Berkov Napisano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2011 Witam! W marcu jak wszystko dobrze pójdzie wybieram się do USA i zastanawiam się czy jest sens brać telefon komórkowy z Polski? Bylem już na rocznym internshipie w USA i jak dobrze pamiętam telefon, który wziąłem z Polski w ogóle mi się tam nie przydał, dlatego ze nie da się kupić osobno karty sim, tj nie wbudowanej w telefon. Czy nadal tak jest? Czy może są oferty w których można dostać sama kartę? Pozdrawiam!
sly6 Napisano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2011 gdzies byl oraz kiedy ze nie dalo sie samej karty kupic? kolejna sprawa to jaki masz telefon,marka i na jakich zakresach on dziala.
dareknow0 Napisano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2011 Oczywiście ,że kartę SIM zawsze można było sobie dokupić bez problemu.Część operatorów tel.komórkowych w USA posiada telefony na karty SIM a niektórzy operatorzy bez karty SIM. I tak podam Ci przykład: T-Mobil posiada telefony z kartą SIM. SPRINT - bez karty SIM.
FUGAZI Napisano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2011 Kup se telefon w WalMarcie za 9.99$ za kolejne 9.99$ dokupisz sobie minut i nie będziesz miał problemów z kartą. A telefon z Polski weź sobie żeby na nim se pograć.
Jackie Napisano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2011 Kup se telefon w WalMarcie za 9.99$ za kolejne 9.99$ dokupisz sobie minut i nie będziesz miał problemów z kartą. A telefon z Polski weź sobie żeby na nim se pograć. To samo miałam napisać
Berkov Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2011 Bylem w Colorado (teraz też się tam wybieram) jakieś 3 lata temu, pamiętam ze telefon miałem z at&t chyba. Mój aktualny telefon to sony xperia x10 (zakresy działania - 850;900;1800;1900). Nie orientowałem się w temacie wtedy, tylko pamiętam ze z telefonu który dostałem wraz z abonamentem nie moglem wydobyć karty sim w żaden sposób... ale skoro mówicie ze jest opcja nabycia samej karty sim to w sumie temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc! P.S. sorki za ten błąd w temacie, nie wiem jak mogłem tak napisać... ;(
dareknow0 Napisano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2011 Telefon masz czterozakresowy więc w USA będzie działał. Będąc w USA wejdź do jakiegokolwiek salonu T-Mobil i kupisz kartę bez problemu. Owszem za $10 kupisz telefon który potem wyrzucisz do kosza.Bo owszem będzie działał ale będzie to raczej wielkie g...
sandraa Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2011 A powiedzie,czy gdy pod zasięgiem w telefonie mam wpisane 3g, telefon będzie działać? I drugie pytanie,jak jest z kabelkami w usa?tzn.gniazdkami?bo wiadomo,że ładowarkę należy wziąć, ale czy potrzebne są jakieś przejściówki itd?
Joanna30 Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2011 Oczywiście, że są potrzebne przejściówki. I być może nawet transformator, jeśli ładowarka nie działa na 110V. Być może da się już to kupić w Polsce, ale nie jestem pewna. Wiem, że w odwrotną stronę się da.
sly6 Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2011 w Polsce da sie taka przejsciowke kupic w wiekszych sklepach z elektronika ,,sa takie przejsciowki ze prawie na caly swiat co do komorki to jaki to model?wpisz sobie w google i zobaczysz na jakich zakresach On dziala,jak beda tam wiecej niz 3 zakresy to powinna dzialac..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.