Skocz do zawartości

Paczka Z Polski Do Usa

Aleksandra82

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ano właśnie. Liczyłam na taką samą opcję jak z USA do PL - drogą morską i taniej. Pozostaje poczta Polska, ale znajomy pracownik mówi, że w porcie czekają na wypełnienie całego kontenera i jeśli moja dotrze jako jedna z ostatni to mam farta i może się to odbyć w 6 tygodni, jeśli jako pierwsza, to i ponad 3 miesiące.

Chyba wyczekam aż sama polecę pozałatwiać parę spraw albo ktoś będzie leciał z trójmiasta. Dodatkowy bagaż ok.50$ i spokojnie 20 kilo...

• 9 miesięcy później...
Napisano

nie moge znalezc tego poprzedniego tematu, gdzie pisalam o paczce, wiec napisze tu, ze po długim oczekiwaniu paczka od moich rodzicow z Polski w koncu przybyla do mnie do Maryland po 48 dniach. Produkty w srodku były w stanie nienaruszonym, co jednak wzbudzilo niezle zdziwnienie po tym jak paczka wyglądała z zewnątrz a wyglądała tak: Paczka

Napisano

Też się cieszę, że środek żyje :D i nie, nie dostałam sejfu na dolary, a kilka kosmetyków w plastikowych jak i blaszanych opakowaniach. Dostałam też zegarek, który przyszedł w stanie nienaruszonym, oraz leki w szklanych fiolkach ;)

sly: ja szukalam pod "paczka" wiec teraz sie nie dziwie ze mialam problem ze znalezieniem haha ;) Ale powiem Ci, ze jestes bardzo odwazny wysylajac krysztaly tak daleko ;)

haneczka: ja mysle, ze ktos ja kopal cala droge do US ;)

Nie bojcie sie wysylac, po prostu dobrze zabezpieczcie rzeczy w srodku. Moi rodzice niektore rzeczy (fiolki glownie) popakowali w worki bąbelkowe, a potem jeszcze w mniejsze kartoniki. Reszte wrzucili do srodka, owineli jakby styropaniowym (3 mm - grubosci) materialem i nic nie przyszlo uszkodzone.

Napisano

odwazny,,wiesz ile paczek moi bliscy wyslali po Polsce wiec sie umialo to dobrze zapakowac..

i jak mnie ktos prosi to wszystko zrobie,,od zakupu po wysylke aby to dobrze doszlo :)

dla mnie nie istnieje takie cos ze nie potrafie-nie moge--fakt sa takie sprawy ze nie da sie ale ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...