Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale przecież jest wyjaśnione, dlaczego ta data się cofnęła. W biuletynie ze stycznia 2011.

Nie pierwsza to retrogresja i pewnie nie ostatnia, choć może kolejna nie nastąpi tak szybko, bo teraz petycje rozpatrywane są powoli.

Napisano

W biuletynie wizowym ze stycznia 2011.

A ja tą informację wkleiłam do swojego posta, gdzie zebrałam, jak przedstawiało się rozpatrywanie petycji w Twojej kategorii w ciągu ostatnich kilku lat.

Napisano

To jeszcze raz... Tym razem wytłuszczam przyczynę i skutek.

Info z biuletynu ze stycznia 2011:

D. RETROGRESSION OF FAMILY CUT-OFF DATES

As reported in the December Visa Bulletin (number 27), the cut-off dates for most Family preference categories advanced at a very rapid pace during the past two years. Those movements have resulted in a dramatic increase in the level of applicant demand received in recent months. This has required the retrogression of many Family preference cut-off dates for January in an effort to hold number use within the various numerical limits. Further retrogressions cannot be ruled out should demand continue at the current levels.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Czesc Kochani!

Wiem trochę nie na temat, ale postanowilem tu w koncu zajrzec ponownie! Miło, że moj temat cieszy sie powodzeniem!

U mnie wspaniale, powoli do przodu!

Pozdrawiam wszystkich!

Grzesiek

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam wszystkich. Również dawno tu nie zagladałem. Czy dobrze rozumiem aktualny biuletyn, ze dla kat. F4 sprawy sa rozpatrywane z 2001 roku ? Moje PD to 28 maj 2002