Aiglon Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Nie wiem czy to standard ale mi kiedys konsul przy odmowie powiedzial, ze najlepiej pracowac w jednym miejscu pracy przynjamniej przez rok
sly6 Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Standard dla tego Konsula nie dla wszystkich jedynie nalezy miec dobre wytlumaczenie dlaczego tak sie zmienia prace szybko,ja znam rozne pytania Pamietac nalezy ze Konsul to czlowiek ktorego spotyka sie na ulicy,jeden powie ok na male potkniecie a inny powie ze cos krecimy i nie uwierzy Nam a wtedy nalezy startowac za jakis czas po wize jak Nam odmowia
Stawu Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Standard dla tego Konsula nie dla wszystkich jedynie nalezy miec dobre wytlumaczenie dlaczego tak sie zmienia prace szybko,ja znam rozne pytania Pamietac nalezy ze Konsul to czlowiek ktorego spotyka sie na ulicy,jeden powie ok na male potkniecie a inny powie ze cos krecimy i nie uwierzy Nam a wtedy nalezy startowac za jakis czas po wize jak Nam odmowia Dlatego mam zamiar startować jakoś w styczniu, albo w marcu. W styczniu nie za szybko ?
Almarcino Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Zauważyłem, że jak są odmowy to najcześciej z ust warszawskiej PANI konsul Aż takie wredoty ta baby? Ja sam nie pamietam kiedy podpisywalem umowe, w jaki dzien, miesiac.
Stawu Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Zauważyłem, że jak są odmowy to najcześciej z ust warszawskiej PANI konsul Aż takie wredoty ta baby? Ja sam nie pamietam kiedy podpisywalem umowe, w jaki dzien, miesiac. A patrzałem na nia cały czas i wszystkim dawał co widziałem na 40 osób przede mną parę nie widziałem czy dostało czy nie, a tak to wszyscy. Jedna jechała do brata dostała inni do kuzyna dostali. Ehh... Mojej koleżanki (ta ktora mieszka w Kanadzie) mama była 2 miesiące temu przez całe życie nie pracowała bo mąż ja utrzymuje też dostała bez problemu, stała 3 minuty na rozmowie i mówiła to samo co ja. Też ja nic nie trzyma nic a nic tutaj. No ale na to się nic nie poradzi już. Taki był los pisany. Spróbuje jeszcze raz
ania_673 Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 ja jak obserwowałam jak szła kolejka, to rozmawiając z Panią konsul, zdecydowanie najdłużej czekalo się na werdykt.
Robert1992 Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 a co to była za pani ? ja rozmawiałem z pani konsul czarne włosy szczupła sylwetka sredni wiek ogólnie bardzo miła pani:) na tym kwitku odmownym podpisała sie jako HM
Stawu Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Nie mam żadnego podpisu. A ta też miała czarne włosy szczupła około 40 lat cały czas uśmiechnięta z dziećmi miło rozmawiała. Bardzo miła jak z nia też rozmiawiałem też uśmiechnięta miła i przy tej dacie dziwnie się spojrzała i ja już pomyślałem po mnie.
Robert1992 Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 to może rozmawiales z tą panią co ja mialem z nia wizyte ja spróbuje jeszcze raz we wrzesniu lub w październiku moze moja sytuacja sie poprawi
Lx13 Napisano 13 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2014 Nie dostałeś wizy bo pani konsul nie dała wiary ze po tak krótkim stażu pracy masz taki długi urlop, do tego sa sie pogrążyłeś mówiąc ze będziesz tam tydzień, max 2 tygodnie. To jak jest? Wiesz czy nie wiesz? Tzn nic cię w PL nie trzyma proste i logiczne. Do tego twój zawód/fach. Bardzo łatwo pracować na czarno - gdziekolwiek. Współczuje ci, bo zamiary pewnie miałeś uczciwe. Odpuść sobie stany na co najmniej rok. Kanada tez jest piękna i zacznij ja zwiedzać. Zbudujesz sobie bazę do starania sie o wize do USA za kilka lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.