kamia Napisano 5 Maja 2010 Zgłoś Napisano 5 Maja 2010 Nie wiem czy wiesz,ale paszport tez potrzebny Numer sprawy tez mozesz sobie gdzies zapisac.
promysl Napisano 19 Maja 2010 Zgłoś Napisano 19 Maja 2010 Szanowni współtowarzysze trosk i niepokojów!!! GAME IS OVER!!! W dniu wczorajszym w Ambasadzie w Warszawie po blisko 10 latach zakończyłem procedurę petycji w kategorii F3 ! Ostatnia prosta była idealnie gładka, równa i luksusowa. Sama przyjemność. Niniejszym składam ogromne podziękowania Wam wszystkim, którzy opisując na forum swoje perypetie, wątpliwości i sukcesy - byli dla mnie niewyczerpanym źródłem wiedzy i inspiracji - niczym Encyclopaedia Brittanica Szczególnie uniżone pokłony dla Kariny - za wyjasnianie wątku assets (z którego co prawda finalnie nie skorzystałem, ale wartosc tej wiedzy była dla mnie bardzo duża), dla greg1031 - za totalne FOLLOW-ME Jechałem za nim równo jak po sznurku ... , dla sly6 - za permanentną czujność i kompetencję, i dla WSZYSTKICH z Was którzy śledzili moje wpisy, angażowali sie czynnie lub biernie... DZIEKUJE!!!
sly6 Napisano 19 Maja 2010 Zgłoś Napisano 19 Maja 2010 a to gratuluje napisz moze cos wiecej o samej rozmowie,,jak bylo
paprak Napisano 19 Maja 2010 Zgłoś Napisano 19 Maja 2010 promysl gratuluje Ja sie dzisiaj zaszczepilam na odre, rozyczke i swinke oraz przeciw blonicy i tezcowi. Czy ktos z was robil badania w krakowie w amicorze?
sly6 Napisano 19 Maja 2010 Zgłoś Napisano 19 Maja 2010 tutaj cos pisze o amicorze: http://www.usa.info.pl/board/index.php?act...hlite=%2Bamicor
promysl Napisano 19 Maja 2010 Zgłoś Napisano 19 Maja 2010 promysl gratuluje! kiedy lecisz? As late as possible Za duzo obowiazkow biezących. Mysle ze dopiero jesienią... a to gratuluje napisz moze cos wiecej o samej rozmowie,,jak bylo 1) Zero niespodzianek. 2) Sprawdzenie dokumentacji przez Panią asystentkę. Czy wszystko jest kompletne i wg standardow. Padło pytanie o poprzednie wizyty, ich długość i ewentualne przedłużanie. A ze takowe było, to padło pytanie czy mam jakies dokumenty na ich legalizacje. Miałem. Pytanie o sponsora i o joint sponsora. O dzieci i małzonke. 3) Wszystko kompetentnie i urzędniczo rzetelnie. 4) Skanowanie odcisków do bazy biometrycznej. 5) Rozmowa z Panią konsul zupełnie luźna i przyjemna. Przysięga. Odcisk palca. Uprzejmości. Podpis II formularza. Rozmowa o planowanym terminie wyjazdu i okolicznosciach okołodecyzyjnych ... Uprzejmosci. Usmiechy. Wspomnienia kto i kiedy ostatnio był w Chicago. Pani konsul 6 lat temu, ja w sylwestrowa noc 1999/2000 i instrukcja dotyczaca przesylki DHL. Usmiechy. c.d. 6) That's it. Thank you. Bye. 7) Thank you. Have a nice day. Bye. 8) Exit. Wszedłem ok 8:40 wyszedłem ok 11:30. Ok 10 osób PL, reszta z utraconych Kresów (oni mają loterię).
greg1031 Napisano 19 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2010 No świetnie, to chyba rozmawiałeś z tą samą co ja bardzo sympatyczna. Co do wyjazdu u mnie podobnie. Im później tym lepiej, mam już bilet na 20 września, ślub siostry zaważł. Jednak zastanawiam się chwilami by wyskoczyć jeszcze w lipcu i przylecieć na ślub. Boję się, że jak polecę na ostatnią chwilę to znów wybuchnie wulkan i nie będę mógł lecieć, a wtedy wszystko przepadnie...
wow Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 promysl - gratulacje i wszystkiego dobrego w nowym miejscu - gdziekolwiek ono w USA bedzie
paprak Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 tutaj cos pisze o amicorze:http://www.usa.info.pl/board/index.php?act...hlite=%2Bamicor dziekuje wprawdzie nie znalazlam tam zbyt wiele informacji ale moze jak przetre szlaki to dodam od siebie cos Mam nadzieje, ze powodz nie pokrzyzuje mi planow wyjazdu na badania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.