andyopole Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 A od kogo z USA oczekujesz telefonicznej wiadomosci? Amerykanie generalnie robia wielkie galy jesli sie przed prefixem miedzynarodowym pisze (+), oni nie wiedza co to jest, tak samo jak nie wiedza ze do USA kierunkowy numer to >1<. Rdzenny Amerykanin nie dzwoni za granice bo nie ma do kogo. Robi to jedynie ta czesc ludzi, ktora prowadzi interesy oraz imigranci a oni wiedza co i jak, bez pisania. Poza tym, telefoniczne wyjscie za granice z USA nie jest ani + ani 00 jak wszedzie niemal na swiecie.
Kacperro Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 Aha, dzięki wielkie za informacje!
sly6 Napisano 22 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 myslalem ze chodzi o numer kierunku po Polsce np do innego wojewodztwa
andyopole Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 myslalem ze chodzi o numer kierunku po Polsce np do innego wojewodztwa zazwyczaj trudno zgadnac co "autor mial na mysli". W rzeczywistosci numery telefonow to malo wazny szczegol, ma byc taki zeby mozna bylo pod niego zadzwonic i zeby odebrala wlasciwa osoba. Ja nie wpisalem telefonu do pracy przed rozmowa o B2 w Krakowie. Komorke zostawilem w samochodzie bo nie wolno wnosic do konsulatu. Chlopak z konsulatu, ktory na ulicy wstepnie przegladal aplikacje kazal mi too uzupelnic. Poszedlem do ksiegarni naprzeciwko, poprosilem o sekunde na internecie, uzupelnilem ten numerek a i tak nikt go nie potrzebowal....
haneczka019 Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 andyopole, przynosiłeś ze sobą na rozmowę wydrukowaną aplikację DS-160 ? Teraz chyba wystarczy mieć wydrukowane samo potwierdzenie złożenia aplikacji? Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
andyopole Napisano 23 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2012 andyopole, przynosiłeś ze sobą na rozmowę wydrukowaną aplikację DS-160 ? Teraz chyba wystarczy mieć wydrukowane samo potwierdzenie złożenia aplikacji? Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi. To dawno bylo, chyba w 2007 roku.... :-)
haneczka019 Napisano 23 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2012 Tak zapytałam bo sama przedwczoraj wypełniałam DS-160 i wydrukowałam tylko potwierdzenie. Po przeczytaniu twojego posta, przeczytałam jeszcze raz co jest napisane w instrukcji wypełniania aplikacji, a tam : Po wypełnieniu formularza DS -160 zostanie wygenerowana strona potwierdzająca z alfanumerycznym kodem kreskowym. Należy wydrukować tę stronę. Po wydrukowaniu strony z potwierdzeniem zawierającej kod kreskowy, proszę wcisnąć przycisk „Back” („Wstecz”) w przeglądarce internetowej i wysłać do siebie wiadomość e-mail z kopią formularza DS-160. Wysłany e-mail będzie zawierać plik w formacie PDF, który można wyświetlić i wydrukować w programie Adobe Acrobat No i zonk . Wizyta umówiona i co teraz? No nic to... wypełniłam jeszcze raz aplikacje, zrobiłam to co blondynce powinni drukowanymi napisać , a tam: Your Personal Copy--Do Not Bring To Interview No cóż, odezwała się we mnie mentalna blonde .
sly6 Napisano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2012 jak kto bylo w 2007 roku to nie bylo ds 160 byly 156 i 157 tak nalezy przyniesc potwierdzenie wyslania ds 160
Joanna30 Napisano 29 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2012 Posty o przyznanej promesie przeniosłam do tematu o wizycie w konsulacie
gosiek Napisano 29 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2012 Witam wszystkich a ja mam pytanko odnośnie umawiania się na spotkanie z konsulem wniosek już wypełniony opłata zrobiona i odwiedziłam stronę https://cgifederal.secure.force.com czy dzięki tej rejestracji umówie się na spotkanie z konsulem i nie będe musiała dzwonić na infolinie, czy może konieczne jest umawianie się telefonicznie? dodam tylko że znalazłam coś takiego: KROK 6: ustalenie terminu spotkania Termin spotkania można wyznaczyć dopiero następnego roboczego dnia po wniesieniu opłaty. Aby ustalić datę rozmowy należy odwiedzić stronę <a href="http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/"'>http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/" target="_blank">http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/ lub zadzwonić pod numer +48 22 307 1361 (z Polski)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.