Joanna30 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 Do odlotu na pewno zdążysz A jeśli nie, to potrzeba Ci jedynie wiedzieć, że musisz wjechać na piętro i tam szukać właściwej bramki.
marcin1 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 wlasnie tego sie boje ze zamiast na departures pojde na arrivals albo ze pojde gdzies indziej ogolnie no jest strach dajmy samolot sie opoznil a ty masz np. 30-40min na przesiadke a lotnisko znasz na przyklad tylko z opowiadan .Potem to wszystko moze sie wymieszac bede zestresowany wejde gdzie nie trzeba i polece najwyzej do Rumunii
Joanna30 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 Nie ma możliwości, żebyś mógł się odprawić do Rumunii. A tego, że pójdziesz do arrivals zamiast do departures nie musisz się bać, jesli będziesz czytał znaki na lotnisku. Jeśli dobrze zrozumiałam, to przylatujesz o 15:30, a odlatujesz o 17:05. Więc zdążysz. Zwłaszcza, że poruszasz się w obrębie jednego terminala. A jak samolot spóźni się tak, że nie zdążysz na odlot, to polecisz następnym.
marcin1 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 nastepnym ? tzn jak bede musial sie odprawic na nastepny lot ? tym moim bilecikiem
Joanna30 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 Odprawiasz się tylko raz, w Rzeszowie. Jeśli masz więcej niż jeden lot 'tam' na bilecie, a samolot się spóźni i nie będziesz mógł polecieć lotem, na który wykupiłeś bilet, to linia lotnicza zapewnia Ci miejsce w kolejnym samolocie, który leci tą trasą.
sly6 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 zapewni pod warunkiem ze beda wolne miejsca a do tego zglosimy sie do obslugi lotniska ze samolot odlecial. ale nie sadze aby odlecial -chyba ze bylo by mega opoznienie .. np teraz samolot leci z gate A 65
marcin1 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 super :) kurcze czyli jak np bede mial podane gate B 64 kieruje sie do gate B a potem tam sa bramki oznakowane cyframi ??? a i jeszcze dwa pytania ktore mnie nurtuja 1.jak wejde na pietro to odrazu bede widzial ta tablice z odlotami ??? (gdzie to jest ) 2.moj bilet zostaw kupiony w US ,czy urzednik moze miec jakis problem ?? jak cos sly chyba znasz moja sytuacje
sly6 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 jak bedziesz np w B to znajdziesz potem to cyfry na wyjsciu do samolotu plus monitor ktory bedzie informowac dokad leci dany samolot,z danymi jak LH 404,data-godz oraz JFK NY.. Te monitory beda na dole,na gorze wiec je zobaczysz bez problemu zadnego..ale uwazaj co bedziesz czytac -odloty i przyloty wiec naucz sie tych zwrotow po angielsku-chyba ze je juz umiesz. a dlaczego ma miec problemy urzednik ze masz bilet kupiony w USA?sa Twoje dane itd
Joanna30 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 Monitory z godzinami odlotów i przylotów są dobrze widoczne. Jak przyjedziecie do terminalu, to powinny być zaraz przy wejściu. A jeśli nie, to na pewno przy schodach na górę. Bilet sobie wydrukuj i miej przy sobie. Jak się odprawisz, to i tak najważniejsza będzie karta pokładowa.
marcin1 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 mam oryginal tutaj w PL brat mi wyslal tylko ze ja nie wiem co podalem w ds czy ze za podroz placi mama czy brat ;x
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.