gabi123 Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Witam ! Moze ktos mi odpowie na pytanie i jakos pocieszy ze sa szanse na dostanie wizy bo juz wlosy rwe z glowy Chciala bym na te wakacje poleciec do Chicago wraz z moim chlopakiem . Moj tata od 9 lat pracuje w Stanach ma obywatelstwo Ja wraz z mama oraz siostra wylosowalysmy zielona karte 7 lat temu . Polecielismy do Stanow jednak siostra byla chora na guza mozgu, jej stan sie pogorszyl i musielismy wrocic do Polski . Chlopak studiuje jest na 2 roku ja po wakacjach mam mature . Chcemy sie starac o wize turystyczna.Mamy oboje zaproszenia od taty. Czytalam na forum ze jak jedno z rodzicow jest obywatelem to niezbyt dobra sytucja bo ambasador moze pomyslec ze chcemy juz tam z rodzicem zostac ;/
sly6 Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 gabi nie Ambasador a Konsul a co moze sobie pomyslec to juz zalezy od tego jak ta sprawe przedstawisz i po co tak naprawde lecisz..Bywa z tym roznie a oddalas GC,zrzeklas sie?czy tez nie?
gabi123 Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Nie bardzo wiem o co chodzi niczego sie nie zrzekalam a prawda jest taka ze faktycznie lecimy z chlopakiem w celach turystycznych dlugo planowalam wyjazd do Stanow poniewaz bardzo mi sie tam podoba moj chlopak nigdy tam nie byl wiec razem mozemy pozwiedzac. Kurcze jak nie dostane to sie chyba zalame:(
KarolNOW Napisano 12 Marca 2013 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 Drodzy , Będę miał jakiś problem jeśli w DS160 zadeklarowałem wyjazd na 17 dni a polecę na 26? Przesunął mi się termin kiedy muszę być z powrotem w kraju więc postanowiłem trochę wydłużyć zwiedzanie.
KaeR Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Zależy ile Ci wbiją na wjeździe. Możliwe, że i 6 m-cy.
sly6 Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 gabi chodzi o to ze nie masz juz tzw GC ale nadal jestes w systemie ze takowa masz a wiec zrzekasz sie jej,mozesz to zrobic 1 dnia .. masz fizycznie GC w domu,? tutaj masz to opisane jak i na forum http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/permanent_resident.html pare osob z forum tak zrobilo,ze oddalo GC i dostalo wize turystyczna
misfer Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Będę miał jakiś problem jeśli w DS160 zadeklarowałem wyjazd na 17 dni a polecę na 26? W ds zaznaczyłeś planowany termin (co nie oznacza że musisz się tego trzymać) wiadomo nie chodzi o to że teraz walniesz 5 miesięcy że chcesz być... sam dałem inną datę niż na bilecie mam 3 dni wczesniej lecę i 1 dzień wcześniej wracam niż podałem ale tak mogłem kupić bilet w najlepszej cenie... chyba że zaznaczyłeś konretne daty i loty w ds to już może być gorzej....
asik997 Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Ja żadnych dodatkowych papierów nie zabierałam. Rozmowę miałam na 9.00 w Krakowie, a już o 8.30 wyszedł pan i pozbierał paszporty. W środku też wszystko fajnie i sprawnie szło. Cała rozmowa odbyła sie po polsku i trwała może 30 sekund (na bardzo fajnego i miłego pana trafiłam). Moje pytania: - Cel podróży? Turystyczny i konferencja bo jestem nauczycielem. - Wow, i jak się pracuje z młodzieżą?? Świetnie - OK, wszystko jest w porządku, życzę miłego pobytu w stanach. Godz. 9.02 wychodziłam juz z konsulatu.
misfer Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 To gratulacje:) i miłego pobytu w USA, a czy może Twój fajny Pan to taki jasnowłosy mężczyzna, normalnej postury w wieku do 38 lat?? a obok przyjmowała również młoda dziewczyna i dużo starszy ciemnowłosy Pan?? tak z ciekawości pytam.... Zastanawiam się tylko nad jednym (stwierdzam po postach z forum ) , jak to jest że jak otrzymujemy wizy wszystko jest ładnie super i perfekcyjnie na zewnątrz i w środku.... a jak nie otrzymujemy to wszyscy są bee
ankajot Napisano 13 Marca 2013 Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Hej Ja mam spotkanie jutro w Krakowskim konsulacie. Już mnie zjada stres Mam nadzieję, że wszystkie dokumenty już przygotowałam i niczego nie zapomniałam. Trzymajcie kciuki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.