czypar Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2010 ale nie dodalam nic za 2009 ...co moge dodac?
donata771 Napisano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2012 Gdybyscie mogli mi pomoc rozwiazac sytuacje bylabym wdzieczna. Moja Mama 2 lata temu byla moim sponsorem w kategorii F1. Obecnie ma byc sponsorem mojej siostry i jej 2 dzieci. Moja Mama obywatel Usa jest w tej chwili emerytem pobierajacym swiadczenia emerytalne Polskie i Amerykanskie. Moje pierwsze pytanie brzmi: -czy w dochody potrzebne do sponsorowania mozna wlaczyc Polska emeryture? inne moje pytania dotyczace tej sprawy to: -czy gdyby zabraklo dochodow to ja jako osoba ktora sama jestem sponsorowana przez moja Mame moge byc wspolsponsorem mojej siostry? Posiadam wlasny dom i zarobki od poltora roku. Kolejna sprawa to: -czy dokumenty AOS zmienily sie przez ostatnie 2 lata,czy sa to formy 1864 oraz 1864A ?? jesli nie,to czy w punkcie 24 jako obecny income wpisuje sie srednia roczna czy nalezy dokladnie policzyc Pomozcie ludzie kochani!
sly6 Napisano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2012 Kochani ludzie cos odpowiedza .. Mozesz byc sponsorem swojej siostry tzn pomoc Mamie swoimi zarobkami jak juz zarabiasz. Mozecie tez kogos poszukac tez innego.. co sie wlicza to http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3183.html na stronie zobaczysz czy sie te formy zmienily jak I-864 i I-864 A
donata771 Napisano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2012 wielkie dzieki! Jeszcze tylko jedno pytanko: wpisujac obecny dochod w AOS mozna wpisac szacunkowy dochod od poczatku do konca roku majac obecnie sierpien? To nie moje pytanie osobiscie lecz mojej zdenerwowanej Mamy Chodzi jej o punkt 24 w formie AOS
karina Napisano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 Dochod, ktory wyraznie napisane, ma byc "current", oblicza sie na podstawie dokumentow od pracodawcy badz kopi czekow za ostatnie 6 miesiecy.
karina Napisano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 Gdybyscie mogli mi pomoc rozwiazac sytuacje bylabym wdzieczna. Moja Mama 2 lata temu byla moim sponsorem w kategorii F1. Obecnie ma byc sponsorem mojej siostry i jej 2 dzieci. Moja Mama obywatel Usa jest w tej chwili emerytem pobierajacym swiadczenia emerytalne Polskie i Amerykanskie. Moje pierwsze pytanie brzmi: -czy w dochody potrzebne do sponsorowania mozna wlaczyc Polska emeryture? teoretycznie tak, praktycznie bedziecie mieli wiecej problemow (plus strata czasu) niz to warta inne moje pytania dotyczace tej sprawy to: -czy gdyby zabraklo dochodow to ja jako osoba ktora sama jestem sponsorowana przez moja Mame moge byc wspolsponsorem mojej siostry? mozesz jesli masz juz fizycznie green card w rece, jakkolwiek Mama nadal wlicza Ciebie jako osobe sponsorowana, bo nie wygaslo jej sponsorowanie wzgledem Ciebie Posiadam wlasny dom i zarobki od poltora roku. Kolejna sprawa to: -czy dokumenty AOS zmienily sie przez ostatnie 2 lata,czy sa to formy 1864 oraz 1864A ?? dokumenty az tak sie fizycznie nie zmienily, zmienilo sie, ze teraz NAPRAWDE sprawdzaja czy spelnia sie wymogi finansowe i jesli nie, badz jesli sa jakies bledy, badz jesli aplikant interpretuje po swojemu dany przepis - wtedy przysylaja RFE. Dlatego tyle osob ma teraz problem ze znalezieniem wspolsponsora. jesli nie,to czy w punkcie 24 jako obecny income wpisuje sie srednia roczna czy nalezy dokladnie policzyc oblicza sie dokladnie na podstawie okreslonych dokumentow Pomozcie ludzie kochani!
donata771 Napisano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2012 Dziekuje za poswiecony czas,bardzo mi pomogla odpowiedz.Wzielam od pracodawcy pismo o zarobkach z tego roku i wypelniam wlasnie formy by wesprzec moja Mame przy sponsorowaniu mojej siostry. Ja i moja Mama dziekujemy za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.