KaeR Napisano 27 Marca 2016 Zgłoś Napisano 27 Marca 2016 turystyczny wiza B2 tak. To o jaka wize miales sie starac wg niego?
traper Napisano 27 Marca 2016 Zgłoś Napisano 27 Marca 2016 22 marca byłem z wizytą w ambasadzie pan konsul blondyn w okularach zadał mi moze z 5 pytan do kogo lece i czym sie zajmuje w miedzy czasie około 5 minut grzebał cos w komputerze i później dał mi kartke ze nie o tą wize sie starałem To chyba byliśmy u tego samego konsula, u niego szło dosyć szybko z tego co zaobserwowałem przez 30 minut oczekiwania. U mnie krótkie pytania: jaki cel? Na jak długo? Co w planach? Gdzie pracujemy? Wszystkie pytania takie jak w aplikacji. Chwilę w komputerze i dostajemy wizy (nie powiedział na jak długo, ale to chyba znaczy na 10 lat?). Łącznie może 5 minut (z czego 2 w kompie). Zero papierów, nic nie pokazaliśmy, o nic nie pytał.
Joanna30 Napisano 27 Marca 2016 Zgłoś Napisano 27 Marca 2016 turystyczny wiza B2 tak. I na tej kartce, którą dostałeś od konsula jest napisane, że starałeś się o niewłaściwą wizę??? Nie rozumiem...
traper Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Rozumiem, że tę białą kartkę naklejoną na okładkę paszportu można zdjąć?
Gaborik Napisano 30 Marca 2016 Zgłoś Napisano 30 Marca 2016 Witam za niedługo mam wizytę w ambasadzie ale nie bardzo wiem jakie dokumenty mam ze sobą zabraćbył bym wdzięczny za pomoc...
traper Napisano 31 Marca 2016 Zgłoś Napisano 31 Marca 2016 Witam za niedługo mam wizytę w ambasadzie ale nie bardzo wiem jakie dokumenty mam ze sobą zabraćbył bym wdzięczny za pomoc... http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-typeb1b2.asp#apply
sly6 Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2016 co do mowienia tego ze nie taka wiza pare razy takie cos slyszalem pozniej wychodzi ze cel wyjazdu byl inny niz napisany i powiedziany,,np zachodzilo podejrzenie o prace,zostanie nielegalne wiza turystyczna do tego nie sluzy
Ylonka Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam, mam pytanie o rozmowę w Krakowie. Czy jest możliwość zostawienia tel u ochrony? Czy trzeba zostawiać gdzieś w jakimś sklepie kiosku itd. Jadę sama, PKP będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.