Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa Przez Kanade

lilkausa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to czy kogos maja teraz czy tez pozniej zobaczycie na granicy dopiero,sa takie osoby ze mowia ze nie byli-dostali wizy a na granicy okazuje sie ze Pan-Pani byla w USA no i co wtedy zrobic?a jest tak ze nic nie ma i wjezdzaja do USA

Kolejna sprawa to nie napisalas co zaznaczyla Twoja mama w ds 160-wiemy ze napisala ze nie byla w USA,ze chyba nie miala numeru SSN -chociaz jest takie pytanie a we wniosku o pobyt staly jest takie pytanie o numer SSN i co wtedy napiszecie?>ze ma a jak ma to kiedy dostala jak teraz o numer nie tak latwo jak bylo przed 2001 rokiem..a jak napiszecie nie prawde wtedy co bedzie?

jak widzicie bez dobrego adwokata sie nie obedzie -bedzie kosztowac ale lepiej isc niz wpasc tak ze i waiver moze nie pomoc.

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ja slyszalam ( bo doswiadczenia nie mam), ze udanie sie z kanady do usa jest trudniejsze niz z innych lotnisk. podobno sprawdzaja bardzo dokladnie, mojemu znajomemu nawet samochod przeszukiwali. wiec wszystko sie moze zdarzyc, wszystko zalezy na jakiego czlowieka trafisz i w jakim bedzie nastroju. bardzo prawdowodobne, ze nawet uda jej sie wjechac, ale szczerze watpie, ze przejdzie przez sponsorowanie. ma za duzo sladow pozostawionych po sobie. przede wszystkim SSN. jesli zwykle DMV jest polaczone z baza danych SS to USCIS rowniez. A to ze mama porzebuje zmiany klimatu, immigration to bedzie malo obchodzic, szczegolnie po zlamaniu przez nia prawa, powiedza jej ze ma sie przeniesc do kraju w europie, gdzie zakazu wjazdu nie ma a inny klimat jest.

Napisano

Ja tez bym pomyslala i ostrzegam, to jak daleko jestescie od granicy z Kanada? moja tesciowa na granicy pytali czemu akurat wybrala ta droge lecac do PL. Leciala wtedy z Toronto prosto do PL i spowrotem tak samo, a mieszka w Michigan, bilet byl wtedy tanszy i wiadomo bez przesiadek, ale jesli np. ktos mieszka w Nowym Jorku i jedzie do Toronto odebrac kogos z lotniska to moze to nie isc na oko celnikowi.

Napisano

mieszkamy w chicago. w kanadzie mama bedzie caly tydzien u rodziny. z ta zmiana klimatu to nie bierzcie az tak doslownie. po prostu lekarze wprost zalecaja jej wyjazd czyli nie musi mieszkac wiecej kolo szpitala. a wiadomo ze nie wyslemy jej na wyspy kanaryjskie bo tam rodziny nie ma. a w chicago ma wnuczki ktorych wogole nie widziala.

Napisano

dobrze ze taka rodzina w Kanadzie i USA chce taka osoba znac i zapraszac,,czy to dziwne>jak sie popatrzy na swoje zycie i przezycia to tak

ale jak widac sa inne rodziny

..od taki off topic do tego jak rodzina-dzieci zapraszaja i chca goscic swoich w domach.

Napisano
mama w ambasadzie mowila, ze jedzie pierwszy raz do usa. pan sie milo usmiechnal i zyczyl jej milego pobytu.

Czyli skłamała.

przy sponsorowaniu nie mamy zamiaru nic ukrywac.

Czyli może wyjść na jaw że skłamała w konsulacie.

moze jednak nie ma jej w systemie

Social Security na pewno ma ją w systemie, tak jak i IRS.

Napisano

moja mama wlasnie przyleciala do kanady i dostala wize na 10 dni bez problemu co prawda ale jakos tak na bardzo krotki czas. czy myslicie, ze moze to zawazyc jakos na przejsciu granicznym do usa? czy immigration bedzie to bralo pod uwage kiedy bedzie starala sie dostac wize wjazdowa?

Napisano

dlaczego jej dali na 10 dni wjazd,czyzby na granicy powiedziala Twoja mama ze bedzie 10 dni w Kanadzie lub tez miala taki bilet ...bo nie czesto sie zdarza ze taki pobyt daja ,zazwyczaj jest dluzszy niz te 10 dni...

urzednik bedzie bral pod uwage wszystko-od tego dlaczego wjezdza przez Kanade,dlaczego ma taki pobyt krotki oraz czy mowi prawde

Napisano

mama nie mowi po angielsku i moze sie nie dogadala (tak nam sie wydaje) no ale nawet gdyby, to te 10 dni wyglada jakos tak nie normalnie.

jak dla uzednika usa bedzie taka wiza wygladac? pomoze/zaszkodzi?

Napisano

Urzednik mogl podjac decyzje taka jaka podjal tzn ze pobyt na 10 dni,,takie ma prawo i tak samo jest w USA ze moze tyle wsteplowac lub tez powiedziec NIE..

Na co nalezy zwrocic uwage to po co leci Twoja mama,czy wraca przez Kanade do Polski,ile bedzie w USA,bo wleciala na teren Kanady legalnie..

a nie martwi Cie takie cos ze jak nie wpuszcza Twojej mamy do USA a potem do Kanady to co sie znia stanie,jaka pomoca dostanie ?moze na to zwroc tez uwage aby potem nie bylo ze nie znasz prawa ..A takie informacje dostaniesz od dobrego konsultanta w Kanadzie co sie zajmuje sprawami wizowymi i imigracyjnymi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...