Arlen Napisano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 Normalnie jesteście pro Dzięki wielkie za pomoc. Martwi mnie już teraz tylko to 35 min na przesiadkę w Detroit :/ . Jeszcze raz dzięki. Jak jeszcze coś mnie będzie męczyć to się odezwę ( a na pewno będzie bo mam już urlop i siedzę w domu i rozkminiam )
sly6 Napisano 14 Marca 2011 Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 dlatego masz ok ze lecisz Delta w USA-jedna linia lotnicza- bo wrazie czego samolot zaczeka lub tez przebukuja Ci bilet na inny lot zasada jest taka ze nikt by Ci nie sprzedal biletu jakbys nie mogl zdarzyc .. jak masz jakies pytania co do Delty to mozesz dzwonic do biura Air France-KLM w Warszawie ps masz to dobrze ze wrazie problemow w Detroit moga Ci dac miejsce w samolocie NorthWest
Arlen Napisano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 No i mam kolejny mały problem. Mianowicie chodzi o gniazdka i zasilanie :/. Wiem ze będę potrzebował jakiś adapter lub transformator czy coś podobnego. Teraz rozchodzi się dokładnie co będę potrzebował ( biorę laptopa, aparat z dedykowanym akumulatorkiem i telefon ). Stąd moje pytanie czy wystarczy sama przejściówka ( na zasilaczach od laptopa i aparatu jest coś tam napisane " INPUT: ~ 100V-240V 50/60Hz, na ładowarce od telefonu nic nie pisze ), czy może będę potrzebował jakiegoś transformatora? Jak na razie znalazłem coś takiego na allegro: http://allegro.pl/wtyczka-travel-world-ada...1492566533.html oraz: http://allegro.pl/jedziesz-do-usa-transfor...1487253485.html Czy któreś z tych urządzeń się nada ? ( w moim pięknym mieście jak się o coś takiego pytałem to patrzyli na mnie jakbym nie wiadomo co od nich chciał), a może coś podobnego idzie gdzieś kupić na/przy lotnisku ? A i jeszcze jedno, czy ma to jakieś znaczenie że biletów nie mam kupionych prosto od przewoźnika tylko poprzez " esky.pl " ?
sly6 Napisano 14 Marca 2011 Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 Arlen jak kto nie pisze na ladowarce od telefonu?a od kiedy masz ta ladowarke bo te nowsze maja juz takie cos na 110-240 v...wiec moze i Twoja ma takie cos.. kolejna sprawa jak pisze na zasilaczu od laptopa takie cos to bedzie dzialac,aby wez przejsciowke kup za pare zlotych np w sklepie z elektronika lub tez na allegro nie kupuj transformatora,juz taniej i lepiej wyjdzie jak kupisz ladowarke do komorki w USA
Arlen Napisano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 Już znalazłem ten napis na ładowarce ( ciemno szara informacja w ramce 1cm na 1 cm na czarnej ładowarce ) też jest 100V-240V . Czyli tylko muszę sobie przejściówkę kupić. Ta z allegro za 12 zł będzie dobra? Bo w moim mieście chyba o czymś takim nie słyszeli . A co odnośnie tego esky.pl ma to jakieś znaczenie czy coś ?
sly6 Napisano 14 Marca 2011 Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 moze znajdz inna przejsciowke sama na USA i Kanade bo ta ma wejscie na USA ale ma tez kilka wejsc nie ma znaczenia gdzie kupujesz bilet ale czy znasz jego restrykcje,co mozesz z tym biletem zrobic,jak zmienic date powrotu i na to zwroc uwage
Arlen Napisano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 No ok już kupiłem http://allegro.pl/oryginalna-przejsciowka-...1505112102.html Mam nadzieje że odpowiednie . Na dzień dzisiejszy dręczy mnie jeszcze jedno. Mianowicie odnośnie dzwonienia z USA, nie wiem czy opłaca się odpalić roaming (6.05 zł za minute w mixplusie ),czy może jest jakaś możliwość kupienia karty sim jakiegoś miejscowego operatora i czy to wyjdzie taniej ( jakby miał ktoś cennik to byłoby super ).
sly6 Napisano 14 Marca 2011 Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 mialem wlasnie pisac o telefonie i dzwonieniu bo ta przejsciowka jest ok co do telefonu to napewno nie mozesz zrobic tak ze bedziesz miec karte polska w telefonie,kupisz gdzies karte za 5 dol -taki telegrosik i bedziesz dzwonic bo pomyslisz ze zaplacisz 5 dol za 1-2 godz rozmowy .. Jesli tak zrobisz to licz sie z rachunkiem na dobrych pare zlotych jak nie wiecej. jak masz tak zrobic to wloz karte sim kupiona w USA lub tez dzwon z budki telefonicznej. a masz zdjety sim-lock?
Joanna30 Napisano 14 Marca 2011 Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 No ok już kupiłemhttp://allegro.pl/oryginalna-przejsciowka-...1505112102.html Mam nadzieje że odpowiednie Odpowiednie Co do telefonu to nie pomogę, bo korzystałam z roamingu
Arlen Napisano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 Simlocka chyba nie mam telefon był kupiony w salonie Play a chodzi w Plusie wiec chyba nie. A co do kupna karty w USA to właśnie jestem jak najbardziej za , tylko czy to się opłaca? No i nie powiem bo internet w telefonie tez by się przydał ( mapy google ), a w plusie można całkowicie o czymś takim zapomnieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.