Skocz do zawartości

Badania

blackout

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Gdy sprawę (wizę rodzinną, nie wiem jak inne) załatwia sie przez NVC z finałem w ambasadzie to badania muszą byc zrobione w PL jest to warunek otrzymania wizy.

tez prawda ;)

Napisano

Jeszcze chciałem zapytać o zdjęcia. Jedno paszportowe jest mi potrzebne do badań? I do tego potrzebne są dwa do tej aplikacji, którą mam zabrać ze sobą na rozmowę. Jakie to mają być zdjęcia? Wizowe?

Napisano

Dzwonilam dzis do lekarza (na Hozej) umowic siebie i corcie na badania lekarskie.

Myslalam,ze bedzie dluzszy okres oczekiwania ,a tu raptem na 19 kwietnia ;)

Co prawda wizyte w ambasadzie mamy na 26 maja ,ale bede juz miala z glowy.

Dobra, ja nie o tym.

Chodzi o to ,ze gdy spytalam co musze miec ze soba to uslyszalam ,ze miedzy innymi musze miec ze soba juz wyniki badan.

To ,ze ja musze zrobic RTG i testy na kile, Hiv to wiedzialam.

Tylko bylam przekonana ,ze 5 letniego dziecka to nie dotyczy :) Przy spisie lekarzy wyczytalam,ze takie male dzieci to nieobowiazuje.

Dzwonilam rowniez do laboratorium analitycznego na Warynskiego 9 i tam Pani nie potrafila mi udzielic wlasciwej odpowiedzi ;)

Wiec jak to jest? Czy 5 letnie dziecko musi takze robic testy na Hiv i kile oraz RTG :P ?

• 4 tygodnie później...
Napisano

hejka...rowniez mam wyznaczony termin interview w ambasadzie i wlasnie bede rezerwowac termin wizyty lekarskiej (Warszawa). Wole to wszystko zrobic jak najszybciej - badania lekarskie, aby na spokojnie czekac na rozmowe w ambasadzie.

Zastanawia mnie tylko, czy jesli juz mialam robione w poprzednich latach szczepeinia na zoltaczke A/B to czy musze raz jeszcze przez to przechodzic? (moge udokumentowac lekarzowi, ze juz przez to przechodzilam).

Napisano

wow powinans nawet wziasc takie cos jak szczepienia ,jak i karte szczepien jak bylas dzieckiem..to sie wszystko przyda na rozmowie z lekarzem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...