tomy007 Napisano 3 Marca 2013 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 jeszcze jedno pytanie ile sie czeka na spotkanie z konsulem w Krakowie?
KarolNOW Napisano 3 Marca 2013 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Ja umawiałem się w zeszłym tygodniu i pierwszy wolny termin był za 8 dni. Mają ponoć teraz dużo wniosków przed wakacjami
misfer Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Ja tez czekałem 8 dni ale powiedziano mi ze od 1 marca każdy dzień mógłbym wybrać.....nic nie musisz wybierać ani ustawiać, wypełnij dane podstawowe czyli imie nazwisko i adres.....reszte możesz podac przez skype, godzine,miejsce i rodzaj wizy doda konsultatnt żeby umówić spotkanie musi być, wypełniony ds, założone konto i opłata dzień wcześniej zrobiona (nastepnego dnia od opłaty dzwonisz po 12)...
Gość Violonczela Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Jakie zabrać dokumenty (oprócz wymaganych) na rozmowę z Konsulem? Może jakieś sugestie
misfer Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Ja miałem, akty notarialne z mieszkan, dowod rejestracyjny ))), zaswiadczenia o inwestycjach, z kont, zaswiadczenia z pracy o zatrudnieniu i zarobkach.... ale wszystko w koszulkach zgiete w torbie zeby nie afiszować sie z tym jak inni co mieli po 5 teczek )) i kladli przed nim.... na infolinii powiedziano mi ze mozna wziac umowe kredytowa (nie mam ale nie bralbym) bo wedlug mnie mozna uciec zeby pracowac na raty hehe
Gość Violonczela Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 powiedz mi proszę, czy te dokumenty miałeś przetłumaczone? (dodatkowy koszt) oraz czy konsul je przeglądał?
misfer Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Nic nie miałem tłumaczonego.... na infolinii powiedziano mi o tych dokumentach ze moge wziac ale nie musze... i ze konsulowie potrafia poslugiwac sie na tyle polskim jezykiem ze dadza rade:)) poza tym dokumenty , akty notarialne sa z pieczecia panstwowa i ponoc oni wiedza ze to nie moze byc fake dokument, aaaa rowniez na infolinii powiedziano mi ze moge wziac PIT za zeszly rok.... wszystko i tak bylo w torbie nic nie widzial..... o nic nie prosil.... wierzyl mi na slowo... odpowiadaj krotko i zwiezle na pytania jak nie bedzie rozumial, to po angielsku wyjasnij i opisz dokladniej...ja tak robilem...i widzialem ze kilka odpowiedzi zrozumial dopiero po ang....
sly6 Napisano 4 Marca 2013 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 bo tak jest od dorych paru lat mozna miec teczke z wieloma papierami a i tak odpowiedzi sie licza i tutaj nalezy sie przygotowac a nie na stos papierow
ana.lu Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 a jak wygląda sprawa w Wawie, mianowicie jak długo się czeka na spotkanie z konsulem?
sly6 Napisano 5 Marca 2013 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 o wiele krocej a ten czas dluzszy to nie wakacje lecz swieta wielkanocne no i 1 komunia sw...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.