sly6 Napisano 26 Maja 2010 Zgłoś Napisano 26 Maja 2010 jak bedziesz miala wazna wize a do tego paszport i wyjdzie na rozmowie ze lecisz jako turystka to nie powinno byc problemu ludzie lataja jak maja 2-3 tyg do konca sprawy i sa wpuszczani ...a potem leca juz z wiza na pobyt staly Cytuj
Sopelky Napisano 26 Maja 2010 Zgłoś Napisano 26 Maja 2010 Dziękuję za odpowiedź. I mąż i ja posiadamy 10-letnie wizy B1/B2. Do tej pory byliśmy około 10 razy w USA. Zarówno służbowo, jak i prywatnie. Pozdrawiam, S. Cytuj
donata771 Napisano 31 Maja 2010 Zgłoś Napisano 31 Maja 2010 Jest nowa strona biuletynu http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_1360.html Cytuj
sly6 Napisano 31 Maja 2010 Zgłoś Napisano 31 Maja 2010 donata dzieki za tego linka raz ze poprawili strone i jest insza oraz ze siostra-brat teraz moga czekac na GC z 10 lat,,kto pamieta jak byly daty po 13-14 lat a teraz Cytuj
wow Napisano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2010 jak bedziesz miala wazna wize a do tego paszport i wyjdzie na rozmowie ze lecisz jako turystka to nie powinno byc problemuludzie lataja jak maja 2-3 tyg do konca sprawy i sa wpuszczani ...a potem leca juz z wiza na pobyt staly Dokladnie zgadzam sie z tym co powiedzial Sly. Ja podrozowalam na swieta Wielkanocne do USA (czyli na 2 miesiace przed rozmowa) i nikt nie robil problemow - wszystko ok. A podrozowalam na wizie turystycznej po prostu. Cytuj
donata771 Napisano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2010 Witam! Wlasnie otrzymalam informacje od mojej Mamy-sponsora-o otrzymaniu DS 3032. Moja data to 10 August 2005. Mam pytanie-czy musze czekac az NVC wysle mi dokumenty czy moja Mama ma mi odeslac do wypelnienia? greg-Ty dostales od swojej Mamy do wypelnienia,prawda?wiec moze i ja tez powinnam?! Przechodza mnie ciarki ze szczescia,ze to juz koncowka procedury Dajcie znac jak wiecie co mam zrobic Pozdrowienia Cytuj
greg1031 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2010 Hej, No to super, szybko poszło Napewno już Ci wysłali mogą dojść tydzien poźniej, jeśli nie zmieniłaś adresu.... Może mama Ci wysłać mi wysłała ale doszły równolegle... Narazie tylko odsyłasz DS-3032, nie załączaj jeszcze zaświadczenia, najlepiej załatw je korespondencyjnie w wawie. http://bip.ms.gov.pl/krk/krk.php Znaczki kup u siebie w sądzie, naklej na wniosek i wyślij do Wawy, ono jest ważne rok chyba dla ambasady... Cytuj
donata771 Napisano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2010 Dziekuje za pomoc wiec teraz czekam na dokumenty z NVC Cytuj
sly6 Napisano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2010 no to w tym roku bedzie wiza?? a potem wyjazd? zaswiadczenie o niekaralnosci zachowuje waznosc 12 miesiecy od dnia wydania: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...rtificates.html Cytuj
donata771 Napisano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2010 Na to wychodzi Wyjazd planuje w najszybszym mozliwym momencie po otrzymaniu wizy. Mam jeszcze tylko pytanie-czy ta kwota 70$ jest za 1 osobe czy tak jak za oplate wizowa 400$(za 1 osobe)??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi