kamia Napisano 1 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2009 renata1 Nie chce wprowadac w blad ale u nas wygladalo to tak(tyle co wiem): -maz dostal ten formularz do wybrania agenta (byly tam 4 kartki bodajże) dostalam takie same dokumenty tutaj w Polsce i nie bylo tam nic o jakichs 70$ jednak maz z tym poszedl tam u siebie do"agencji"(nie wiem co to jest ,ale on to tak nazywa) Nie wiem czy ona cos przez internet robila,ale w kazdym badz razie maz musial zaplacic te 70 $. Pozniej juz mogl sam sprawdzac postepy przez internet i tak po 3 dniach przyszlo on-line do zaplaty 400$ x2 (bo i za corke)
greg1031 Napisano 1 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2009 Tak musi być zaświadczenie o niekaralności z każdego kraju w którym mieszkałaś powyżej 6ciu miesięcy. Musi być oryginał lub potwierdzona notarialnie kopia do każdego takiego dokumentu musi być załączona kserokopia! Całą procedurę co wysłać i jak zrobić znajdziesz tutaj: http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3190.html
greg1031 Napisano 1 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2009 My w DS-3032 na agenta wyznaczyliśmy adwokata .Ręce opadają jak adwokat mówi że wysłała pisma i teraz znowu przyszła odpowiedź że wysyłają invoice do zapłaty a w kopercie nic nie ma .W papierach dołączonych do DS-3032 też nie ma żadnej wzmianki o zapłacie. Ja nie wiem komu i na jakie konto zapłacić .Wiem że dopóki nie zapłacimy tych pieniędzy dalej w naszej sprawie nic nie ruszy i to jest najgorsze.Mój mąż czeka aż adwokat to załatwi a adwokat mówi że nie wie co może zrobić.Jestem wściekła bo inni załatwiają to bez adwokata i sprawa się toczy a nasza adwokat mówi że nie wie co może zrobić w tej sytuacji a bierze za to pieniądze i to niemałe. Jestem załamana bo moja sprawa się przedłuża nadal. Renatko! Ty otrzymujesz na swoj adres DS-3032 natomiast osoba, która składa petycję czyli Twoj mąż również powinienbył dostać ten DS-3032 ale do tego dołączany jest również ten invoice za AOS... Czy Twój mąż dostał DS-3032? Wogóle to naajlepiej zadzwoń do NVC i dowiedz się jaki jest etap Twojej sprawy podająć jej numer to chyba masz? 603 334-0700
Goskaw Napisano 21 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2009 Mam krótkie pytanie: czy dokumenty do NVC wysyła się pocztą zwykłą czy poleconą? Z góry dziekuję za odpowiedź. Goska
greg1031 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Listopada 2009 DS-3032 wysłałem zwykłym priorytetem i doszedł. Ważniejsze dokumenty tj. DS-230 z załącznikami, akty, zaświadczenia wyślę EMS Pocztex - koszt 100zł masz możliwość sprawdzenia na necie gdzie jest przesyłka i kiedy doszła do NVC, idzie przeważnie 3-4 dni. Jeśli wolisz taniej to wysłałbym Poleconym Priorytetem, ale już nie będziesz wiedzieć czy napewno doszło - dostarczane w ok 2 tygodnie.
Goskaw Napisano 22 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2009 Dziękuję bardzo za wyczerpujące wiadomości. Pozdrawiam Goska
donata771 Napisano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2010 2. NVC rejestruje kto jest agentem (ty czy mama) i tej osobie wysyla rachunek na $400 Teraz moje pytanie-czy jesli do tej pory moja Mama-sponsor-robila wszystko przez internet-oplata 70$,moze czekac po wyslaniu DS 3032 oraz AOS i zatwierdzeniu przez NVC na oplate za wizy 400$ na osobe zwykla poczta(nie internet)???
mercer Napisano 13 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2010 Podpinam sie pod watek bo dostalem wlasnie DS-3032 i formularz z instrukcjami do zrobienie online i oczywiscie do oplaty w wysokosci 88 $ . Petycje na ZK skladala siostra, ale czy poza wskazaniem na mojego agenta mojej siostry, moge np. poprzelewac pieniazki z mojego konta ? Czy to bedzie w jakiejs sprzecznosci z faktem ze "sponsoruje" mnie siostra ? Albo czy moge byc sam swoim agentem ?
donata771 Napisano 14 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2010 Witaj! Ciesze sie,ze kolejna osoba juz zbliza sie do zamkniecia sprawy. Agentem mozesz zostac Ty-wtedy zostanie Tobie wyslany rachunek te 400$ za osobe. Z tego co pamietam najlepiej jednak byloby gdyby to bylo amerykanskie konto(szczegoly moze znac sly lub greg) Prosze przeczytaj wspanialy post Grega: http://www.usa.info.pl/board/Sponsorowanie...ada-t15995.html Ja kierowalam sie dokladnie tymi wskazowkami i sa naprawde przydatne. Po wyslaniu DS 3032 czekalam na zaproszenie z data prawie 3 miesiace. Date interview mam 16 listopada. Pozdrawiam!
mercer Napisano 14 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2010 Dzieki za odpowiedz. Super, ze u Ciebie to juz na dniach, a masz interview w Polsce czy w USA ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.