pelasia Napisano 31 Marca 2010 Zgłoś Napisano 31 Marca 2010 Gdy sprawę (wizę rodzinną, nie wiem jak inne) załatwia sie przez NVC z finałem w ambasadzie to badania muszą byc zrobione w PL jest to warunek otrzymania wizy. tez prawda
blackout Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2010 Jeszcze chciałem zapytać o zdjęcia. Jedno paszportowe jest mi potrzebne do badań? I do tego potrzebne są dwa do tej aplikacji, którą mam zabrać ze sobą na rozmowę. Jakie to mają być zdjęcia? Wizowe?
sly6 Napisano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2010 tutaj masz info o fotkach: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...s_required.html
kamia Napisano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2010 To wszystko co jest wymienione na tej stronie przez Ciebie podanej musze miec ze soba na wizycie w ambasadzie w Wa-wie?
kamia Napisano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzwonilam dzis do lekarza (na Hozej) umowic siebie i corcie na badania lekarskie. Myslalam,ze bedzie dluzszy okres oczekiwania ,a tu raptem na 19 kwietnia Co prawda wizyte w ambasadzie mamy na 26 maja ,ale bede juz miala z glowy. Dobra, ja nie o tym. Chodzi o to ,ze gdy spytalam co musze miec ze soba to uslyszalam ,ze miedzy innymi musze miec ze soba juz wyniki badan. To ,ze ja musze zrobic RTG i testy na kile, Hiv to wiedzialam. Tylko bylam przekonana ,ze 5 letniego dziecka to nie dotyczy Przy spisie lekarzy wyczytalam,ze takie male dzieci to nieobowiazuje. Dzwonilam rowniez do laboratorium analitycznego na Warynskiego 9 i tam Pani nie potrafila mi udzielic wlasciwej odpowiedzi Wiec jak to jest? Czy 5 letnie dziecko musi takze robic testy na Hiv i kile oraz RTG ?
wow Napisano 4 Maja 2010 Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 hejka...rowniez mam wyznaczony termin interview w ambasadzie i wlasnie bede rezerwowac termin wizyty lekarskiej (Warszawa). Wole to wszystko zrobic jak najszybciej - badania lekarskie, aby na spokojnie czekac na rozmowe w ambasadzie. Zastanawia mnie tylko, czy jesli juz mialam robione w poprzednich latach szczepeinia na zoltaczke A/B to czy musze raz jeszcze przez to przechodzic? (moge udokumentowac lekarzowi, ze juz przez to przechodzilam).
sly6 Napisano 4 Maja 2010 Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 wow powinans nawet wziasc takie cos jak szczepienia ,jak i karte szczepien jak bylas dzieckiem..to sie wszystko przyda na rozmowie z lekarzem
wow Napisano 4 Maja 2010 Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 dzieki za podpowiedz...ide szukac ksiazeczki zdrowia dziecka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.