azrael Napisano 5 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2011 http://www.kurierem.pl/paczka-USA-1.html Najtajnsza to 200 zl za 1kg
Aleksandra82 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 7 Listopada 2011 Ano właśnie. Liczyłam na taką samą opcję jak z USA do PL - drogą morską i taniej. Pozostaje poczta Polska, ale znajomy pracownik mówi, że w porcie czekają na wypełnienie całego kontenera i jeśli moja dotrze jako jedna z ostatni to mam farta i może się to odbyć w 6 tygodni, jeśli jako pierwsza, to i ponad 3 miesiące. Chyba wyczekam aż sama polecę pozałatwiać parę spraw albo ktoś będzie leciał z trójmiasta. Dodatkowy bagaż ok.50$ i spokojnie 20 kilo...
Paulina_89 Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 nie moge znalezc tego poprzedniego tematu, gdzie pisalam o paczce, wiec napisze tu, ze po długim oczekiwaniu paczka od moich rodzicow z Polski w koncu przybyla do mnie do Maryland po 48 dniach. Produkty w srodku były w stanie nienaruszonym, co jednak wzbudzilo niezle zdziwnienie po tym jak paczka wyglądała z zewnątrz a wyglądała tak: Paczka
Joanna30 Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 Widać, że wiele przeszła Dobrze jednak, że środek nie przeszedł nic
SuperTraveller Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 Takie zdjęcie może skutecznie zniechęcić do wysyłania paczek za ocean. Jednakże piszesz, że sama przesyłka była w stanie nienaruszonym, pewnie rodzice wysłali Ci sejf na dolary
sly6 Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 ja wyslalem kiedys 2 krysztaly za wielka wode i wszystko cale doszlo i to listem lotniczym bo waga przeszla a jest ten temat tutaj o paczce http://forum.usa.info.pl/topic/7010-przesylka-z-polski-do-usa/ szukajcie a znajdziecie na necie latwiej cos znalesc niz w zyciu
haneczka019 Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 No nie żle ta paczka sfatygowana. Zapewne nie zaliczyła podróży dookoła świata, ale niezły kawałek pewnie zwiedziła .
Paulina_89 Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 Też się cieszę, że środek żyje i nie, nie dostałam sejfu na dolary, a kilka kosmetyków w plastikowych jak i blaszanych opakowaniach. Dostałam też zegarek, który przyszedł w stanie nienaruszonym, oraz leki w szklanych fiolkach sly: ja szukalam pod "paczka" wiec teraz sie nie dziwie ze mialam problem ze znalezieniem haha Ale powiem Ci, ze jestes bardzo odwazny wysylajac krysztaly tak daleko haneczka: ja mysle, ze ktos ja kopal cala droge do US Nie bojcie sie wysylac, po prostu dobrze zabezpieczcie rzeczy w srodku. Moi rodzice niektore rzeczy (fiolki glownie) popakowali w worki bąbelkowe, a potem jeszcze w mniejsze kartoniki. Reszte wrzucili do srodka, owineli jakby styropaniowym (3 mm - grubosci) materialem i nic nie przyszlo uszkodzone.
sly6 Napisano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2012 odwazny,,wiesz ile paczek moi bliscy wyslali po Polsce wiec sie umialo to dobrze zapakowac.. i jak mnie ktos prosi to wszystko zrobie,,od zakupu po wysylke aby to dobrze doszlo dla mnie nie istnieje takie cos ze nie potrafie-nie moge--fakt sa takie sprawy ze nie da sie ale
Paulina_89 Napisano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2012 po polsce to ja wysyłałam sprzet grajacy, gitare, wzmacniacz, kolumny takie tam a pakowalam jakby to conajmniej szklane bylo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.