Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

22 marca byłem z wizytą w ambasadzie pan konsul blondyn w okularach zadał mi moze z 5 pytan do kogo lece i czym sie zajmuje w miedzy czasie około 5 minut grzebał cos w komputerze i później dał mi kartke ze nie o tą wize sie starałem <_<

To chyba byliśmy u tego samego konsula, u niego szło dosyć szybko z tego co zaobserwowałem przez 30 minut oczekiwania.

U mnie krótkie pytania: jaki cel? Na jak długo? Co w planach? Gdzie pracujemy? Wszystkie pytania takie jak w aplikacji. Chwilę w komputerze i dostajemy wizy (nie powiedział na jak długo, ale to chyba znaczy na 10 lat?). Łącznie może 5 minut (z czego 2 w kompie). Zero papierów, nic nie pokazaliśmy, o nic nie pytał.

Napisano

co do mowienia tego ze nie taka wiza

pare razy takie cos slyszalem ;)

pozniej wychodzi ze cel wyjazdu byl inny niz napisany i powiedziany,,np zachodzilo podejrzenie o prace,zostanie nielegalne :)

wiza turystyczna do tego nie sluzy :)

Napisano

Witam, mam pytanie o rozmowę w Krakowie. Czy jest możliwość zostawienia tel u ochrony? Czy trzeba zostawiać gdzieś w jakimś sklepie kiosku itd. Jadę sama, PKP będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...