Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem

KW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak napisala Krysia pewne pytania nalezy pisac tam bo jesli pojawiaja sie tutaj pytania to beda przenoszone do tam tego tematu..

A i oplaty sa na dzien dzisiejszy :)

ten temat zostaje przyczepiony :)

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Bardzo dobra ściaga! Bardzo przydatna, zaoszczędza dużo czasu podsumowując wszystko w jednym miejscu. Proszę o wskazówki jaka jest roznica w wymaganych dokumentach jesli tak jak w moim przypadku kandydat ubiega sie o GC po slubie z obywatelem, ale na przesiedzianej F1. (po zmainie statusu z B1/B2).

Napisano

Bardzo prosze o pomoc - ktora Affidavit of Support wypelnia sie w sytuacji gdy malzonek jest w stanie nas sponsorowac (wystarczajace dochody wg. poverty guidelines) - czy jest to forma I-134, czy I-864? Troche sie w tym zgubilam... Dziekuje!

• 2 miesiące później...
Napisano

Wow, Bardzo sie napracowalas zeby stworzyc ten przewodnik. Duzo ludzi jest Ci bardzo wczecznych wliczajac mnie ;-) Jednakze czy orientujesz sie czy jest jakac roznica w procesie ubiegania sie o zielona karte jesli ja mam wize pracownicza H1 i poslubilam obywatela USA.

Dziekuje

Ally

• 1 miesiąc później...
Napisano

super ściagawka :) a jak wygląda sytuacja w przypadku gdy dokumenty wysyłane są z usa a ja jestem w pl? co po kolei powinno się wypełniać i wysyłać z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...