dalekoodszosy Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 kurs ma 20 godzin lekcyjnych tygodniowo,czy wystarczy wiza turystyczna?podobno tak.Jesli nie dostane wizy do stanow,dokupie bilet z NJ do Toronto i poprostu polece tam 2 tyg wczesniej. Zaswiadczenia beda naturalnie po angielsku.Czy niskie zarobki wlasne moga byc przeszkoda w uzyskaniu wizy?
Joanna30 Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 Ale jeśli nie dostaniesz wizy do Stanów, to nie będziesz mogła przez Stany w ogóle lecieć. No chyba, że to NJ to skrót od czegoś innego, a nie od New Jersey. Co do zarobków... I tak i nie. Bywały takie sytuacje, że bezrobotni dostawali wizy, a i takie, że ktoś z wielką kasą na koncie nie dostawał. Na to nie ma reguły.
dalekoodszosy Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 Dziekuje za informacje.NJ to moj skrot od Nowego Jorku naturalnie.Jak to nie bede mogla leciec do Kanady przez NJ,jesli nie wychodze poza teren strefy granicznej lotniska?to chyba jakis zart?nie wydaje mi sie zeby to bylo mozliwe...Gdzie moge to sprawdzic?
sly6 Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 nie polecisz przez Nowy Jork nie majac wizy turystycznej lub tez wizy tranzytowej i tyle w temacie a gdzie mozesz takie cos sprawdzic to na stronach rzadowych oraz Ambasady USA i to nie jest zaden zart a takie sa przepisy nawet jesli nie wyjdziesz z lotniska bo i tak musisz przejsc odprawe paszportowa . a skrot NJ to sie odnosi do New Jersey a nie do Nowy Jork
kzielu Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 Dziekuje za informacje.NJ to skrot od Nowego Jorku naturalnie.Jak to nie bede mogla leciec do Kanady przez NJ,jesli nie wychodze poza teren strefy granicznej lotniska?to chyba jakis zart?nie wydaje mi sie zeby to bylo mozliwe...Gdzie moge to sprawdzic? Żaden żart - pierwsze miejsce gdzie się trafia po wylądowaniu samolotem to Immigrations - bez wizy zostaniesz odesłana samolotem do Polski. W US nie ma stref granicznych lotniska, po przejściu immigrations jesteś w stanach. Nikt nie będzie pilnował czy na pewno polecisz dalej...
dalekoodszosy Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 UFFF,to sie narobilo...niedoczytalam.Dzieki wielkie za informacje.A swoja droga,to ci Amerykanie przesadzaja i to ostro!Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 7 Marca 2012 Zgłoś Napisano 7 Marca 2012 Dlaczego przesadzają? Tak jest wszędzie, gdzie potrzeba wiz. Żeby stanąć na ichniej ziemi musisz mieć pozwolenie. A takim pozwoleniem jest wiza. A to, że akurat mówimy o wizie do USA, nie znaczy, że w przypadku wiz w innych krajach jest inaczej. A bez wizy możesz nie zostać wpuszczona do samolotu. Przynajmniej ja musiałam pokazywać wizę przy odprawie paszportowej, kiedy wylatywałam do Stanów. Linia lotnicza nie zabierze Cię na pokład, żeby za chwilę Cię zabrać z powrotem.
Darek13 Napisano 14 Marca 2012 Zgłoś Napisano 14 Marca 2012 Witam Mam pytanie. Podczas wypełniania wniosku co mam wpisać w rubryce "zatrudnienie" gdy jestem na stażu (we wniosku o staż mam wpisaną gwarancję zatrudnienia po jego odbyciu) Dzięki za odpowiedzi. Miłego dnia!
sly6 Napisano 14 Marca 2012 Zgłoś Napisano 14 Marca 2012 wpisz ze pracujesz na rozmowie powiesz co i jak
maibuu Napisano 26 Marca 2012 Zgłoś Napisano 26 Marca 2012 Kiedyś sly6 podał link do wniosku DS160 offline, ale niestety nie działa już - czy ma ktoś ściągnięty taki plik do zapoznania się przed wypełnianiem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.