MATIX Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 Aaa no tak rozumiem teraz Ale po technikum nie ma problemu...?
Jachu Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 Jachu nie placi sie za zielona karte a za wize i jak tej wizy nie otrzymasz to nic nie jest oddawane-jak przy wizach turystycznychpytasz sie jakie sa koszta a no razy 2 beda a wiec za wizy,za badania medyczne,zaswiadczenie o niekaralnosci i chyba za cos jeszcze.. wiec to troche moze wyjsc . Przypuśćmy taką sytuację. Moja mama i tata biorą udział w loterii wizowej. Wygrali. Są zaproszeni na rozmowę. Co by było gdyby jeden z rodziców nie wylosowanych się nie stawił? Czy ten drugi + dziecko mieliby jakieś problemy? Bo zawsze byłaby to oszczędność czasu i pieniędzy. Btw. Te koszta to wyszłyby około półtora tysiąca dolarów na osobę?
rynr Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 Nie przejmujcie się teraz zasadami. Jeśli będzie dla nas loteria to raczej pojawi się instrukcja w języku polskim, a dodatkowo może się co nie co zmienić w stosunku do lat poprzednich. Na pewno będzie dość czasu, żeby zaznajomić się ze wszystkim.
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 poczekajmy na wrzesien oraz zasady -czy beda takie same czy tez inne bo to co piszemy moze byc malo warte jak dv 2013 Polska nie bedzie rynr a no wlasnie
MATIX Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 Nie no pewnie, po prostu poszerzam swoja wiedze Jak bede chcial losowac to bede sie bardziej doinformowywal
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 To moze we wrzesniu popiszemy cos wiecej,,rynr pomoze
MATIX Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 To moze we wrzesniu popiszemy cos wiecej,,rynr pomoze Pewnie ze tak, temat napewno sie rozwinie i nowych pytan do tego czasu powstanie Pozdrawiam
rynr Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 Staram się być na bieżąco, wiec jeśli będę bywał na forum to na pewno pomogę EDIT: I jeszcze jedno. Trochę odpowiedzi na niektóre zadane pytania znajdziecie w instrukcji do dv2012 (o ile będzie to aktualne). Jest co prawda po angielsku, ale jeśli ktoś planuje brać udział w loterii to nauka języka jest jak najbardziej na miejscu.
Jachu Napisano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 Mam jeszcze jedno pytanie, gdyż na DV 2014 i/lub DV 2015 zamierzamy z rodzicami wysłać aplikację (nie będę ukrywał że głównie chodzi o mnie), a myślę że zasady w tej kwestii nie zmienią się. 1. Załóżmy że wylosowaliśmy GC. Mama lub tata wlatuję ze mną do US. Oboje wracamy po ok. tygodniu, dwóch. Zdaję maturę i jadę na studia do US. Tata/mama aplikuje o biały paszport. Czy jeśli główny aplikant będzie w Polsce na białym paszporcie, to czy ja jako syn mógłbym przedłużyć dwuletnią zieloną kartę? 2. Ile maksymalnie można mieć biały paszport (chciałbym zostać w US 5 lat do naturalizacji, potem mama/tata zrzekł(a)by się białego paszportu i zielonej karty). 3. Czy dziecko musi mieć poniżej 21 lat w momencie wysłania zgłoszenia żeby też mogło dostać GC, czy podczas trwania rozmowy? I 4 pytanie ogólne. Załóżmy że ktoś pomyślnie przejdzie rozmowę o wizę. Po jakim czasie ma w ręku ,,papiery" i może legalnie lecieć do US?
Sleak Napisano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 2.z tego co się orientuję to biały paszport jest na 2 lata(ale nie jestem pewien) 3.musisz miec poniżej 21 roku życia podczas rozmowy 4.papiery ma się w ten sam dzień po południu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.