sly6 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 jesli pracodawca podejdzie tak jak piszesz to USC takim wyjsciem i tyle a moze odrazu tam isc a nie szukac czegos po ....mniej czasu sie straci I to jest nie zbyt dla dzieci ktore sa w rodzinach zastepczych a do tego jak wpisac swoich braci-siostry w pewnien formularz w kanadyjskie papiery,jak Ojciec-matka poszli swoimi drogami a przeciez nalezy pisac prawde>no ale nie temat tutaj o tym,,moze kiedys cos popiszemy na ten temat z zycia wziete..
haneczka019 Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Fajnie, właśnie wypełniam z ciekawości DS-160 i przy danych ojca, a dokładnie przy dacie urodzenia jest opcja do zaznaczenia "Do Not Know". Wolf to znaczy "Nie znam" . Dlaczego tego nie zaznaczyłeś? Przeoczyłeś to? Zresztą przy nazwisku i imieniu tez jest taka opcja, więc w przypadku, gdy ktoś nie wie kto był jego ojcem/matką nie musi się martwić .
piezo Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Witam mam jedno pytanie, które mnie męczy. Wypełniłem wniosek ds, umówiłem sie na spotkanie z konsulem(wszystko robilem przez internet) i dostalem potwierdzenie w emailu, jednak zastanawia mnie o co chodzi z "DANE DO DOSTARCZENIA DOKUMENTU".Czy to oznacza ze mam zanieść tam wszystkie dokumenty? Z tego co tu wcześniej czytalem wynika że trzeba je zabrac bezpośrednio na spotkanie więc już sam nie wiem PROSZE O ODPOWIEDŹ
Joanna30 Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 A to nie chodzi o dane do dostarczenia paszportu w z wizą?
haneczka019 Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 A to nie chodzi o dane do dostarczenia paszportu w z wizą? Dokładnie tak . Piezo, tam powinieneś mieć adres placówki TNT w której odbierzesz paszport.
piezo Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 haneczka019 czyli jak rozumiem wszystkie dokumenty biorę ze sobą na spotkanie z konsulem a potem odbieram je w tym TNT po wszystkim ?
haneczka019 Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Nie wiem jakie dokumenty zamierzasz zabrać (nie wiem o jaki rodzaj wizy się starasz), to co musisz wziąć obowiązkowo przy wizie turystycznej to paszport i potwierdzenie złożenia wniosku DS-160. Jeśli konsul przyzna ci promesę wizową, to nie odda ci paszportu po rozmowie, tylko właśnie paszport odbierzesz w wybranym wcześniej punkcie TNT .
Wolf Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Fajnie, właśnie wypełniam z ciekawości DS-160 i przy danych ojca, a dokładnie przy dacie urodzenia jest opcja do zaznaczenia "Do Not Know". Wolf to znaczy "Nie znam" . Dlaczego tego nie zaznaczyłeś? Przeoczyłeś to? Rzeczywiście, jest, dzięki! Człowiek się zdenerwuje, to i takie coś przeoczy :/Imię i nazwisko mam na akcie urodzenia, więc to na szczęście wiem. Zaś może tytułem ciekawostki, w USC mi powiedzieli, że takie dane są np na akcie małżeństwa rodziców (nie mieli ślubu, więc to odpada) lub trzeba jechać do USC, w którym zarejestrowano urodziny ojca i może wtedy da się coś dowiedzieć. Ale oczywiście skąd mam mieć takie dane? Pracodawca odpada, brak kontraktu od prawie 25 lat z delikwentem, może równie dobrze już nie żyć albo siedzieć na nielegalu w USA...
haneczka019 Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 Rzeczywiście, jest, dzięki! Człowiek się zdenerwuje, to i takie coś przeoczy :/ Imię i nazwisko mam na akcie urodzenia, więc to na szczęście wiem. Zaś może tytułem ciekawostki, w USC mi powiedzieli, że takie dane są np na akcie małżeństwa rodziców (nie mieli ślubu, więc to odpada) lub trzeba jechać do USC, w którym zarejestrowano urodziny ojca i może wtedy da się coś dowiedzieć. Ale oczywiście skąd mam mieć takie dane? Pracodawca odpada, brak kontraktu od prawie 25 lat z delikwentem, może równie dobrze już nie żyć albo siedzieć na nielegalu w USA... No zdarza się , najważniejsze dla ciebie, że masz problem z głowy. Nie musisz nigdzie jeździć i nic załatwiać .
piezo Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2013 dzięki bardzo haneczka teraz juz wszystko wiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.