pelasia Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2009 lekarka mnie dzisiaj poinformowala ze od stycznia 2010 roku ( chyba powiedziala 13 ale nie jestem pewna) nie bedze obowiazku robienia testu na HIV. pozdrawiam
sly6 Napisano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2009 pelasia i takie osoby z hiv beda mogly jechac na pobyt staly do USA ,,a kiedys nie bylo to do pomyslenia
pelasia Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2009 masz racje, wlasciwie tez bylam troszke zdziwiona. Podejrzewam ze jest to bardzo delikatna prawa ktora podchodzi pod dyskryminacje zdrowotna co niekoniecznie idzie w parze w prawem, wiec staraja sie jakos znlesc bezpieczne"pomiedzy". Z innej strony jakby na to nie patrzec osoba z HIV z GC czy bez niej bedzie zarazac/lub nie tyle samo osob. Nikt cie o kartoteke zdrowotna nie pyta przy staraniu sie o wize wiec moze stwierdzili ze nie ma wielkiego znaczenia lub % starajacy sie o GC seropozytywnych jest tak maly ze niekoniecznie widza w tej kwestii problem. Tak czy inaczej podobno maja nie wymagac tego testu ale wszystko okaze sie w praniu. pozdrawiam p.s A tak nawiazujac do tematu to cala procedura lekarska kosztowala mnie $473
promilm Napisano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2010 Drodzy jestem w polowie procesu o AOS. Czasam warto zasiegnac jezyk, podzwonic. Wielu z nas ma problemy finansowe i lekarz potrafi skasowac 500$. Znalazlem lekarza w Chicago ktory robi badania w 2dni i do tego zamyka sie koszt w 120-150$ Bardzo przyjemny czlowiek, w czasie badan ktore przebiegaly bardzo przyjemnie poznalem cala historie jego zycia, ba ma znajomego ktory ma takie samo nazwisko jak ja ) Dla zainteresowanych moge podeslac Adres i No telefonu- nie wiem czy na forum moge to wkleic. Pozdrawiam i bardzo dziekuje wszystkim za cenne wskazowki. Bardzo dziekuje Szanownej Pani Karinie za ogromna pomoc i wyprostowaniu popelnionego bledu (RFE podpisy- glupi blad)
sly6 Napisano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2010 promilm jesli za tego lekarza reczysz oraz tez wiesz ze dla 2-3 osoby bedzie taki sam( sa przypadki ze dla kogos dana osoba jest dobra a 2 osoba dostaje po tzw dup...)to mozesz komus takie cos podawac na pw lub w dziale ogloszenia ale napisz do Admina jak kto widzi
promilm Napisano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2010 Mieszkam w Indianie a przypadkiem znalazlem sie w Chicago i od bezinteresownej osoby dostalem informacje i adresy do dwoch lekazy z adnotacja ten bierze wiecej ten mniej.... Wybralem tego tanszego. Robi podstawowe brakujace szczepienia- w/w wieku i test krwi. Po dwoch dniach sprawdza czy szczepionka sie przyjela. Wizyta przebiega bardzo sprawnie i przyjemnie Mysle ze moge go polecic - zaznaczam ze nie mam zadnych z tego profitow, warto zaoszczedzic 300-400$
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.