze zalaczyc czek (dobrze gdyby mial pokrycie) - jak nie, to mozna wyslac do kogos w US kto dolaczy czek i wysle papiery. Kurier to nie ma wiekszego znaczenia ktory moim zdaniem....
mmaarreekk Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Wydaje mi się, że MoneyOrder nie może być wystawiony przez osobę, która nie składa tych dokumentów. (mogę się mylić)
kzielu Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Money Order w ogole przeciez nie ma wystawcy.... Po prostu "kupujesz" go na poczcie albo w Walmarcie... Czek natomiast moze byc wystawiony przez kogokolwiek - ich calkowicie wali kto wystawil czek, wazne zeby dalo go sie zrealizowac (dlatego musza byc "funds drawn from US bank")
mmaarreekk Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 I wtedy z tymi dokumentami załączyć jakieś potwierdzenie przelewu? Bo jakoś muszą się dowiedzieć kto wysłał pieniądze itd.
kzielu Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 I wtedy z tymi dokumentami załączyć jakieś potwierdzenie przelewu? Bo jakoś muszą się dowiedzieć kto wysłał pieniądze itd. Nie robisz zadnego przelewu - wysylasz dokumenty razem z czekiem / money orderem wystawionym na DHS ktory oni zrealizuja w momencie przyjecua dokumentow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.